Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

22 maja 2008, 18:38

Hello dziewczynki, u nas pogoda nadal paskudna, co prawda nie pada ale jest chłodno, dziś znów siedzę z Leną w domku. Rano byłam na jazdach.
Ula ty chyba robiłaś prawko, prawda? Zdałaś już? Bo ja nadal się męczę, mam nadzieję że teraz już pójdzie.
Majandra witamy wśród wrześnióweczek, nigdy nie jest za późno aby dołączyć. Ja też urodziłam Lenkę w sierpniu, ale miałam termin na 7 września. Mały Maciuś był gdy się urodził, ale widzę że nadrobił, jest teraz cięższy od Lenki. Ale chłopcy raczej są lepiej zbudowani, dziewczynki są drobniejsze i mniej ważą.

„cytuję mojego męża: nie dość że jest palantem że taką ładna dziewczyne co stawił to jeszcze skończnym nonono....... i palantem.Jemu należało by sie porządnie wpier....spóścić.”

No nie tylko twój mąż tak uważa. Miałam propozycję, ktoś chciał mu spuścić lanie, ale ja tego nie poważam. Uważam że i tak spieprzył sobie życie, chociaż on o tym jeszcze nie wie, bo jest zaślepiony. Życie mu się odwdzięczy dwukrotnie za moje i lenki krzywdy. Szkoda tylko że ta patologia w którą wdepnął nie omija mnie i moje dziecko.
Mamo Zuzi, na stojącym lepiej opala? Ja zawsze chodziłam na leżące ale jak na stojącym jest lepiej to może spróbuję kiedyś na stojącym.
Niby się mówi że powinno się dziecku czytać na noc przed zaśnięciem, bo się wtedy wycisza. Ale nasze dzieci są chyba jeszcze na to za małe. Moja Lenka jak jej czytam to skupia się na wszystkim innym tylko nie na bajce. I wcale się nie wycisza tylko chce jej się brykać. A jak już się wyszaleje to dopiero wtedy pada i zasypia.

„Twoj mezu to takie Ciacho ze nie wiem jak Ci sie moze nie chcec”

No wszyscy wasi mężowie są przystojni, takie ciasteczka, ale…hm… najbardziej w moim guście jest mąż ………………………ESKI…………………..no ale to tak ze zdjęcia mogę oceniać. No po prostu jest w moim guście.
Mamo Zuzi, ty sobie możesz kupić wózek jaki chcesz, może nawet ważyć 20kg. Ja to muszę patrzeć przede wszystkim na wagę, aby był jak najlżejszy, bo sama muszę go wnosić na górę. Kupiłam i w sumie jestem zadowolona, ma jakieś tam wady, ale w sumie to fajny jest ten wózek.
EVE a ty jaką masz pracę? W jakiejś knapce? Nie pisałaś nic o swoich wrażeniach…

[ Dodano: 2008-05-22, 18:42 ]
Może my sobie też przypomnimy jak wyglądały nasze dzieci zaraz po porodzie:) Co wy na to dziewczyny? HM....?

[ Dodano: 2008-05-22, 18:48 ]
To Lenka pół godziny po porodzie, jeszcze na porodówce, jeszcze przed kompaniem
:-D
Obrazek
Pierwsza kompiel w domu:)
Obrazek
Pierwdzy tydzień życia Lenki
Obrazek

Katka
Wodzu
Wodzu

22 maja 2008, 19:27

K@tk@, ja tez mocno trzymam kciuki!!!!!!!!!!
dzieki wielkie :ico_sorki: :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 maja 2008, 21:13

K@tk@, będzie dobrze :-) Zaglądaj do nas!

Ale nam dzionek zleciał. Na kawkę w salonie wpadła siostra ze swoim faciem. Zuzanek grzeczniusi. Pospaliśmy po obiadku wszyscy. I za chwilkę zamierzam znów do łóżia wskoczyć, mmmm.....Nie ma to jak w poziomie :-D

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

22 maja 2008, 22:54

Hej,ja dopiero teraz dziś dałam rade do was dotrzeć :-D
Rano bylismy na procesji a potem do domku na obiadek i zaraz potem poszliśmy do teściów na grilla i wróciliśmy po 20 :-D prawie cały dzień na dworze,pogoda nie najlepsza,pochmurno,ale nie jest zimno więc ok.

Majandra witaj :-D Maciuś śliczny chłopak :-D
Gosia pewnie że Kacperek ciągnie za misie od karuzeli ale przed wyjazdem Ł obniżył mu łóżeczko i jest już lepiej :-D

Wybaczcie dziewczynki ale więcej nie napiszę,coś nie mam dziś weny.Dobranoc.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 maja 2008, 09:36

Witajcie kobitki,
ja wczoraj tez szybko odpadlam, bo cos mnie jakies przeziebionko zlapalo. Poleglam juz przed 23.00. U nas teraz sa bardzo krotkie noce, slonce zachodzi ok. 22.30 a bedzie jeszcze gorzej, apogenum w noc swietojanska, najkrotsza noc, kiedy to sloneczko zajdzie ok. 23.30 i pojawi sie znowu ok. 3.00 nad ranem. Teraz tez juz ok. 4.00 jest widno i przeblyskuje slonko. Spac nie mozna, dzieci chodza spac pozno bo jak inaczej jak slonko wali przez okno, zaluzje zaciagniete niewiele daja. Zwariowana ta skandynawia, zima non stop ciemno latem non stop jasno, :-D

Kocurka, ale napisalas :-D Pierwsze pomyslalam ze poszliscie spac wszyscy tzn Ty, Twoj Mezu, Zuzik, Twoja siostra i jej facet :-D hihihi

No tak, Wy wczoraj mieliscie dzien wolny od pracy, u nas normalny byl to dzien.

Kiciu, widze ze zajmujesz sobie czas jak mozesz i dobrze. Trzymaj sie i nie dawaj chandrze.

Ja zaraz jade na solarke, moja ekspresowa stojaco, bo tylko tyle moje dziecie wytrzyma w wozku z obca osoba (moja kolezanka) ktora bedzie ja wozila.

Jutro ma byc pogoda ok, wiec koniecznie pojedziemy gdzies nad wode i w niedziele moze tez, zobaczymy jak pogoda. Tak czy siak jutro mezu robi szaszlyczki, mniam, mniam.... :-D

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 maja 2008, 09:47

A ja się dziś byczę. Pogoda taka sobie,ale może ubierzemy się cieplutko i pójdziemy w śiwat, bo drugi dzień siedzenia w domku wcale mi się nie uśmiecha :ico_nienie:
Zuzanek drzemie, a ja korzystam :-D
Niech ta pogoda się poprawi, bo jutro kolejne wesele.

A gdze ewasiek się podziewa???

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 maja 2008, 10:01

No i zdjecie Nell kilka godzin po urodzeniu:
Obrazek

Obrazek

Na drugi dzien po urodzeniu Nell, juz w domku:
Obrazek

Siostrzyczki:

Obrazek

I ostatniie: nasz kurczak ma 2 dni :-)

Obrazek

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 maja 2008, 10:03

mama_zuzi1980, ale maleńka! Strasznie szybciutko nam dzieciaczki rosną :ico_olaboga:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 maja 2008, 10:04

Boziu, ale ta moje Nell smieszna byla :-D

Gosiu, Lenka juz jako noworodek byla do samej siebie podobna. Fajniutka :-)

[ Dodano: 2008-05-23, 10:05 ]
Kocurka, zgadza sie, moze ty wklej zdjatko Zuzi? Tak zaraz po urodzeniu, co?

Katka
Wodzu
Wodzu

23 maja 2008, 10:08

K@tk@, będzie dobrze :-) Zaglądaj do nas!
postaram się :ico_haha_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”