Awatar użytkownika
Tuska
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

24 maja 2008, 16:30

No ja już jeden dzień po terminie jestem :ico_noniewiem: więc czekanie mnie dobija... hrh ..
ale na linijce masz jeszczee 12 dni :ico_oczko: Nie no, ty jestes usprawiedliwiona, z takim rozwarciem i nastawieniem lekarza to tez bym sie juz wkurzala pewnie :-) Ale juz niedlugo na pewno

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 maja 2008, 17:20

hej, wpadłam po szkole żeby doczytac a tu takie wrażenia na mnie czekały- co stronę przerzucałam to myślałam czy juz bedzie od siuni sms czy jeszcze nie. Masz nerwy kobieto!!! :ico_haha_02:
ja to nawet jakbym jeszcze nie chciała jechać do szpitala to by mnie m. siła do auta wsadzil bo sie boi że mu w drodze urodze, naiwniak :ico_oczko: a tak serio to bym na pewno cała noc nie wytrzymała :ico_nienie: :-)
u mnie dzien udany- zaliczyłam dzisiejsze koloski, bo na szczęscie sprawdzili nam od razu.
za tydzien zaniose do dziekanatu podanie o przesunięcie sesji na wrzesien, mam nadzieje że nie za pozno to załatwiam ale nie mam kiedy tam jechać :ico_noniewiem:
Spinka, dobrze że już w domku jesteście :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
murdemille

24 maja 2008, 18:09

a my idziemy po jakieś zakupy ze słodkości i może filmik dziś?
zobaczymy :ico_oczko: :ico_brawa_01:

a ja mialam drzemkę bo silne skurcze były i teraz znów pobolewają :-/

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 maja 2008, 18:17

Maz nalal troche wody do basenu i Milan fajnie sie pochlupal, bo pogoda sie poprawila :ico_brawa_01:

Co do drogi do szpitala to mam 30 km, ale napawde nie chce mi sie tam spieszyc ze skurczami, bo jak rodzilam Milana to te parte mialam wlasnie przez 18 godzin zanim urodzilam ( ale rozwarcie nie chcialo sie zrobic i Milan mial przez to takiego guza na glowce ktory po kilku miesiacach mu zniknal bo cisnal sie na swiat,a tu na rozwarcie nic nie daja), wiec mysle ze jak sie zaczna parte skurcze to dopiero pojade do szpitala.

Jakas zmachana jestm, napierw sprztanie, potem robilam pyzy, jeszcze naszlo mnie na robienie ciasta, potem ten basen z Milanem na balkonie i doslownie dopiero spokojnie usiadlam i was doczytuje :-)

[ Dodano: 2008-05-24, 18:18 ]
Dzis o 21 eurowizja wiec my z siostra napewno to bedziemy ogladaly :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

24 maja 2008, 18:57

Hej no i ja jeszcze wpadłam na chwilkę, zobaczyc, czy może jakieś zmiany zaszły :-D , ale widzę, że póki co nie :-)

Ja całe popołudnie na polku, bo pogoda się poprawiła, planujemy małego grilla, a tutaj wpadłam przy okazji, bo mi się aukcja kończy :-) .

Życzę Wam przyjemnego wieczoru i spokojnej nocki :ico_papa:

kasiulinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 maja 2008, 19:26

siunia jak to skurcze parte miałaś przez 18 godzin?przecież te skurcze pojawiają się jak jest pełne rozwarcie :ico_noniewiem: coś ci się chyba pokręciło.

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 maja 2008, 19:37

kasiulinka, nie wiem, parte to wydaje mi sie to juz takie najmocniejsze ktore wypychaja dzidzie, to ja wlasnie je mialam tak dlugo Milan sie pchal ale rozwarcie mi sie nie chcialo robic a glowka normalnie juz prawie wychodzil, w polsce chyba cos daja na przyspieszenie rozwarcia z tego co wiem, tu nie.
no chyba ze ja namieszalam z tymi skurczami sama nie wiem

w miedzy czasie zrobilam wpis na bloga, bo dzis duzo fotek cyknelam w basenie, zapraszam, bo na tt nie bede wrzucac

[ Dodano: 2008-05-24, 19:39 ]
kasiulinka, u mnie tak bylo ze te co zaczely sie o 24 w nocy ( przy 2 cm rozwarciu) byly identyczne jak o 18 przy porodzie przy pelnym rozwarciu, a moze to ja jakas inna jestem :ico_noniewiem:

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 maja 2008, 20:50

Tuska Na linijce mam 12 dni, bo dziś z rana usunełam swój drugi suwaczek ( miałam termin na 23 maja), bo już widniał piękny aczkolwiek nieprawdzimy napis: DZIŚ NARODZINY MOJEGO DZIECKA i postanowiłam nie patrzeć na niego, bo wprawiał mnie w obłęd i go wywaliłam .. A w sumie i tak już nic nie odliczał, bo tylko przewidywał 40 tc :ico_noniewiem: A ten drugi to jest do dnia 5 czerwiec, jak nie urodze mam się wtedy kłaść do szpitala :ico_sorki: Oby nie...
parte mialam wlasnie przez 18 godzin zanim urodzilam
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: O rany, nie żartuj ?????????????????????????????????????? Ile je miałaś ???????? Serio? No to ja nawet nie miałam pojęcia, że tyle mogą trwać parte :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: Ja parte miałam 10 minut i po 3 parciu mały był już na świecie!
przecież te skurcze pojawiają się jak jest pełne rozwarcie
Też mi się tak wydaje, ale jak jest już 9 cm też już mogą być tylko wtedy trzeba się spiąć o ile się da :ico_noniewiem: i poczekac do pełnego 10 cm rozwarcia ...ale 18 godzin wow :ico_szoking:

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 maja 2008, 22:59

Małgorzatka, no wlasnie, dlatego chyba mnie rozumiecie dlaczego nie spieszy mi sie do porodu, i ze licze ze choc kilka godzn krocej bedzie, bo napawde bylam wykonczona, cala noc i prawie caly dzien, strasznie slaba bylam juz jak urodzilam, a czasem najgorzej bylo patrzec na zegarek jak widzialas ze skurcz co kilka min i trzyma cie mocno dlugo, w krzyzu, brzuch az plakalam i trzeslam sie z bolu przy takiej ileosci skurczow i godzin. z reszta te co rodzily wiecie jak mocne sa parte skurcze, wiec pewnie troche mnie rozumiecie :ico_noniewiem:

lulu_
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

25 maja 2008, 08:37

Witam :ico_ciezarowka: !!!
To gdzie świeci dziś słoneczko??? Przyślijcie troszkę, bo u mnie wciąż szaro i chłodno :ico_noniewiem: Wybieramy się dziś na spacer i zakupy, a wieczorem przyjeżdża do mnie tata. Niestety ostatnio źle się czuje i musi zrobić dodatkowe badania w szpitalu. Martwię się o niego, zwłaszcza, że niedługo minie rok jak zachorował.
siunia jak to skurcze parte miałaś przez 18 godzin?przecież te skurcze pojawiają się jak jest pełne rozwarcie :ico_noniewiem: coś ci się chyba pokręciło.
kasiulinka, ma rację.
siunia, przez 18 godzin miałaś bóle porodowe. Bóle parte pojawiają się przy pełnym rozwarciu (10cm) i mogą być nawet mniej bolesne.
Co do główki Milana, to często u noworodków jest obrzęk lub krwiaczek na głowie po porodzie SN.

[ Dodano: 2008-05-25, 08:42 ]
janoszka, śliczny brzusio :ico_brawa_01:
Marta26, gratuluję zaliczeń :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Dzielna z Ciebie kobieta!!!!!

Spinka, to zaglądaj do nas częściej, zanim znowu trafisz do szpitala!!! My też tęskniłyśmy za Tobą i malutką :ico_wstydzioch: Ładnie waży już Twoja kruszynka :-D

[ Dodano: 2008-05-25, 08:47 ]
W końcu zaczął się i u mnie ostatni miesiąc :ico_sorki: Po cichu doliczam jeszcze 2 tygodnie, bo tutaj wcześniej nie kładą do szpitala, jeśli KTG jest prawidłowe.
Marta26, Twoja dzidzia też za dzień lub dwa wpadnie w ostatnie okienko :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-05-25, 08:49 ]
Życzę miłego dnia wszystkim :ico_ciezarowka: !!!!
Postaram się zajrzeć na tt później!!!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”