Witajcie,
U nas pomału do przodu, choc wczoraj był sajgon, mały miał zły dzień i ja przez to ciągle z cycem goniłam - miałam normalnie już dośc...
ale na szczęście nocka była spokojna i dziś też nawet ok, nie mam co narzekać
cieszę się, bo wczoraj to aż mi się coś robiło jak na niego patrzyłam i wadziłam że coś go gnębi, a dziś już całkiem inne dziecko, oby tak dalej ale ciii żeby nie zapeszyc
Co do karmienia, to ja nadal uważam, że to masakra a nie przyjemność, choć ciągle się łudzę, że się to zmieni, sutki się zahartują i będzie ok
narazie mój prawy sutek jest dalej zmasakrowany, zrobił się co prawda strup, ale niestety nie na całej ranie i dziś mały jak go przystawiłam to tak pociągnął, że strupek się naderwał i krewka poszła - a jak to cholernie boli
ale trzymam się, choc nie ukrywam, że są chwilę kiedy myślę o butli
co do odciągania, odciąga stopniowo, nie uzupełnisz od razu całej butelki, ale możesz kilka razy w ciągu dnia/dni to robić i zlać wszystko do jednej butelki;
ja też myślę o fryzjerze pod koniec maja żeby miec na chrzciny ładny fryz i na wesele w sierpniu też jeszcze będą ok
, ale waham się jak to będzie i mam w planach poodciągać jutro i dziś trochu i zobaczyć ile muszę miec mleczka w butli żeby mały się najadł i zobaczymy co o będzie ...
meggi_24, nie martw się, organizm produkuje tyle mleka ile małemu jest potrzebne, a że je często to trudno, może tak po prostu ma, z czasem się to zmieni
sztuczne mleko jet bardziej sycące niż to nasze z cycuszków, dlatego mały tak śpi, a miar podana na opakowaniu to taka średnia, niekoniecznie dziecko musi tyle zjeść
aha no i pamiętaj, że dzieci mają malutkie żołądeczki i w rzeczywistości nie potrzebują tego mleka specjalnie dużo
głowa do óry będzie dobrze, a w ostateczności butla to nic strasznego i nie masz co się katowac, oczerniac czy zościc na siebie, trudno i tak bywa, a lepiej wybrac mniejsze "zło".
Nie smutaj się i nie martw tyle, zobaczysz będzie ok :ico_buziaczki_big:
[ Dodano: 2008-05-10, 21:01 ]
Małgośka wszystkiego naj dla Tosi, buziaki dla malutkiej