kasiulinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 maja 2008, 13:49

cześć brzuchatki!

ja też jeszcze w dwupaku,ale mam nadzieję że już najwyżej jakieś trzy tygodnie bo już się przekręcać na bok nie mam siły i zaczyna mnie pobolewać brzuch (właśnie jak na @);u mnie właśnie takie były bóle porodowe.
jutro mnie nie będzie bo jedziemy z Bartkiem do Warszawy do CZD na kontrolę i przy okazji na zakupy bo w niedzielę mam komunię chrześniaka :ico_olaboga: a przy okazji dokupimy brakujące rzeczy dla małej.
a w środę mam wizytę u gina,mam zamiar wyciągnąć od niego skierowanie na posiew z pochwy albo przynajmniej na biocenozę bo chciałabym pojechać do porodu z wynikiem (mam nadzieję że dobrym) bo na początku ciąży miałam jakąś infekcję i brałam globulki z antybiotykiem i miałam mało pałeczek kwasu mlekowego.mam nadzieję że teraz będzie lepiej.
buziaki

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 maja 2008, 14:42

No ja juz po powrocie.
Wszystko ok.
Nastepna wizyta za tydzien .
Dzidzia chyba duza, bo tu umieszczaja na takiej skali ktory tydzien ciazy i jaka duza macica, wiec ja jestem w najwyzszej normie. :ico_oczko:

Obiadek sie gotuje.
Pewnie potem pobedziemy na podworku.

Ja mialam bardzo bolesne @, (1 dzien) , ale naprawde bole porodowe u mnie tak nie wygladaly, gdyby byly takie jak podczas @ to pol biedy, a skurcze mialam tragiczne, wiec chyba mi sie nie spieszy na nie :ico_haha_01:

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 maja 2008, 14:57

hej

Jestem sobie, nie śpię 24 h (od 3 dni) na dobię bo mam Wojtusia chorego na grype..lece, bo marudzi moja biduleczka, może zaśnie to tez sobie kimnę moze.

Od dziś zaczynam chodzić więc kto wie czy coś nie ruszy ..no zobaczymy!

[ Dodano: 2008-05-05, 14:58 ]
Ja też miała bardzo @ bolesne .. :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-05-05, 15:02 ]
Dziś mam napady głodu ..o matko ..ile można jeść???
Dzidzia chyba duza, bo tu umieszczaja na takiej skali ktory tydzien ciazy i jaka duza macica, wiec ja jestem w najwyzszej normie.
Moja dzidzia jest malutka !

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 maja 2008, 15:02

Małgorzatka współczuję, a czemu nie śpisz, nie możesz?? Też gapa ze mnie, przecież dziecko masz chore

NO u Ciebie to już zaczęty 38 tydzień więc nie musisz chyba już się tak bardzo oszczędzać ??

A jak Twój Wojtuś, biedactwo. :ico_wstydzioch:

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 maja 2008, 15:08

NO u Ciebie to już zaczęty 38 tydzień więc nie musisz chyba już się tak bardzo oszczędzać ??
To znaczy skończyłam 37 tc jesli chodzi o maj czyli mój pierwszy termin porodu 23 maj ... A jeśli chodzi o czerwiec to zaczęłam 36 tc dopiero, ale mu suwaka wcieło, musze go naprawić!
A jak Twój Wojtuś, biedactwo. :ico_wstydzioch:
Hm, nie śpi, nie je, marudzi, płacze, ma masakryczny katar i nie moze oddychac ani ssac mela a bez niego nie zaśnie :ico_noniewiem: no i ma termperature i kaszle!
Ostatnio zmieniony 05 maja 2008, 15:20 przez Małgorzatka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

05 maja 2008, 15:16

Hej :ico_ciezarowka:

Małgorzatka, widac, nie dane Ci leżec, współczuję choroby Wojtusia :ico_pocieszyciel:

Siunia fajnie, że u Was wszystko dobrze

[ Dodano: 2008-05-05, 15:19 ]
U mnie dziisaj póki co zero bólów @ i oby tak dalej :ico_sorki: , w ogóle dziś mam lepszy dzień :-)
Wpadłam zobaczyc "moją" aukcję przy okazji wyszukałam i mam ochotę na cos takiego

http://www.allegro.pl/item355857040_56_ ... 0_3_6.html

Jak Wam sie podoba?, skusiłybyście się na cos takiego :-D

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 maja 2008, 15:24

Nowa z tego co widzę to fajne ciuszki :ico_brawa_01: Tylko ciekawe z jaką ceną zakończy się licytacja.

Moja Mała szaleje dzisiaj aż miło, brzuch się trzęsie.
A opuchlizna z nóg nie schodzi nawet po całej nocy,, niestety, takie dziwne uczucie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
NOWA

05 maja 2008, 15:28

spinka, chyba jeszcze zaczekam z tymi ciuszkami, do przyszłego tyg. (do USG), bo w razie gdyby dzidzi cos urosło :ico_olaboga: :-)

A z tymi nogami, to mnie puchna czasami, ale raczej stopy i kostki, a to przewaznie jak długo chodzę i od cisnienia też, a Tobie całe nogi puchną???

Moja dzidzia dzis raczej delikatna :ico_haha_02: i podoba mi się to, że teraz jak sie rusza to przeważnie w dzień, a w nocy daje mamusi spokojnie pospac :ico_oczko:

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 maja 2008, 15:33

MI podobnie jak u Ciebie stopy i kostki, no i łydki też troszkę, ale w sumie nie wiem czy to do ciśnienia (ciągle nie kupiłam baterii do ciśnieniomierza :ico_wstydzioch: ).

Nowa Ty nawet nie żartuj że z mojej kochanej dziewczynki ma się nagle zrobić chłopczyk :ico_olaboga: Szok normalnie bym przeżyła, bo juz się na Malutka nastawiłam psychicznie.

A są jakieś piosenki lub zespoły które Wasze pociechy jakoś szczególnie lubią, bo moja uwielbia Karolaka - Zabiorę Cię oraz zespól Feel :-D

A mnie spojenie nie boli, ale kurcze czuję Mała pod żebrami a za chwilkę na samym dole szok, ona chyba ze wzrostem to po tatusiu poszła :ico_oczko:

A co do ruchliwości to moja Malutka w nocy śpi grzecznie :-)

Awatar użytkownika
NOWA

05 maja 2008, 15:36

Nowa Ty nawet nie żartuj że z mojej kochanej dziewczynki ma się nagle zrobić chłopczyk
Wszystko może się zdarzyc :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
A tak na prawdę ja tez juz jestem nastawiona na córcię, jakos by dziwnie było, gdyby okazało się, że jednak synek :ico_noniewiem: :-)

[ Dodano: 2008-05-05, 15:40 ]
dobra, zmykam jeszcze na polko póki ciepło i słoneczko świeci, widzę, że znów troszkę mnie złapało-dekolt i twarz, bo brzuszka nie wystawiam :ico_nienie:
wpadne jeszcze wieczorkiem :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”