Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

23 maja 2008, 22:56

Eve ale masz przeżycia :ico_olaboga: Ja tez nie mogę sobie wyobrazić jak on to przełknoł,przecież to duże jest :ico_olaboga: może tak jak pisze Mama Zuzi,ten papier sie przykleił do pampersa?

Kocura miłej zabawy i już dziś życzę wszystkiego najlepszego dla Zuzinki :ico_buziaczki_big:
A Zuzi super raczkuję,taki słodki widok.

My dziś znów dzień zajęty,w ramach poprawy humoru byliśmy na zakupach :-D kupiłam sobie dwie bluzeczki na ramiączka bo wszystkie mam takie krótkie że brzuch widać,chyba po porodzie urosłam :ico_haha_01: hehe,żartuję,po prostu teraz mi to przeszkadza a kiedyś nie przeszkadzało.Kacperek dostał bluzeczkę i 3 pary bodów.A jutro idziemy do moich rodziców wiec tez trochę nam zejdzie poza domkiem.

Dobranoc dziewczynki.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

24 maja 2008, 07:24

A moze ten pasek wpadl do pampersa i sie wymieszal z kupa?
nie to napewno nie
ten pasek byl juz taki sluzowaty widac ze przetrawiony, tak ze napewno on go zjadl :ico_noniewiem:
I jak plany na dzisiaj? Bedziecie wracac do Pl czy chcecie ukladac od nowa zycie w UK?
na razie sie tak szybko nie poddajemy, zobaczymy jak bedzie z praca
musimy zrobic wszystkie papiery bo bez tego ani rusz\
ale mialam juz chwile zalamania i chcialam to wszystko pieprznac i wracac

no wysypka zaczyna juz znikac, wiec moze rzeczywiscie to byla trzydniowka
wychodziloby na to ze zadnych objawow nie mial po zjedzeniu tego papieru
w ramach poprawy humoru byliśmy na zakupach
dla mnie tez to najlepsze na poprawe humoru

a jeszcze na dodatek Szymon od kilku dni ma chrypke a dzisiaj zaczelo go pokaslywac :ico_olaboga: normalnie zglupiec mozna..

Awatar użytkownika
eve81

24 maja 2008, 08:06

wklejam wam najnowsze foty

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2008-05-24, 09:43 ]
majandra, no to udanej imprezki i bede trzymala kciuki za dobra pogode
u nas dzis wietrznie ale slonecznie :-D

moze wybiore sie do centrum..hmmm
sama nie wiem, pewnie cos wymysle :ico_oczko:
musze jeszcze do rodzicow zadzwonic bo z tesciami to rozmawiamy na skypie :-)

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 maja 2008, 10:30

Hej,
Eve, a no to ok, dobrze w takim razie ze juz po wszytkim. A jesli chodzi o chrypke, to wiem ze niektore dzieci musza sie zaklimatyzowac jak zmieniaja klimat, np niektore nawet goraczkuje kilka dni na poczatku, wiec to kolejna opcja dlaczego Szymus goraczkowal....

Majandra, no to trzymam kciuki, nasza Nell tez jeszcze nie ochrzczona i dopiero we wrzesniu beda Chrzciny bo moja mama i tata beda mogli przyjechac :-)

My jedziemy obejrzec wozki w sklepie bo jest promocja na wszytkie Quinny i chce je obejrzec na zywo. Teraz chodzi mi po glowie Freestyle 3xl Comfort. no, zobaczymy.

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

24 maja 2008, 11:16

Hej :-D

Majandra miłej imprezki życzę :-D
Eve śliczne zdjęcia Szymusia :ico_brawa_01: I jak ładnie sam stoi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

U nas pogoda ładna sie zrobiła i pojedziemy zaraz na spacerek.

eSKa
4000 - letni staruszek

24 maja 2008, 11:26

A ja wpadłam na chwile i stawiam wielkie ciacho :ico_tort: :ico_tort: właśnie wypukałam Olkowi zęba :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :509: mamy dolną prawą jedynke :ico_oczko:
Chcialam poczytać ale tego tyle jest że nie dam na razie rady, ale oczywiście się cieszę że tyle piszecie :-D bedzie co czytać,
Ja zmykam do kuchni,, w związku z tymi urodzinkami męza mam roboty w trzy i troche :ico_olaboga: ale na razie daje rade. Dzis i jutro goscie :ico_haha_01:
Ciasta juz upieczone a dzieki mojemu synusiowi bede miala długi dzień, bo zafundował mi pobudke o 5.00 :ico_puknij:

Gosiaperełka mignęlo mi że mam męza w Twoim guście, więc jak będe go miała kiedys do0sc to wysle go tam do Ciebie :ico_oczko

Foteczki dzieci super , tylko co to za dzieci :ico_szoking: ?? :-D :-D chyba nie te nasze "byczki" :ico_haha_02:

papa

[ Dodano: 2008-05-24, 11:29 ]
NO i zapomnialam ogromne STO LAT I BUZIAKI dla Zuzi

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

24 maja 2008, 14:52

Witajcie, ja dzisiejszy dzień zaczęłam o 7, no to tak w sam raz. Wyspałam się i fajnie się rano czułam…wczoraj byłam wkurzona ale dziś już jest ok.
Lenka zimą szła spać o 19, ale teraz jak zrobiło się jasno wcześnie to nie chce iść spać tak wcześnie. Mimo iż mam w sypialni roletę to nie jest tak idealnie ciemno, więc teraz tak średnio Lena idzie spać ok. 20, czasem później. Czy ktoś kładzie swoje dziecię o 19 i grzeczniutko idzie spać??? Chętnie poczytam jak ta mama robi, że dziecko zasypia tak wczesnie. :-D
Mamo Zuzi pochwal się efektem solarki. :ico_haha_01: Może jakaś fotka, niech ci mężu pstryknie. Zakryj co trzeba i pokazuj się. :ico_wstydzioch:
A jak wasze piersi dziewczyny? Bo ja karmiłam tylko 2 tyg ale nie mam już tak jędrnych jak kiedys. Mamo Zuzi ty stosowałaś jakieś zabiegi i wiem że udało ci się odratować piersi. Napisz mi co robiłaś.
Kocura Bura, miłego weselicha… tańcz ile się da i jedz ile się zmieści…
Ale Nell malutka była, a to zdjęcie ze smoczkiem na pół twarzy, rewelka… Noi ciebie Kasiu podziwiam że już siedziałaś ładnie na drugi dzień, ja to przez 1,5 tyg nie potrafiłam siedzieć, byłam mocno poszyta.
KOTKA DZIS TESTUJE….POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!
Zuzia też taka Kochana… cała bielutka, ja nie przypominam sobie aby Lena była taka biała, chyba nie, Lena była fioletowa zaraz po porodzie, ale szybko doszła do normalnego stanu, nie miała żadnych krost ani wysypek, od razu miała śliczną skórę. Jak się urodziła od razu dali mi ja do ręki, szyli mnie, a ja się przyglądałam na to cudo, dlatego mnie nie bolało tak bardzo. Dopiero do kąpieli i ważenia wzięli mi ją jak już spokojnie leżałam na porodówce. Mój były godzinę po porodzie pojechał do domu , bo był zmęczony, jak to powiedział, a w nocy zamiast interesować się mną, jak się czuję to pojechał do kochanki na całą noc i rano dopiero włączył telefon, ja chciałam się dodzwonić do niego, bo potrzebowałam go usłyszeć, ale miał wyłączony telefon. I kolejne noce tez nie spędzał w domu. :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: Wyniósł parę rzeczy z domu gdy byłam w szpitalu, bo wiedział że jak ja wrócę to on się wyprowadzi już na dobre do kochanki, wyniósł pościel z poszewkami, komplet sztućców, i jeszcze inne rzeczy których brak ja nie zauważyłam. Moja mama przyjechała do mnie na tydzień aby mi pomóc to nie miała na czym spać, a sztućce przyniósł bo tego zażądałam.
ULA współczuję ci z tym pobudkami w nocy. Jak Lenka była malutka to miałam tylko 3 w nocy na jedzenie a teraz w ogóle, przesypia całą noc. Dziękuję Bogu że mam takie dziecko, bo sama to nie dałabym sobie rady. No ale twój mąż też późno wraca do domu i jesteś praktycznie z synkiem sama. Także podziwiam cię i współczuje, napewno będzie coraz lepiej.
EVE no nieźle, grund że już jest dobrze, mały pewnie miał trzydniówkę, bo jak ta wysypka się pojawiła… No nasze dzieci wszystko biorą do buzi, ja też pilnuję Leny, ale też jej wyciągałam parę razy, a to jakiś papierek, a to guziczek, a to piankę. To moment…. Czasami nie da się upilnować, ale ważne aby nic się im nie stało. Teraz nasze dzieciaki mają to do siebie ze poznają świat buzią…
STO LAT DLA ZUZI!!!!!!!!!!!!!! WIELKIE BRAWA :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: I TOAST
No widzę Kicia, że szalejesz z zakupami… ale masz rację, mąż niech zarabia a ty korzystaj z życia. W końcu inwestycja w siebie kiedyś przynosi efekty….

[ Dodano: 2008-05-24, 15:00 ]
majandra, miłej imprezki, koniecznie wklejaj fotki z chrzcin.
Ja mam mało fotek z chrzcin, wogóle zapowiedziałam mojemu byłemu że nie życzę aby stał obok mnie w kościele, a poźniej, przy chrzcie już musiał, nawet świecy nie kupił, ja załatwiałam wszystkie formalności i płaciłam za msze... On się gościnnie zjawił... Sorki że tak wyrzucam wam to wszystko... ale mi jest lżej na sercu...

BRAWO DLA OLKA :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: NASTĘPNY ZĘBIASTY :-D
więc jak będe go miała kiedys do0sc to wysle go tam do Ciebie
HAHA...OK ale wiesz jak cie wkurzy i go podeślesz do mnie to nie będzie to dla niego żadna kara a wielka nagroda, bo wiesz ja nie miałam faceta od 9 m-cy, więc nie wiem czy to dobry pomysł, :ico_nienie: jeszcze będzie chciał zostać i co wtedy :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

24 maja 2008, 20:35

Wielkie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Olusia za zęba i obyło ie bez większych marudzeń chyba bo nic nie narzekałaś :ico_oczko: super.
A jak wasze piersi dziewczyny? Bo ja karmiłam tylko 2 tyg ale nie mam już tak jędrnych jak kiedys. Mamo Zuzi ty stosowałaś jakieś zabiegi i wiem że udało ci się odratować piersi. Napisz mi co robiłaś.
moje są tragiczne,zero jędrności więc też proszę o jakieś rady co do pielęgnacji jak narazie to smaruję je specjalnym kremem ale tez efektów super niema.
No widzę Kicia, że szalejesz z zakupami…
wiesz to dlatego że za bardzo to nie mam się w co ubrać,bluzki i sweterki przykrótkie,spodnie mi sie poprzecierały i wiesz trochę mi głupio że ja siedzę w domu a on tam pracuję a ja te pieniądze wydaje ale przecież muszę w czymś chodzić.
Gosia mój Kacperek wczoraj zasnoł o 19,dziś o 19.30,ale to rożnie ostatnio u nas jest,ale zazwyczaj to po 20.

My bylismy na spacerku,do moich rodziców nie poszliśmy bo deszcz padał a jak już sie przejaśniło to było za późno bo mamy trochę daleko do nich.Chodzę z Kacperkiem w takie jedno miejsce gdzie jest dużo gołębi i on tak strasznie sie cieszy jak je widzi a jak podskakują to już całkiem radość niesamowita.Kacperek co chwila na spacerze ściąga sobie buta z nogi lewej i tylko z lewej tego prawego nie rusza :-D dosłownie co 5 minut i oczywiście do buzi.

[ Dodano: 2008-05-24, 21:24 ]
Kilka zdjęć dla was :-D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

24 maja 2008, 21:42

trochę mi głupio że ja siedzę w domu a on tam pracuję a ja te pieniądze wydaje
Kicia ale przecież nie wydajesz pieniądze na jakieś głupoty tylko na potrzebne rzeczy, nie miej takich myśli. Nam też od czasu do czasu coś się należy, napewno twój mąż tak nie myśli, a nawet pewnie się cieszy że możesz sobie kupić bluzeczki:) Później zrobisz kilka fotek jak ta w podpisie i mąż się ucieszy że ma tak ładną żonę i synka. Aż buźka się śmieje jak się tak na was patrzy.
Kacper mały pirat drogowy. Ładne fotki, to znaczy osoby na fotkach. Nie omieszkałam też pooglądać te brązowe meble w tle, bardzo ładne, podobają mi się też:)))
Muszę się wam pochwalić że Lenka spaceruje ładnie za jedną rączkę, drugą wyciąga do przodu jakby chciała trzymać równowagę.
ZROBIŁA DZIŚ PIERWSZE SAMODZIELNE TRZY KROCZKI. Stała sama, na srodku pokoju i jak ją zawołałam to poszła sama i padła mi w ramiona. Jeszcze niestabilnie, bo gdyby mnie nie była to by sie wywróciła na przód, ale ważne że sama już stawia kroki.

Awatar użytkownika
eve81

24 maja 2008, 22:41

a my bylismy z Szymciem dzisiaj w centrum Liverpoolu
pojechalismy autobusem, ale mielismy fajna wycieczke
teraz maluch spi a mamusia saczy drineczka z ginu :-D a co!!

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”