eSKa
4000 - letni staruszek

21 maja 2008, 16:05

Dominika już w polsce, mam nadzieje że się odezwie, bo ja nie mam jej nr kom aby wysłać smska,
No a ja głupia zastanawiam się czemu Dominisia tutaj nie zagląda, jakoś umknął mi ten jej termin wyjazdu do PL. A ona ile ma być "u nas" ??
Mam nadzieje ze Dominisia się odezwie w sprawie spotkania , choc u mnie w najbliższym czasie krucho z wolnym dniem :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-05-21, 16:06 ]
Gosiaperełka śliczna Lenka w podpisie taka damcia mała i super stoi , spodnie rewelka

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 maja 2008, 16:11

Hej dziewczyny, ale czytania mialam, super :-D Oczywiscie bo mnie nie byo na tt, to dlatego :-)
Widze ze golarki goruja wsrod depilacji... no ja w zimie tez uzywam golarki, na nogi i pachy a na sfery dolne krem Veet na boki i golarka na tyly :-D Ale ze czas wakacji i wiem ze nawet po kremie te wloski, szczegolnie moiwe o bikini odrastaja szybko, bo sa usuwane bez cebulek to postanowilam wyprobowac Veeta wosk na zimno. Taki w plastrach. plaster sie wklada miedzy dlonie i ogrzewa przez okolo 40 sekund i potem rozdziela jak nalepkei oba paski przykleja tam gdzie chce sie ogolic, czeka ok 10 sekund dobrze dociskajac a potem 1,2,3 i traaach :-D Oczywiscie moj maz mi zrywal te plastry i powiem wam ze gorzej mnie bolalo na dole lydek niz na bikini, jakas inna jestem :-D ;-) No ale efekt jest swietny... zero wloskow, gdziadziutka skora, i co najwazniejsze NIC mnie nie swedzi!!! Bo po golarce czy nawet kremie to jak te wloski odrastaly to strasznie mnie swedzialo i musialam sie drapac i wtedy wyskakiwaly taki okreopne krostki swedzace, no koszmar. Dlatego szukalam czego s innego. I zamierzac teraz kupic sobie wosk Veeta, taki w sloiku na cieplo sie go robi, naklada szpatulka i przyklada paski i ciach za jednym razem sie odrywa dosc duza powierzchnie. bo te plastry co teraz mam sa dosyc male i trzeba sie nazrywac troche jesli chodzi o nogi na przyklad .... :-) A i dodam, ze jestem okropnie wrazliwa na bol, nawet wyrywanie brwi mnie strasznie boli, depilator oddalam mamie bo nie dawalam rady tak dlugo golic tym dziadostwem nog, nie idzie to tak jak na reklamie, tylko tortura trwa z 15 minut na 1 noge, non- stop, a woskiem ciachi po bolu. Boli tylko te 1 sekunde jak sie odrywa plaster. Dlatego to wole. I polecam :-)

Dzis bylam na solarce, pierwszy rz od 2 lat :-) Tylko na takiej stojacej i bylo super i zamierzam chodzic czesciej przed latem.

Eska, tak wlasnie mysle aby w sierpniu , po wakacjach zrobic dziewczynom osobny pokoj, bo na dluzsza mete nasze pozycie zaniknie :-D A kiedys bylo taaak fajnie :-D Tzn nadal jest jesli do czego dojdzie, tyle ze po cichu i czegos jednak brakuje, tego luzu.....

U nas slonko :-) Juz wlasnie wyslalam troszke do Was, cobyscie nie pomarzly za bardzo :-)

A i jak chcecie to moge wam na priva wyslac Dominiki numer telefonu :-)

[ Dodano: 2008-05-21, 16:12 ]
Gosiu, no Lenka do schrupania, mala elegantka, nawet w bojowkach :-D

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

21 maja 2008, 18:35

Brawa dla Benia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Lenka ślicznie stoi sama,taka damulka wyszła na tym zdjęciu,śliczna jest.
Dzis bylam na solarce, pierwszy rz od 2 lat :-) Tylko na takiej stojacej i bylo super
stojące są najlepsze,nigdy tak sie nie opaliłam jak na stojącej a u nas w żarach chyba nigdzie niema takiej i tez chciałam iść w piątek ale boję sie żeby mi to uczulenie nie wyskoczyło,w sumie to już nie biorę tabletek to może by było ok :ico_noniewiem:
Czy wasze dzieci też nie lubią się ubierać?
Kacperek tez nielubi sie ubierać,ryk jest od razu jak tylko włożę rączkę w rękaw,ale jak go posadzę i zabawiam to jest lepiej.

Moje dziecko dziś spało dwa razy po 30 minut i teraz znów zasnoł,ciekawe o której pójdzie na wieczór spać :ico_noniewiem: a ja jakaś padnięta dziś jestem,może to taki dzień :ico_noniewiem:

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

21 maja 2008, 18:47

a ja jakaś padnięta dziś jestem,może to taki dzień
Ja też.Dziś chyba jest jakieś ciśnienie usypiające.Ben spał dzis 3 razy.Aż sie boję pomyśleć co będzie wieczorem .Ale jak miałam nie dać dziecku spać jak na rękach zasypiał.Trudno.Nockę przechodzę.Znowu! :ico_placzek:
Jutro mieliśmy jechać ze znajomymi na Mazury.Ode mnie to bliziutko.Zaledwie godzinka i jesteśmy w Wiartlu.Ale jak patrzę za okno to chyba nici z wyjazdu :ico_placzek: .A tak sie cieszyłam na myśł o grilu w Wiartlu i golonce w Rucianym :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 maja 2008, 21:06

Cześć! Zuzanek zasnął na całego godzinkę temu. Coś nam się dzieciaczki zmówiły, mama mówiła,że Zuzia to spała dziś pół godzinki.
M. obniżył Zuzi łóżeczko na sam dół i taką ma radochę, bo cały czas stoi i cieszy tą swoją małą buźkę, a mnie serce rośnie :ico_haha_02:

Gosiu Lenka ślicznie wygląda! I na tym zdjęciu jest baaardzo do Ciebie podobna.
Ciekawa jestem jak u Zuzi z wagą, bo zanim się pojawiłaś to chyba najmniej ważyła (mnie chyba tylko Hanusia Lalki).

Dziewczynki, ta moja sukienka to troszke taka oszukana kopertówka, bo tylko na taki dekold, a ta szarfa to taka ozdobna, bo spódnica jest normalne zszyta.

mama_zuzi1980, u mnie też zwykła golarka dominuje. Na lato czasem depilator, dla mnie jest bardzo wygodny, wogóle nie czuję bólu na nogach (bo bikini to boli, oj i to jak), ale często mi włoski wrastają.
A co do seksiku to u nas jest kiepściutko. W ciąży nie miałam ochoty, po urodzeniu też, później był wyż i znów niż, niż, niż...

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

21 maja 2008, 22:01

Gosiu, no Lenka do schrupania, mala elegantka, nawet w bojowkach
Lenka ślicznie stoi sama,taka damulka wyszła na tym zdjęciu,śliczna jest.
Gosiu Lenka ślicznie wygląda! I na tym zdjęciu jest baaardzo do Ciebie podobna.
Dziękuje dziewczyny za pochwały, te spdnie bardzo mi sie podobają, dostałam je od znajomej i są śliczne, bo na zdjęciu tego nie widać ale mają na sobie brokat, więc się błyszczą, no i sa z LEVISA, no a resztę to z ciucholandu, ta beretka też fajna, ma wszyte takie kokardki z perełek.
Znów sama siedzę w czterech ścianach, nie mam się do kogo odezwać :ico_placzek:
Dzwoniłam do mojego eks, z zapytaniem czy był w tym urzędzie skarbowym bo wczoraj mi obiecał że dziś pójdzie. Dzwoniłam o 16, więc jeszcze powinien być w pracy a to odebrała telefon ta szmata i powiedziała zebym napisała smsa co chciałam bo najwyraźniej paweł nie chce ze mna rozmawiać. Ta nienormalna kobieta nie ma za grosz kultury, jak może odbierać rozmowy z obcego telefonu. Trzeba ją chyba kultury nauczyć, bo jak mama ją powinna tego uczyć jak była dzieckiem to ona była już zajęta rodzeniem dzieci i na kulturę jej zabrakło czasu.

[ Dodano: 2008-05-21, 22:09 ]
Kicia, kacperek nie ciągnie ci tych zabawek co wiszą z karuzeli, bo na zdjęciu w podpisie to ma je na wyciągnięcie ręki. Ja już musiałam schować te plastikowe misie, bo lena ciągła i myślałam że mi to urwie, a ta rączka co jest przymocowana do łóżeczka to też plastik, zostawiłam jeszcze tylko pozytywkę, i jak lena usypia to jej nakręcam, bo to melodia do ktorej jest przyzwyczajona od maleńkości i działa na nią kojąco.

ulamisiula

21 maja 2008, 22:56

majandra itaj i zaglądaj tu śmiało.Napisz nam coś o sobie i o swoim skarbie. :ico_haha_02:

Dziewczyny pokazałam właśnie waszę niuńki mojemu Miśkowi i otrzymałam odpowiedż:robimy drugie!!! :ico_brawa_01:
Podobaja mu sie Wasze dzieciaczki.

Gosiu a co do Ciebie to ten Twój eks cytuję mojego męża:nie dość że jest palantem że taką ładna dziewczyne costawił to jeszcze skończnym nonono....... i palantem.Jemu należało by sie porządnie wpier....spóścić.Przepraszam za słownictwo ale mój nie przebiera w słowach.A Lenka na tym zdjęciu to zawodowa modelka. :ico_haha_01:

nek dzis zasnął w miarę szybko.Przeczytałam mu 2 bajki i odlot.Bardzo lubi słuchać bajek niestety nie leży spokojnie jak na reklamach tylko sie przemieszcze wzdł€ż i wszerz ale wkońcu pada.Dzis czytałam mu o 7 braciach zaklętych w kruki.Zasnął z uśmiechem na ustach.Nie wiem ile z tego zrozumiał ale może podoba mu się słuchanie mojego głosu a nie to co czytam.

eSKa
4000 - letni staruszek

21 maja 2008, 22:56

Czy wasze dzieci też nie lubią się ubierać?
U nas ubieranie idzie sprawnie i jak na razie bez płaczu, mam nadzieje że mu się nie odmieni :ico_oczko:
stojące są najlepsze,nigdy tak sie nie opaliłam jak na stojącej
ja jescze tak nie próbowałam ale jakoś mi się wydaje że nudno tak stać, poleżeć zawsze wygodniej :-D
Ale jak patrzę za okno to chyba nici z wyjazdu .A tak sie cieszyłam na myśł o grilu w Wiartlu i golonce w Rucianym
No pogoda faktycznie nie bardzo nadaje się na grilla ale nie martw się całe lato przed nami, co się odwlecze to nie uciecze, lepiej ten wyjazd przełożyć niż jechać teraz i ryzykować chorobą :ico_noniewiem:

Czesc Majandra, jasne że możesz się przyłączyć, którego urodziła się twoja dzidzia?? A tak wogóle to napisz nam cosik o sobie.
M. obniżył Zuzi łóżeczko na sam dół i taką ma radochę, bo cały czas stoi i cieszy tą swoją małą buźkę, a mnie serce rośnie
Zuzia już na samym dole a my w poniedziałek dopiero zeszlismy z samej góry na srodkowy poziom :ico_wstydzioch: Ale dla Olka bez różnicy, chyba nawet nie zauważył :-D

Od nas przed chwilą wyszli znajomi, mnie juz ciągnie do łóżka ale nie zasnęłabym chyba bez przeczytania waszych poscików :ico_haha_01:

Teraz już wszystko wiem więc DOBRANOC DZIEWCZYNKI

Awatar użytkownika
eve81

22 maja 2008, 09:27

majandra, witaj. jasne ze mozesz sie przylaczyc
moj Szymon urodzil sie 3 wrzesnia:) wiec ta data na ktora ty mialas termin..hehe
wklej jakies fotki swojego skarba, napisz jak ma na imie
i koniecznie zrob suwaczek tutaj: www.suwaczki.pl

dziewczyny nie wiem co jest
w nocy bylo ok, tzn nie mial goraczki
rano jak wstal tak samo, zmierzylam i ma 36.7st
ja juz glupieje i ne wiem czy to trzydniowka czy zeby
ale zadnej wysypki nie dostal dzisiaj
wczoraj mial kilka dodatkowych krostek na czole, ale przy trzydniowce to ta wysypka chyba jest duza i nie idzie jej pomylic z niczym innym,rzynajmniej tak slyszalam
mam wizyte u lekarza umowiona na dzisiaj 11.50 ale chyba ja odwolam
no bo jak nie ma temp. to chyba mnie wysmieja po co przyszlam
doradzcie mi czy mam isc? czy nie
bede go jeszcze dzisiaj obserwowac i za jakis czas zmierze mu temp.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 maja 2008, 09:55

Dzien Dobry,

Eve, jak masz wizyte to ja bym poszla, a co ci zaszkodzi: pobiora pewnie wymaz z gardziolka (bakterie czasami moga powodowac stan zapalny gardla bez innych objawow i dziecko ci przeciez nie powie ze je gardlo boli). Jasne jakbys nie miala tej wizyty to bym nie szla, ale jak juz jest to czemu nie skorzystac. Oni z reguly jak juz dorwa dziecko to dobrze je diagnozuja, przynajmniej tutaj....

MAjandra, czesc, jestesmy rowniesniczkami :-) Ale twoj synus to bylo malenstwo, chyba najmniejszy z naszych wrzesniowych... super taka kruszynka musi byc. Moja miala 3890 przy urodzinach i nie mialam okazji takiego malenstwa nawet w rekach trzymac. A jak malutki ci je? Czy karmisz nadal piersia? U nas tylko Ula jeszcze karmi i Ania z tego co kojarze, a jak sie pomylilam to :ico_sorki:

Kocurka, to troche mnie mnie pocieszylas ze u as tez niz, nie mysl ze jestem zawistna czy cos ;-) Ale pociesza mnie fakt ze moze takie nize to normalna sprawa i ze to wszytko wroci jakos na miejsce po jakims czasie? No bo nie zrozum mnie zle, Twoj mezu to takie Ciacho ze nie wiem jak Ci sie moze nie chcec :-D :-D :-D ;-)

Eska, no fakt brakowalo mi po solare tego uczucia "odpoczynku", ale jednak efekt jest zarabisty: jestem juz brazowa po jednej sesji, bez zaczerwnien i oparzen a bylam 6 minut. Maksymalnie mozna 8 minut. A na wyrku to bym musiala tak lezez z 3 razy po 10 minut na poczatku zeby tak wygladac.... W ogole Eska, przeszlo na mnie twoje dbanie o siebie :-D Dzieki!!! Czsami trzeba od kogos uslyszec kilka slow aby przypomniec sobie ze mozna ladnie wygladac "bez okazji".

Ula, fajnie Twoj maz wszytko ujal w kilku slowach. Popieram :-)

Gosiu, super ze Lenka dostaje takie prezenty, potem bedziesz mogla , jak bedzisz chciala, opylic je na allegro i dostac za nie jakas kasiorke. Kurcze, Wam to fajnie, non stop cos dostajecie. Ja nic nie dostaje. Wszytko musze kupowac. Dziadki sa tylko jedne , z moej strony , i to w Polsce. Owszem wysla czasem paczke, ale to i w niej jakies male rzeczy, zabawka, ciuszek ale raczej dla Zuzi, bo na Nell to mama nie chce kupowac ciuchow bo ona tak tyje :-D Ale potem dziedki sie rehabilituja na wakacjach, funduja wnusiom az milo, i nam cos kupia, cos z AGD, ale to wiecie raz w roku hihi :-)

A no i moja sie ubiera bez problemu, bo zamieniam ubieranie w zabawe: "a-ku-ku raczka, nozka " i tak dalej, ona sie smieje i nawet nie wie kiedy jest ubrana. Ale jak byla mala to tak sie darla przy zwyklej zmianie pieluchy ze az sie balam ja przewijac :ico_puknij: siedziala nie raz w pampersie 5 godzin, bo jak pomyslalam o jej histerii to mi sie odechciewalo normalnie :-D

Nell spi na srodkowym poziomie lozeczka i jest ok. Zreszta ona w ciagu dnia nie przebywa w ogole w lozeczku, tylko na podlodze, wiec nie wiem nawet czy by probowala stawac, ale chyba jesczze nie. Poza tym mamy szczebelki plaskie jak listewki i chyba ciezko by bylo jej sie ich chwycic, tak cala lapka....
Bardzo lubi słuchać bajek niestety nie leży spokojnie jak na reklamach tylko sie przemieszcze wzdł€ż i wszerz
noo, to niestety cala prawda, moja zuza ma 6 lat i tez nie ulezy jak jej czytam tylko sie wirci, przemieszcza, juz czasem krzycze na nia, ale to i tak nie pomaga. Dzieci sluchaja bajek tylko na reklamach i w filmach. :-)

[ Dodano: 2008-05-22, 10:01 ]
Acha, no i sluchajcie. Chcemy kupic nowy wozio, nie to zeby ten byl zly, mamy po prostu taka ochote. No i mi sie baaaardzo podoba Quinny Buzz, pisalam wam kiedys juz o tym. No i wczoraj chcialam kupic ten wozio i cos mnie tknelo i wpisalam w gooogle "opinie quinny buzz" no i sie zalamalam. Wiecej negatywnych niz pozytywnych, klna na ten wozek strasznie, mnostwo wad wymieniaja, no i.... stracilam ochote na ten wozek mimo ze wizualnie dla mnie wypas.... Szukam czegos innego... Mysle o Quinny Speedi, ew. Casual Play (Ula!!! Ty masz, prawda? jaki model i jak sie sie sprawuje?), ew. I'coo, ale ten to chyba za drogi. No w ogole nie mam pojecia i juz nie chce mi sie nic kupowac :ico_olaboga:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”