Awatar użytkownika
marcia_pod
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

08 maja 2008, 12:28

Justyna ładne fotki - bardzo lubie zdjecia robiona na świeżym powietrzu. zawsze sa takie ładne!

A wszystkie mi przypominacie o banku he he - to dobrze bo ja juz zapomniałam, ze miałam Wam napisac

Wiec tak

Pojechałam wczoraj do Kęt - do mojej mamy. tam miałam juz dawno załozone konto ale jak wyjechałm do anglii to zrobiłam moja mame pełnomocnikiem.
Chciałam to konto zamknąc bo chce nowe w innym banku
na tym koncie był aktywny od zawsze taki kredyt odnawialny i mama jak kasy nie miał to sobie brała z tamtad i potem oddawała z odsetkami - ona go po prostu używała. doszlismy do wniosku ze to sie nie opłaca bo strasnie duzo opłat maja i ze czas go zamknac raz na zawsze.

ze mama jest pełnomocnikiem to myslałysmy ze ona da rade zamknac go i nie bede musiała specjalnie jeżdzic.
poszła wiec tam i mowi ze chce spłacic wszystko co trzeba do zera i chce zamknąc.
baba mowi ze nie ze tylko ja moge - no to ok, mama mowi ze spłaci tak zebym ja jak przyjade tylko przyszła z dowodem podpisze i bedzie po wszystkim.

Mama wyrównała konto, ale jakos sie jej tego duzo wydawało i mowi tej babie ze chyba cos jest nie tak. baba sie cos wykłucała , ale ostatecznie sie okazało ze chce mame oszukac na 70zł - paranoja!!!
ale dobra konto niby na zero i baba mówi jej zebym ja przyjechała przed 14 maja bo od czternastego uaktywni sie od nowa ten kredyt odnawialny i trzeba wtedy zapłacic kwote jednorazowa aktywujaca cos koło 100zł.

wiec ja wczoraj tam pojechałam zeby to sie nie zdazyło uaktywnic bo 100zł to nie mała kasa. wziełam ze sobą do kęt Krzysia
ze mama miała na 10 do pracy to ja zostawiłam jej Krzysia i poleciałam do banku- było cos 5 po 9.
wchodze do banku - pusto, zadnych klientów wiec pomyslałam ze załatwie szybko i zdąze jeszcze z mamą kawke wypic.
podchodze do biurka i mowie ze chce zamknąc konto
babka mowi prosze usiąść i zaczekać MINUTKE!
siedziałam naprzeciwko niej 10min, ona grzebała w jakis kopertach co listonosz przyniósł i ze mną nic nie załatwia.
ja juz nerwy - zaczełam stukac palcami po biurku.
ona mi mówi ze jeszce chwilke i poszła gdzies :ico_zly:
zobaczylam inna babke i mowie do niej ze nie mam czasu ze dziecko zostawiłam w domu maleńkie i zaraz nie bedzie miał kto z nim byc.
a ta mi mówi ze mnie nie moze obsłużyc bo jest stazystka! :ico_szoking:
wiec jej mowi idz po jakąs kobiete bo ja naprawde musze isc zaraz.
poszła
wróciła i mowi ze one cos tam sprawdzaja!
mineło 20 min ja isedze jak kołek na tym krzesle i czekam nie wiem na co!
aha i klientów innych niz ja nie było w tym czasie w banku! byłam sama, ja jedna
Przyszła wreszcie jakas i wzieła mój dowód sprawdza konto i mowi ze pani najpierw musi wpłacic zeby wyrównac na zero!!
ja mowie ze to było zrobione dziec wczesniej, ona ze nie ze tu trzeba wpłaci cjeszcze cos i cos - nie wiem cos bredziła.
jeszcze sie nie zdążyłam odezwac a ona mowi mi ze mam poczekac do 14-go maja bo wtedy sie uaktywni kredyt i dopiero wtedy zamkne konto!!
pusciły mi juz wtedy nerwy i mowie jej tak: kobieto przeciez ja tu przyszłam zamknąc konto specjalnie przed tą aktywacja bo nie potrzebuje aktywowac tego kredytu na nastepny rok skoro chce zlikwiedowac konto - to nielogiczne!!
ona mi mówi za ja musze!!! :ico_szoking:
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
miałam dosc!!!
powiedziałam ze nie i koniec i niech pomysli ze dlaczego mam płacic za aktywacje czegos 100zł co nie bedzie mi potrzebne i co sie aktywuje na rok z góry a jak ja zamykam konto to znaczy ze nawet z tego nie bede korzystac!!!
jakas głupia ta kobieta była serio!!!
w koncu mi przyznała racje z tym kredytem ale kłóciła sie dalej o te jakies tam odsetki niezapłacone (mama je dzien wczesniej spałaciła)
miałam juz takie nerwy ze nie wiem i mowie jej ze ja wychodze bo musze isc do dziecka (była 9.50)
ona mowi zebym zaczekała. poklikała cos w kompie i mowi ze mam płacic za ten miesiac za prowadzenie konta i za dostep przez internet razem 8,49zł i mam podpisac i konto bedzie zamkniete o 14-stej.
zapłaciłam, podpisałam i poszłam
ledwo zdążyłam do domu
minęłam sie z mama w drzwiach
nie zdażyłam nawet słowa z nia zamienic
masakra
gdybym była naiwna i moja mama tez to patrzcie ile kasy by poszło.
to nienormalne zeby w bankach tak oszukiwali a zwłaszcza w najlepszym rozwijajaacym sie banku w polsce.

masakra
sorki ze Was tak zanudzam ale to jako przestroga ze trzeba sie wszedzie pilnowac. nawet w banku nas moga oszukac co banki miały bezpieczne byc! ach szkoda słow

lece bo leje a ja mam pranie powieszone

pa pa
Ostatnio zmieniony 08 maja 2008, 13:54 przez marcia_pod, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fintifluszka
Trzy tysiące lat minęło...

08 maja 2008, 13:51

Karol mi tu siedzi na kolanach i się wydziera do Gabika : aaaa. To chyba cześć
:ico_haha_01:
chirurg przyjmie mnie dopiero jutro....Mirkowi tak zeby dokuczja ze nawet w nocy sie zaczal budzic :ico_olaboga: czasami to juz padam ze zmeczenia.
Oj Jolu, współczuję, też czasami padam ze zmęczenia-a z tymi lekarzami to widzę tak jest zawsze i wszędzie :ico_olaboga:

Marcia ja najpierw chciałam powiedzieć-bo pisałam kilka dni temu, ale mi skasowało :ico_zly: że Krzysiu jest super uśmiechniętym bobasem i w tej piżamce faktycznie wygląda jak roczny dzieciaczek... Gabriel jest bardzo nerwowy i marudny, martwię się, że to przez moje wszystkie stresy i nerwy w czasie ciąży... więc gratuluję radosnej dzidzi...
A z tym bankiem, to dobrze, że się tak kłóciłaś-moja mama to by się dałą okraśc jak nic :ico_puknij: ja ostatnio nie miałam karty kodów do konta internetowego, bo się skończyłą, a nowa nie przyszła i poszłąm do innego banku tu blisko, bo chciałam za bluzę z allegro zapłacić, a gościu mi mówi, że jeśli nie mam konta w tym banku to prowizja wynosi 20zł :ico_puknij: nie poważni normalnie... za kilka stuknięć w klawisze... spojrzałam na niego z ironicznym uśmiechem i sobie poszłam-głupota...

A Gabriel trzy dni temu zaczął się okręcać na boczek :ico_brawa_01: i w zasadzie od razu opanował to do perfekcji, jest już małym akrobatą i umie z boczku na boczek hyc! wcześniej umiał tylko z brzuszka na plecki :-D
A wczoraj klaskałam w dłonie, a On tak ściskał swoje dłonie mocno i w skupieniu na mnie patrzył, więc chwyciłam jego łapeczki i nimi klaskałam mówiąc kosi kosi łapki-jak się zaczął uśmiechać :ico_brawa_01: jeszcze takich cudów nie widziałam aż głowę musiał do góry podnosić, taaak szeroko otwierał buziaka i widziałam jak mu się tak przełyk śmiesznie zamyka, że zdawało mi się, że za chwile będzie rechotał jak wiewióreczka-popłakałam się ze szczęścia, mówię Wam-coś pięknego, dzisiaj już tak żywiołowo nie reaguje-a szkoda :ico_oczko:

trawnik skoszony, idę obiad wstawić, jeszcze mam jak zwykle kupę prasowania, ale udaje, że nie widzę tej sterty ciuchów i pieluch :ico_wstydzioch:

A moja kuzynka ma termin na niedzielę i pisałam do niej przed chwilą-skurcze jej się nasilają, a trafiła w dziesiątkę, bo dzisiaj wraca jej mąż-On jest kierowca tira i 3 tygodnie Go nie ma i na tydzień wraca, a teraz bierze urlop na 3 tygodnie więc akurat by było

Awatar użytkownika
Jola_85
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

08 maja 2008, 14:39

Marcia ale przygoda z bankiem :ico_zly: ja to juz bym dawno chyba tam stukla ta babe taka nerwowa jestem :ico_zly: :ico_haha_01:

A ja tez sie zdenerwowalam z mezem i to ostro....(troche was zanudze)
Moj maz dostal zlecenie w pracy zeby zrobic blok(jako alpinista) wiec poszedl zrobic sobie badania wysokosciowe-zaplacil 100zl i teraz na weekend jedzie na kurs alpinistyczny 750zł...No ale ze ma juz badania to zaczeli z innymi robic ten blok,zrobili pol bloku i nagle jakas glupia baba zadzwonila po policje ze jest okres godowy ptakow,a w tych szczelinach co oni maja robic wroble maja gniazda...Przyjechala policja spisala ich az do sierpnia maja zakaz robienia tego bloku :ico_zly: Ku....wa no dziewczyny tyle kasy mozna powiedziec teraz poszlo sie je...ac bo i kurs i lekarz,a najgorsze jest to,ze teraz Marcin nie dostanie wyplaty za ten blok no bo jak i musi szybko jakas inna robote znalezc bo kasy juz nie mamy ja niewiem co to dalej bedzie :ico_olaboga: normalnie jakbym ta babe dorwala to tak bym ja zwyzywala ze nogami by sie nakryla :ico_zly: ...

Dobra uciekam dalej sprzatac nie zanudzam juz was

Awatar użytkownika
Goonia
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

08 maja 2008, 14:57

Hej!
Właśnie wróciliśmy od neurologa. Mamy jednak skierowanie na rehabilitację. Karolek nie ma napięcia mięśniowego, ale asymetria jest. Wynika z tego, że nie miał u mnie w brzuchu za dużo miejsca i się tak układał dziwacznie i tak mu zostało.
Marcia ale jazda z tym bankiem :ico_zly: Oj ja bym się strasznie zapieniła, dobrze że postawiłaś na swoim. Przyszło mi do głowy od razu ilu ludzi tak wykorzystują, jeśli sobie dadzą wmówic takie brednie.
Jola no u Was też chora akcja ... :ico_zly: Mam nadzieję, że nie będzie tak źle i Marcin szybko coś znajdzie ... A mój Marcin też przybity, bo wczoraj u niego w pracy zwolnili z dnia na dzień połowę pracowników ... bo plan wykonany ... i 40 osób zostało praktycznie bez środków do życia ... no to nasza piękna Polska właśnie i prywatne zakłady pracy....

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

08 maja 2008, 15:42

Hej,
We Wrocławiu dziś piękna pogoda, słonecznie i bardzo ciepło. Byłyśmy na trzygodzinnym spacerku, zakończonym zakupkami w markecie.
Pinko pisałaś chyba niedawno o jakimś gryzaczku który poleciła Ci znajoma. Możesz wkleic fotkę? Kuzynka też mówila mi o gryzaczku ze szczoteczką i nie wiem czy to to samo.
Gryzaki są firmy HAGER, dwa kolory, żółty i czerwony, oba wyglądają identycznie.
Obrazek

Goonia, Karolek jest przesłodki, czadowo wygląda na tym zdjątku, gdzie śpi z maskotką.... śliczniusi :-)
Fintifluszka, też świetne fotki w plenerze, ale najbardziej rozbrajające jest zdjęcie, gdzie razem sobie śpicie...

marcia_pod, mnie by chyba szlag trafił i zwyzywałabym tam wszystkich po kolei, zero szacunku dla klienta :ico_puknij:
normalnie jakbym ta babe dorwala to tak bym ja zwyzywala ze nogami by sie nakryla :ico_zly: ...
Zawsze się ktoś taki znajdzie, kto namiesza, nie dziwię się, że się wkurzyłaś, też bym była wściekła...

Ja nadal @ nie mam, karmię Ulę mniej więcej co 2-3 godziny, a za @ wcale nie tęsknię :-)
Idę robić obiadek

--------------------------------------------------------------------------------

madziarka81
Trzy tysiące lat minęło...

08 maja 2008, 15:44

Obrazek
Obrazek
Obrazek

szybko wklejam i uciekam :ico_oczko:

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

08 maja 2008, 15:55

Ach.... zapomniałabym.... Wszystkiego najlepszego dla Pawełka z okazji 4 miesiączków :-) :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:

Awatar użytkownika
CleoShe
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 maja 2008, 16:14

Hey dziewczyny.. Witam z kraju :-D
Jestesmy padnieci.. wlasciwie to moje chlopaki sobie spia (Norbert juz nawet dlugo) ale kompletnie nie mam poczucia czasu.. to ze zmeczenia. O 23 poszlismy spac, ja wypilam melise z dwóch torebek, ktora niestety nic nie dala.. Emocje przez godzine nie daly mi usnac.. przysnelam,, chyba godzina minela Rafal sie przebudzil i za chwile ja.. i dalej usnac nie moglismy. Tym sposobem przespalam tylko godzine od 7 rano wczorajszego dnia :ico_spanko: Z lotniska odebrala nas siostra z chlopakiem. Przyjechalismy do domu, zjedlismy, nakarmilam Norberta i poszlam z Rafalem do marketu a Norbert zostal z ciocią :ico_haha_01: Wrocilicmy to spal. Polozylismy sie i my. Mnie niestety wkrotce obudzila druga siostra ktora nie mogla sie doczekac by nas zobaczyc, by zobaczyc Norberta.. Przyszla z poltorej godziny temu a maluch nadal spi i Goska tylko sie wkurza i co chwile podchodzi do niego by chociaz popatrzec skoro nie moze wziac na rece :ico_haha_01:

Lot trwal 2 godziny ale bardzo szybko minela nam ta podroz. Norbert przy starcie i przy ladowaniu przysnal akurat wiec sie nie meczyl z cisnieniem i bolem w uszkach. Mi zatykalo ale bezbolesnie. Rzeczywiscie bezproblemu moglam miec jedzonko przy sobie ale na pokladzie Norbercik dostal jedzonko dla niemowlaka. Sloiczki od 6 miesiaca ale chyba nic mu sie nie stanie.. zreszta zjadl tylko deserek.

Marcia, jakbys miala pytania to chetnie udziele info :ico_oczko:

Wogole sliczne zdjecia powstawialyscie.. a czytania przez jeden dzien mialam ze ho hooo..
A Gabriel trzy dni temu zaczął się okręcać na boczek :ico_brawa_01: i w zasadzie od razu opanował to do perfekcji, jest już małym akrobatą i umie z boczku na boczek hyc! wcześniej umiał tylko z brzuszka na plecki :-D
Norbert z brzuszka na plecki nie za czesto sie przewraca.. za ciezko chyba mu jeszcze, ale z pleckow na brzuszek bardzo czesto i z boku na bok.. jak zolw na pancerzu :-D

Tyle radosci daja nam dzieciatka.. sa takie kochaniutkieeeeeeee... :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

Pozdrowionka dla Was.. Jesuuu, tak się cieszę, że tu jestem :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

08 maja 2008, 18:01

madziarka81, Martynka jest śliczna, ma taki rozbrajający uśmiech i te długie włoski :-) Wytarły jej się troszkę? Mojej Uli, z tyłu główki zrobił się taki mały łysy placuszek, śmiesznie to wygląda :-)

CleoShe, witamy w kraju :-) Super, że dolecieliście cali i zdrowi. Teraz możesz spokojnie odpocząć i odespać tą nieprzespaną nockę :-)

[ Dodano: 2008-05-08, 18:08 ]
Goonia ściągnęło mi się już battlestar i może do weekendu uda mi się go obejrzeć :-)

Awatar użytkownika
mz74
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

08 maja 2008, 19:10

Witam,

Wczoraj nie moglam sie do Was dostac :ico_zly:

Dzisiaj zdazylam tylko doczytac.... co chcialam napisac, to pawelek mi nie dawal... jakis marudny byl dzisiaj, czy to zeby czy ta pogoda....mnie sie od rana oczy kleily, chociaz jestem wyspana.

Klaudia, super ze juz w kraju!! Dobrze ze podroz minela spokojnie!

Dzieki za zyczenia!!!!

Zajrze wieczorem, musze spadac!!

Pa!

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”