martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

23 maja 2008, 22:59

Dobry wieczor :ico_ciezarowka:
Janoszka -wozeczek jest sliczny!!!
Siunia-a moze juz jutro bedziesz malego Nathanka tulila do siebie?
Malgorzatka-ja mam jeszcze prawie 4 tygodnie czekania i jestem bardzo niecierpliwa, wiec z calego serca Cie podziwiam!Oby Ci sie w koncu cos ruszylo!
Moj maz tez na nocke poszedl, a ja zabralam sie za ukladanie prania i ostatnie dodatki do torby szpitalnej :-D
Jutro musze poprasowac ciuszki Maluszka.
A on sam wlasnie o tej porze szaleje na calego, jakby chcial mi brzuchem wyjsc :-D
Choc prawde mowiac juz bardzo chcialabym go zobaczyc i przytulic :-D
Ostatnio jakies obawy mam czy jest na pewno zdrowy itp, itd
We wtorek mam wizyte kontrolna u ginki, wiec poprosze koniecznie o usg, bo nawet nie wiem, ile maluszek wazy. Czasami wydaje mi sie ze dobre 10 kilo :ico_puknij:

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

24 maja 2008, 09:39

Witajcie :ico_ciezarowka

Siunia kurcze, ciekawe, czy u Ciebie już po, czy już tulisz swoje maleństwo??? :-)

U mnie nocka minęła spoko (jedna pobudka na sikanko :ico_haha_01: ).Nadal nic sie nie zmieniło. Bóle brzucha i krzyża są, parcie na odbyt :ico_noniewiem: i biegunka też :ico_wstydzioch: , ale to u mnie od jakiegoś czasu standard :ico_noniewiem:
Jakies skurcze też są, ale nadal słabo odczuwalne i nieregelarne.
Ale chyba skonczył mi wychodzic czop, ale ja juz niczego pewna nie jestem :ico_noniewiem:
Pozostaje cierpliwie czekac :ico_oczko:

Zaraz idę robic sniadanko, dziś znów jemy w samotności, m. rano pojechał do Kielc po laptopa, będzie dopiero koło południa.
A ja to pewnie dziś z przed kompa nie wyjdę, bo bedę czekac na jakies wieści od Was :-D

Pozdrawiam :-)

Awatar użytkownika
Tuska
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

24 maja 2008, 09:54

a ja sie obudzilam z bolem zeba :ico_olaboga: jestem zalamana, dlaczego teraz? cholera przeciez ja na fotelu dentystycznym nie wysiedze :ico_placzek: i to jeszcze chyba osemka mnie boli, a dzis sobota :ico_placzek: oby przeszlo :ico_sorki:

Awatar użytkownika
NOWA

24 maja 2008, 09:56

Tuska, współczuję :ico_pocieszyciel: , przechodziłam to jakieś tydzień temu, na szczęście przeszło :ico_sorki: U Ciebie tez tak będzie :ico_oczko:

martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

24 maja 2008, 10:10

Dzien dobry :ico_ciezarowka:
U mnie pochmurny dzien sie zaczal, troche popaduje.
Maz wrocil z pracy i zabral psa nad morze na spacerek.
J wlasnie zjadlam tosciki i teraz delektuje sie kawa :-D
Nowa, masz sliczny domek, a psiunia cudowna.Strasznie ci zazdroszcze tych pelargonii!!! :ico_haha_02:
Ja juz sie nie moge doczekac, kiedy my sie przeprowadzimy:ostatnio prawie umarlam ze szczescia kiedy znalazlam tutaj w sklepie ogrodniczym maciejke :ico_brawa_01:
Dokupilam tez groszek pachnacy i troche nasturcji, wiec jak tylko postawimy pierwsze kroki w nowym domku, to pedze do ogrodka :ico_haha_01:
Czy Ty sama szkolilas Tore?Bo u nas jest troszke klopotu z psiakiem: mieszkamy z rodzina meza i kazdy go szkoli jak chce, w zwiazku z tym on sie nie slucha. Mam nadzieje, ze jak juz urodze i wszystko sie ustabilizuje, to bede brala Maluszka w szelki, psa na smycz i bedziemy chodzic na dlugie polne spacery :-D
Tuska-oby Ci szybko bol minal!
Ciekawe, co u Siuni????

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 maja 2008, 10:20

witajcie.
Jestem czyli jeszcze 2 w 1, :-)
choc nocka byla kiepska, skurcze mocniejsze i przeszly dopiero o 5 rano, wiec pewnie dzis w ciagu dnia sie zdrzemne
Troche sie stracha najadlam, ale dobrze ze nie spanikowalam i nie jechalam do szpitala bo jeszcze bym musiala tam zostac czy co.

A i u mnie pochmurno.

Awatar użytkownika
NOWA

24 maja 2008, 10:23

martam21, witaj, u mnie pogoda też nie za ciekawa.

My już mamy domek w środku wykończony, dlatego własnie mogę zając się teraz ogródkiem i przyznam, że to niezła frajda, tyle cudnych rzeczy i wszystko by się chciało :-D
A co do psiaka, to sama szkoliłam, zaczęłysmy także chodzic na profesjonalne szkolenie, ale jak się okazało, że jestem :ico_ciezarowka: to stwierdziłam, ze nie dam rady. Ale w sumie z efektów jestem zadowolona :-)

[ Dodano: 2008-05-24, 10:24 ]
siunia, no jesteś w końcu :-D

To faktycznie Cię nastraszyło :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 maja 2008, 10:28

NOWA, witaj, no troche jestem wykonczona bo od 20 do 5 rano mnie mocno meczylo, no ale jednak sie nie mylilam ze porodowe sa duzo mocniejsze skurcze, wiec chyba te przepowiadajace trzeba przezyc, choc przy 1 ciazy tego u mnie nie bylo.

Dobra zmykam na 7 niebo

lulu_
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

24 maja 2008, 11:00

Cześć :ico_ciezarowka: !!!
Coraz więcej się u Was dzieje :ico_brawa_01: Dopiero zbliżamy się do czerwca, a tu już kolejka chętnych do rodzenia się ustawiła :ico_oczko:
siunia, współczuję tych skurczów przepowiadających. Może jednak braciszek szykuje niespodziankę na 2-gie urodziny Milana :-D ???
NOWA, domek i kwiaty śliczne, Tora też super!! Podziwiam Cię za spokój z jakim czekasz na swoją kruszynkę. Tyle objawów przepowiadających, rozwarcie, a Ty jesteś tak cierpliwa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Mój bąbelek mnie strasznie rozprasza - co próbuję się uczyć, to zaczyna wiercić się w brzuszku albo ma czkawkę :-) Nawet nie chcę myśleć co będzie po porodzie. Oj, kiepsko to widzę :ico_olaboga:

CMonikA
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 maja 2008, 11:06

Cześć :ico_ciezarowka:
dawno mnie nie było, bo kilka dni netu nie miałam- a potem czasu :) u mnie ok. Wczoraj wybraliśmy się na ostatnie zakupy :) Dla Maleństwa i dla siebie już wszystko mam-tylko od poniedziałku czeka mnie pranie i prasowanie :/ no i pakowanie do szpitala :) bo już tylko miesiąc został wg ostatniego USG :) Łóżeczko dałam do sklejenia- a wózeczek w końcu wyprałam i już czeka na Synka :)
NOWA, śliczny domeczek macie i piesio też super :)
siunia, to może już nie długo... urodzisz :)
dobra lece do Majki
pozdrawiam Was i milego weekendu życze

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”