Awatar użytkownika
Agnes
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 maja 2008, 14:11

Agnes dobrze, że to tylko tak się skończyło!!! ale dzieci to jednak mają mocne te główki:)
wiesz że sama o tym pomyślałam bo bardzo mocno uderzyl mam nadzieje że na przyszłość nic mu sie tam nie bedzie działo :ico_puknij: :ico_olaboga:
a chyba jestem za ciemna jak mam angielski w kompie;) chodzi o suwaczek.wpisałam date urodzenia i opis ale wyskoczylo tylko ....ma juz 0 days
poniżej tej daty masz takie kwadraciki kolorowe i jeszcze niżej kliknij na after :-)

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

07 maja 2008, 14:17

Na pewno nie.Mati też już spory raz tak sie uderzył.raz skakał po łóżku i upadł na ścianę. Ziemia zadrżała!!

Dzieki za podpowiedź AFTER:) a mozna tego kubusia miec ale suwaczek ze zdjęciem???

Awatar użytkownika
Agnes
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 maja 2008, 14:27

a mozna tego kubusia miec ale suwaczek ze zdjęciem???
chyba nie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
matikasia

07 maja 2008, 14:28

a no właśnie, troche szkoda:) to na razie zostane przy swoim a potem sobie zrobie na zmiane. dzieki za pomoc!!!

[ Dodano: 2008-05-08, 14:24 ]
Mój Mati ma chyba uczulenie na ugryzienia komarów lub muszek. Wczoraj miał tylko ugryzienia a dziś ma juz gózki:( czy znacie jakąś dobrą maść na to czy wystarczy wapno i ewentualnie zyrtec??

Awatar użytkownika
Magda Sz.
Zrobiłem Magistra z forum!

08 maja 2008, 22:34

Witam!
U nas piekne lato sie zrobilo ze az nie chce sie w domu siedziec :ico_brawa_01: calymi dniami siedzimy na podworku a chlopcom juz sie buzki opalily :-D

Dziewczynki mi sie tez spodobaly wasze suwaczki i tez zrobilam nowe z tej stronki :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
bozena
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 maja 2008, 23:03

Dziś najadłam się strachu bo Antoś fiknął niezłego koziołka przez jeździk do przodu i spadł na bark, bardzo płakał i nie dał się dotknąć do łokcia. Pojechaliśmy na ostry dyżur i na szczęście okazało się, że to tylko stłuczenie, porządne ale stłuczenie. Rączka została usztywniona i zawieszona na temblaku, a dziecię wykończone płaczem zasnęło w drodze powrotnej.

Tak się kończą szaleństwa na pożyczonych autkach - na naszym osiedlu dzieciaki tylko z domu wyjeżdżają na swoich samochodzikach a potem to już kompletny misz-masz. Na swoim by tak się nie załatwił bo jest inaczej zbudowany.

Awatar użytkownika
matikasia

09 maja 2008, 08:30

Bożenka tylko się nie obwiniaj. Jak mieszkałam w mieście było to samo, że dzieci się wymieniali. Teraz w sumie na wiosce też ale nie maja tu takich zabawek jak w mieście wiec wymieniaja sie raczej łopatkami:)

A nasz Mati ma juz katar 8 dni i lekki kaszelek. maz mial zarejestrować go do lekarza i zapomniał jak wpadł w wir pracy i musze kurcze czekać do poniedziałku. może to jakaś alergia...

Awatar użytkownika
bozena
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 maja 2008, 11:07

kasiu, ja się nie obwiniam zdaję sobie sprawę, że to był wypadek i nie miałam na to wyraźniejszego wpływu. Tym bardziej, że był z nami jeszcze Franulek i trzymałam go akurat na rękach. Czasami nie mamy wpływu na to się dzieje, wiem to teraz jak już ochłonęłam i wiem, że wszystko dobrze się skończyło. Nie wiem jak by było gdyby jednak złamał rączkę. Wolę nie myśleć o tym.

Awatar użytkownika
kasiekk
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 maja 2008, 13:16

Biedny Antolek,dobrze że skończyło sie tylko na stłuczeniu
tak to jest z dzieciakami,wszędzie ich pełno,czasem człowiek nie nadąża i nie na wszystko ma wpływ niestety

pogoda piękna ,rano spacerek zaliczony ,pierdółka śpi,potem znów pójdziemy

mam pytanko,jak u Was z pomysłami na dzień dziecka,jakie prezenty??
my myślimy o rowerku takim http://www.allegro.pl/item355532276_row ... omocj.html
tylko nie wiem czy nie za wczesnie na taki rower?
Kacper ma mały rowerek ale odpycha go nogami(bo tak sie nauczył juz dawno temu), jest on bardzo cieżki i trudno sie pedałuje,dlatego woli sie odpychać
jego koleżanka która ma lżejczy rower i umie juz na nim jeździć to na Kacpra też nie daje rady mimo że potrafi,to jak on ma sie nauczyć :ico_puknij: a rowerek ten dostał używany,nie kupowalismy takiego
teraz by sie przydał jakis zeby sie nauczył,a małego to juz sie nie opłaca kupowac,a tu pisze że od 2 lat,to chyba może być,jak myslicie?
u nas patrzyłam ale nie widziałam takich,najlepiej by było kupić na miejscu :ico_noniewiem:

a Wasze dzieciaki jeżdżą juz na rowerach?? potrafią? jakie macie rowerki?

[ Dodano: 2008-05-09, 14:59 ]
ale sie cieszę

mężulek mi napisal ze jedzie do domku :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: nie dostali wiecej pozwolenia na prace i muszą wracać(teraz był w Szwajcarii a tam trzeba pozwolenie mieć)
mam nadzieje ze teraz pojedzie gdzieś bliżej

Awatar użytkownika
Magda Sz.

10 maja 2008, 00:33

może to jakaś alergia...
moi chlopcy tez tak maja i to wlasnie alergia-woda z noskow,kichanie i suchy kaszel.Dawid mial juz w zeszlym roku a teraz i Olka dopadlo :ico_olaboga: ja tez jestem alergiczka i teraz cala nasza trojka bierze Neoclaritine.Mnie dodatkowo oczy swedza co jest strasznie uciazliwe :ico_zly:
a Wasze dzieciaki jeżdżą juz na rowerach?? potrafią? jakie macie rowerki?
Dawidek ma taki,dostal od dziadka na 2 urodzinki:Obrazek
Obrazek
Nie dosiega niestety nozkami do pedalkow,bo sa przymocowane do przedniego kola i tak jak Kacperek odpycha sie nozkami.Na drugim zdjeciu z tylu widac Olka na swoim rowerku i on ma normalnie pedaly i nauczyl sie pedalowac jak mial 2,5 roku mysle ze z taki pedalkami rowerki sa wygodniejsze.
Nie martw sie Kasia mysle ze spokojnie mozecie kupic synkowi rowerek wiadomo nie koniecznie od razu musi sie nauczyc pedalowac ale bedzie mial radoche i kto wie moze wlasnie szybko zalapie o co chodzi z tym pedalowaniem :ico_haha_01:

bozenka74, dobrze ze tylko na stluczeniu sie skonczylo :ico_olaboga: tak to jest nie da sie zawsze upilnowac dzieci no i wiadomo wypadki musza sie zdarzac zeby na przyszlosc dzieci wiedzialy ze musza byc ostrozniejsze :ico_oczko:
Kiedys pamietam Olek byl malutki mial pol roku i spal w wozku u mojej mamy a ja OBOK zmywalam i nawet nie wiedzialam kiedy sie obudzil i wypadl z wozka :ico_olaboga: mial ogromnego guza i ogromne limo nawet oczko poczerwienialo :ico_olaboga: i nie moglam sobie darowac jak to sie moglo stac bo w koncu bylam 20 cm od niego :ico_szoking: ale co robic czlowiek stara sie byc ostrozny ale nie da sie czasem uniknac niektorych przykrych sytuacji :ico_noniewiem:
Dawid nauczyl sie od Olka 7 kolorow :ico_szoking: i nawet nie myli :-) a do tego probuje z nim spiewac piosenki po angielsku :-D ale mam ubaw :-D
No i nie chce zapeszac ale zaczal wolac siku i coraz czesciej mu sie to zdarza ale jak jestesmy w domu.Na spacerze czy u babci nie ma mowy jest chyba zbyt zajety :ico_olaboga:

Wróć do „Przedszkolaczki”