Awatar użytkownika
Fintifluszka
Trzy tysiące lat minęło...

09 maja 2008, 20:25

Gabriel już w łóżeczku, ale przed chwilą mu smoczek wyleciał i biegłam na alarm, więc nie wiem czy śpi już...
Ja po porodzie miałam anemię niestety i do tego długo krwawiłam, ale robiłam później badania i już było ok z tendencją wzrostową... mi się wydaje, że to przez to... no, bo kucnijcie tak sobie na kilka minut i wstańcie-czasami się zakręci w głowie... a nadmuchajcie sobie przy tym jeszcze balona-ja kucałam i dmuchałam bańki mydlane, a do tego jestem po 4 misiącach spania po 5 godzin każdej nocy i jeszcze czasami nie spania wcale jak mojemu dziecku coś nie pasuje, więc wstałam i zamiast wziąć głęboki oddech to ja do wózka-no i padłam jak długa :ico_puknij: najważniejsze, że Gabrielowi nic nie jest, a nawet nie wiem jak wyleciał z wózka... nie pamiętam nic od momentu jak wstałam z kucków do chwili kiedy się ocknęłąm i usłyszałam płacz.... dzięki Wam za troskę-mam nadzieję, że to się już nigdy nie powtórzy, a dziś zamierzam iść wcześniej spać :ico_sorki:

Madziu Martynka jest śliczną dziewczynką-wygląda jak taka łagodna księżniczka :-) może w przeciwieństwie do Patryka będzie aniołkiem? :ico_oczko:

Kąpałam dzisiaj Gabriela w Balneum-to coś takiego jak oilatum i efekt fajny, ale tylko tam gdzie był ciągle zanurzony w wodzie-czyli głównie na pleckach, a poza tym bardzo lubimy oliwkowanie po kąpieli :ico_haha_01: a mój maluszek tak lubi kąpanie, że nawet po całym dniu marudzenia jak mu ściągnę wierzch ubranka i rozłożę ręcznik, to gabi już wie, że kąpanko będzie i aż piszczy z radości-dzięki temu mogę spokojnie szykować kąpiel, a On tak piszczy na naszym łóżku i grucha sobie zadowolony... Jak na tym zdjęciu sprzed godziny:
Obrazek

Kuba w pracy od rana i prędko nie wróci raczej, idę teraz coś zjeść...

[ Dodano: 2008-05-09, 20:29 ]
A co do paznokcia, to nie wiem na czym to dokładnie polega takie poważne wrastanie, że aż się ropa zbiera, ale jak kiedyś obcinałam paznokcie na "okrągło" to w dużym paluchu mi się wrastał w kąciku i bardzo bolało, ale zawsze sama sobie z tym radziłam, Kuba wtedy zawsze na mnie krzyczał, że źle paznokcie obcinam :ico_noniewiem: zaczęłam obcinać na prosto i już mi się to nie przytrafia na szczęście... a Przy okazji to jak wam idzie obcinanie paznokci u nóżek waszych maluchów? ja muszę Gabriela brać podstępem jak śpi, albo je :ico_haha_01: u rąk to samo

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 maja 2008, 20:57

a Przy okazji to jak wam idzie obcinanie paznokci u nóżek waszych maluchów? ja muszę Gabriela brać podstępem jak śpi, albo je u rąk to samo
No ja miałam tak samo na początku, teraz doszliśmy do wprawy i obcinamy zawsze jak zobaczę że są długie, u rączek jak i u nóżek, dlaeko nie sięgając dzisiaj obcinaliśy u nóżek, zaraz po zmianie pieluchy, chyba już wie że trzymam rochę mocniej nóżkę że nie wolno ruchać i nie rusza bo w innym wypadku wierzga rapetkami jak się da :ico_haha_01:

Mój Pysio juz wykąpany, zmęczony był i zjadł sobie i pod koniec usnął, jeszcze go tylko do odbicia podniosłam i położyłam i śpi sobie grzecznie już w łóżeczku. Mnie jeszcze chirurdzy czekają i też palulu.
Do juterka :-)

Awatar użytkownika
marcia_pod
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

09 maja 2008, 21:03

jak mu ściągnę wierzch ubranka i rozłożę ręcznik, to gabi już wie, że kąpanko będzie i aż piszczy z radości-dzięki temu mogę spokojnie szykować kąpiel, a On tak piszczy na naszym łóżku i grucha sobie zadowolony... Jak na tym zdjęciu sprzed godziny:
ha ha mój Krzys podobnie, a dzis miałam nawet dowód ze on doskonale wie ze bedzie kąpiel
rozebrałam go i juz sie cieszył i gadał i smiał sie ale zadzwoniła do mnie siostra i gadałam z nia przez tel a on tak leżał w samym pampersie i czekał cierpliwie przez chwilke a potem sie zaczął wkurzac, a jak tylko odłozyłam tel to juz usmiech i poszlismy do kąpanka.
a Przy okazji to jak wam idzie obcinanie paznokci u nóżek waszych maluchów? ja muszę Gabriela brać podstępem jak śpi, albo je :ico_haha_01: u rąk to samo
my dajemy rade bez spania. tzryma mi grzecznie raczki, czasem sie troche poprzepychamy ale ogólnie idzie łatwo

ide spac bo bardzo mnie boli głowa. pa pa do juterka.

aha jutro jak poloże Krzysia to jade z bratem i bratówka i siostra i jej chłopakiem do kina

[ Dodano: 2008-05-09, 21:05 ]
bede taka samotna słomiana wdowa ale co ja tez musze sie gdzies odstresowac i odhamic. a że męza nie mam przy sobie to nie moja wina.

nie bede głupio wyglądać z dwoma parami co?

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

09 maja 2008, 21:19

a Ty oglądaj szybciutko tego Battlestara :-D
Tak jest!!! :-D
nie taka najzwyklejsza za 2,60 chyba :-) mówisz po prostu maść witaminowa i dostajesz tubkę :ico_oczko:
Dzięki bardzo, już kupiłam :-)
Moja Nadia od 19 już śpi.
Moja Ula zasnęła też około 19, była tak padnięta, że zasypiała na rękach u Jarka i tak strasznie płakała... bidulka.
dziś zamierzam iść wcześniej spać :ico_sorki:
Koniecznie, musisz się wyspać :-)
a Przy okazji to jak wam idzie obcinanie paznokci u nóżek waszych maluchów? ja muszę Gabriela brać podstępem jak śpi, albo je :ico_haha_01: u rąk to samo
Nie mamy z tym problemu, obcinam Uli normalnie, gadam do niej, a Ona się uśmiecha i bez protestu daje sobie robić przy pazurkach :-)

Zmykam luli... bo padam...
Spokojnej nocki... do juterka kobitki

mariola
Jestem mózgiem tego forum!

09 maja 2008, 21:46

To ja znow Amelka juz spi moje dziecko dzisiaj sie tak glosno smialo ze az z radosci mi plakac sie chce Julka skakala na lóżku a ona na głos się smiała u taty na rekach smieszny ma smiech piszczacy.Dziewczyny mi tez cos w glowie sie kreci.Justynko uwazaj ja jak Julke karmilam to kiedys w nocy zakrecilo mi sie w glowie jak ja nioslam do lozeczka i przewrocilam sie z nia cale szczescie tylko ja mialam nos potluczony,ale zrobiłam wtedy badania i miałam złe wyniki i ob bardzo wysokie.Lekarz przepisal mi wtedy antybiotyk jakies witaminy i polepszylo sie.

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

10 maja 2008, 08:02

Witojcie dziołchy ;-)
U nas nocka super, moje dziecko ostatnio daje mi się wyspać i robi mi w nocy tylko jedną pobudkę, dzisiaj była to 4 rano i spałyśmy do 7:15. Zaraz będę ją karmić i zmykam na fitness na 9:00. Później basen i jedziemy znów do Poznania do teścia :-)

Zmykam na jakieś śniadanko :-)
Miłego dzionka :-)

Awatar użytkownika
CleoShe
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 maja 2008, 18:54

Nie mam czasu Was poczytać a tym bardziej odpisać. Pewnie zaległości nie nadrobię bo zawsze coś. Zaraz będziemy kąpać Norberta, karmionko i lulki maluszek pójdzie. Babcia w domu więc my z Rafałem wychodzimy do kina :ico_brawa_01:
Każdy mówi, że Norbercik taki spokojny.. i rzeczywiście tak jest :-) Uciekam. Buziaki, pa.
Może jak znajdę czas to coś więcej napiszę :ico_oczko:

madziarka81
Trzy tysiące lat minęło...

10 maja 2008, 19:09

Hej.

Dzisiaj cały dzien nie działało tt :ico_noniewiem:

Idziemy zaraz myc bobaski, musze jeszcze przygotowac rzeczy na komunie, jutro jedziemy na cały dzien.

Odezwe sie póxniej :-)

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 maja 2008, 19:25

No ja też cały dzień próbowałam się dostać bezskutecznie.

Tak więc noc ok, piersza pobudka o 4-tej aż Marcin się pytał czy w nocy jadł coś, później już od szóstej nie spał jak zwykle. Teraz już wysprzątałam wszystko i za jakąś godzinkę kapiel bo coś długo spał teraz to pół godziny przesuniemy kąpiel :-)

mariola

10 maja 2008, 21:18

czesc wam Amelka lezy sobie w łóżeczku i zasypia.Byłyśmy na grilu u cioci Iwony oni wszyscy jeszcze siedza,my niestety wozkiem musiałyśmy wracac Iwona ma fajnie bo Majusie uspała no i babcia w domku z nia siedzi.Amelka jest dzisiaj super grzeczna rano wstala dosc wczesnie i o 7 szłyśmy razem na zakupy a Julka z tata spala do 10;30.Zmykam bo maz z pracy przyjedzie musze mu kolacje zrobic

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”