Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 maja 2008, 10:17

http://pl.youtube.com/watch?v=bh06SPRZt6c

[ Dodano: 2008-05-23, 10:32 ]
Maleńka Zuzia, tuż "po"
Obrazek
I chwilę później
Obrazek

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

23 maja 2008, 11:27

Ale sie rozpisałyscie!!!

Mała pomyłka-ja wógóle nie mogłam karmić i do tej pory mały jest na mleku modyfikowanym.

Prawko zdałam za pierwszym razem jeszcze w sierpniu.

Ja mam wózek casualplay ale model Vintage reverse.Jest 4-kołowy jak wedłóg mnie jest świetny.Sterowny, ma duże koła a u mnie na osiedlu chodniki nie sa rewelacyjne wiec moge spokojnie nim jeździć wszędzie.Swietnie sie sprawdza w terenie.Trawa , piasek po wszystkim jeździ.

Wczoraj byliśmy na Mazurach ale Ruciane sobie darowalismy.Było za zimno.Bylismy ze 2 godzinki w Wiartlu a potem pojechaliśmy do teściów.Po drodze zatrzymaliśmy sie w Lomży na lody.Lód był tak wielki że jadłam go 20 km :ico_brawa_01: Do teśćiów przyjechała rodzinka Miśka z Warszawy.Julka, córka Miska brata-moja ulubienica nosiła Benka i bawiła sie z nim a ten gdakał z radości.Potem wróciliśmy do domku i oboje padliśmy już o 21.Za to Benek dał nam dzis pospać do 7,30.Oczywiście były tylko 4 pobódki nocne.

[ Dodano: 2008-05-23, 11:41 ]
Benek zaraz po wyjęciu z brzucha
Obrazek

Ben z tatą kilka godzin po urodzeniu
Obrazek

Benek po tygodniu podnosił głowkę
Obrazek

Awatar użytkownika
eve81

23 maja 2008, 12:43

jej dziewczyny nie moge sie otrzasnac
Szymon zrobil kupe a w niej byl ten pasek papierowy od wkladki :ico_szoking:
nie wiem kiedy i gdzie on to dorwal i zjadl
boze....teraz to juz wszystko ze soba lacze, ze ta goraczka to przez to i wogole
ale jak wydalil to dzisiaj a od wczoraj nie ma goraczki to chyba nie od tego co???
jeju ja juz glupieje nie wiem moze cos jeszcze zjadl nie tak...
tylko kiedy i gdzie on to znalazl...ide juz bo normalnie rycze i sie doluje :ico_placzek:
zeby mu tylko nic nie bylo :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-05-23, 12:45 ]
na dodatek ukradli nam rower i nie zaplacili mi za 1h pracy :ico_placzek: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 maja 2008, 14:17

eve81, o rany :ico_olaboga: Normalnie trzeba mieć oczy dookoła głowa!

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 maja 2008, 15:08

Hej,

Kocurka, ale maluska Zuzia :-) I Benio tez piekniusi :-)Szkoda ze juz nigdy tacy nie beda, co? ;-)

Eve, no skora mi scierpla jak przeczytalam Twojego posta. Szok normalnie, jak on to przelknal? A to ten papier od wkladki higienicznej???? Przeciez to jest duze! Moze i faktycznie od tego ta goraczka, nie mogl tego przetrawic... Ale dziwne ze nie mial wymiotow, czy biegunki, bolow brzucha... Jejku, nie wiem. Ale no raczej juz chyba "po wszystkim" , oby!!!

Ula sorki za pomylke z karmieniem!!!

ulamisiula

23 maja 2008, 16:49

Mamo zuzi nie ma za co.

Eve to napewno było od tego.Obce ciało w organiźmie nieorganiczne, którego organizm nie mógł strawić mogło wywołać wymioty, gorączkę, zatwardzenie lub biegunkę.U Was była gorączka.Teraz tylko dawaj małemu dużo płunów by porządnie sie przeczyścił i bedzie ok.Głowa do góry juz po wszystkim.A Szymek napewnoo sie juz dobrze czuje.Gdyby jednaj gorączka wróciła to goń do lekarza.A sprawdzałaś czy ten pasek był cały czy kawałki?Bo jeśli w kawałkach to może jeszcze coś wyjdzie.

Awatar użytkownika
eve81

23 maja 2008, 19:10

A sprawdzałaś czy ten pasek był cały czy kawałki?
na tyle ile moglam go rozwinac to wygladal na caly
ale wiadomo to bylo mocno zwilzone i mokre wiec tak do konca nie dalo sie rozciagnac tego, ale wygladalo na wszystko :ico_sorki:

Szymon juz wypil mleko o godzine wczesniej niz zawsze
najchetniej to wisalby caly czas u mnie na rekach
wstal teraz z drzemki i nikt mu nie pasuje tylko mama :ico_olaboga:
zaraz go okapiemy i do spania

a wogole to wyszla mu na calych plecach i glowie wysypka
i teraz sie glowie czy to byla goraczka trzydniowa czy moze od mleka ktore mu dalam :ico_noniewiem: bo teraz dawalam mu na sniadanie kaszke na mleku modyfikowanym, jutro juz mu nie dam i bede patrzec czy wysypka schodzi
ale ja mam tutaj z nim przeboje...
kupuje bilet na 26 sierpnia do PL musze jechac zalatwic sprawy z umowa w pracy ktora mi sie konczy 31 sierpnia :ico_oczko:

Awatar użytkownika
eve81

23 maja 2008, 20:16

majandra, maly zachowuje sie jak zwykle, ale wczeniej tez nie zachowywal sie jakos inaczej..napewno juz po wszystkim, ale ja sie tak strasznie wystraszylam ze szok
najgorsze jest to ze przeciez pilnuje go i nie spuszczam z oka a tu taka sytuacja ze nie moge sobie tego wybaczyc/// :ico_placzek:

maly jeszcze rozrabia, najbardziej kreci go wieza i wyciaganie pokretla glosnosci i krecenie kolkami od wozka/brudnymi/ oczywiscie :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 maja 2008, 21:43

Ja do Was wpadnę dopiero w niedzielkę, bo jutro znowu wyruszamy w świat- kolejne wesele. Więc pełna mobilizacja na pokładzie. a ja mam totalnego lenia i nic prawie sobie nie przygotowałam i jutro będę biegać od rana, a co tam i tak się wyrobię, a dzisiaj idę spać, a co!
Straszny leń mnie dopadł. Miałam dzień wolny,ale prawie nic nie zrobiłam. Tzn. miałam wielkie plany, ale pewno i tak by mi sie nie udało wszystkiego.
Śpijcie dobrze!

[ Dodano: 2008-05-23, 21:44 ]
:ico_tort: To na śniadanko Wam stawiam! Zuzanka jutro kończy 8 miesięcy i obchodzi swoje pierwsze imieninki!

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 maja 2008, 22:28

Hej, ja dopiero teraz.

Eve, tak pomyslalam, tylko sie nie obraz... A moze ten pasek wpadl do pampersa i sie wymieszal z kupa? Dla mnie to jest nie do pomyslenia ze on mogl to w calosci przelknac.... Nell kawalek papieru probowala zjesc i zaczela sie krztusic i wymiotowac.... Ale jaja... faktycznie same przygody odkad przyjechaliscie... I jak plany na dzisiaj? Bedziecie wracac do Pl czy chcecie ukladac od nowa zycie w UK?

A z ta wysypka to ja obstawialabym trzydniowke jednak, taka wysoka goraczka to czesto 3-dniowka.... Ale to tylko moje przypuszczenia oczywiscie....

Kocurka, milutkiej zabawy!!!! I dzieki za torta :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”