eSKa
4000 - letni staruszek

24 maja 2008, 23:33

A u mnie pierwsza imprezka zakończona :ico_oczko:
Padam z nóg ale jak na fanatyczke tt przystało musiałam zajrzeć i poczytać co tam u was :-D
Gosia Olek też w zimie chodził spać o 19.00 a teraz przestawiło mu się na 20.00-20.30

Kicia masz super zdjątko w podpisie, fajna laseczka z Ciebie :-) , Kacperek na fotkach jaki ciekawy świata widać wszystko go interesuje, no słodki jest.
majandra, miłej imprezki, koniecznie wklejaj fotki z chrzci n.
tak tak słuchaj Gosi , ja już nie moge się doczekać, uwielbiam oglądać zdjęcia.
ZROBIŁA DZIŚ PIERWSZE SAMODZIELNE TRZY KROCZKI.
No prosze :ico_szoking: , ja tu byłam pod wrażeniem że tak super stoi a ona już chodzić zaczyna :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
obyło ie bez większych marudzeń chyba bo nic nie narze
no masz racje, nie był jakoś specjalnie uciążliwy, jedynie co to te kupole i teraz wiem że to raczej z zęba było.
A jak wasze piersi dziewczyny?
hmm ja karmiłam 4 miesiące i szczerze powiem że nie widze większej różnicy, ale to pewnie dlatetgo że moje piersi są raczej małe :ico_wstydzioch: i nie miało za bardzo co obwisnąć :ico_noniewiem: Troszke jestem tym niepocieszona bo liczyłam, że po dziecku zostaną troszke większe, ale trudno.

Na razie tyle bo już oczy mi się zamykają, Dobrej nocki !!

Kocura mam nadzieje że dajesz czadu na tym weselu
:ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

25 maja 2008, 10:24

ZROBIŁA DZIŚ PIERWSZE SAMODZIELNE TRZY KROCZKI
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Lenki :-D
Kicia masz super zdjątko w podpisie, fajna laseczka z Ciebie :-) , Kacperek na fotkach jaki ciekawy świata widać wszystko go interesuje, no słodki jest.
Ładne fotki, to znaczy osoby na fotkach
Dzięki dziewczyny :ico_sorki:

Kacperek dziś trzyma książeczkę w rączce taką sama co Gosia kupiła Olusiowi i Szymkowi i wkładał do buzi i mówi "gryzę" naprawdę :ico_szoking: widzę że z dnia na dzień coś nowego wymyśla,jak mu sie pytam gdzie biedronka to pokazuje paluszkiem na obrazek :-D Jak narazie to za rączkę nie chodzimy bo wtedy leci na bok.
Wczoraj zasnoł o 19.30 i obudził sie o 21.30 i nie chciał spać,zasnoł dopiero o 23 i rano już pobudka o 6 :ico_olaboga: także jestem trochę niewyspana i mam nadzieję że zdążę sie przespać zanim sie obudzi więc zmykam,papa.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

25 maja 2008, 13:21

dziewczyny co moge dac Szymciowi na chrype? ratujcie!!

eSKa
4000 - letni staruszek

25 maja 2008, 14:12

Kacperek dziś trzyma książeczkę w rączce taką sama co Gosia kupiła Olusiowi i Szymkowi i wkładał do buzi i mówi "gryzę" naprawdę
super to musiało wyglądać, a odnośnie książeczki to zauważyłam że dla Olka jest to jedna z najlepszych zabawek zaraz po gumowych kaczuszkach, dzięki Gosia :ico_sorki: :ico_oczko:
co moge dac Szymciowi na chrype? ratujcie!!
nie mam zielonego pojęcia, jedynie co przychodzi mi do głowy to pewnie syrop ale jaki ???? :ico_noniewiem:

A ja mam teraz chwilke wolnego, stół nakryty, zaraz biore się za szykowanie reszty.
Olek spi już 3 godziny :ico_szoking: :ico_szoking: , zasnął w wózku w kościele, potem przełożyłam go tylko do naszego łózka i chyba mu bardzo wygodnie :-D

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

25 maja 2008, 14:21

zauważyłam że dla Olka jest to jedna z najlepszych zabawek zaraz po gumowych kaczuszkach
Dla Kacperka tak samo książeczki są najlepsze do zabawy,ale na pierwszym miejscu jest zabawka-garnuszek fishera,aż się do niego trzęsie.
eve81 napisał/a:
co moge dac Szymciowi na chrype? ratujcie!!
nie mam zielonego pojęcia, jedynie co przychodzi mi do głowy to pewnie syrop ale jaki ???? :ico_noniewiem:
tez mi sie wydaje że syrop,może eurespal?

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 maja 2008, 15:11

No witam!
Kicia10, ale ślicznie wyglądacie z Kacperkiem :ico_brawa_01: Kacperek bardzo przystojny facecik- wolny jeszcze? :ico_oczko: No, no mogłabym mieć takiego zięciunia :ico_haha_01:

Wesele jak wesele, w rutynę wpaść można :-D Tydzień po tygodniu. Tak sobie było.
Zuzanka dała nam pospać do 8, co się absolutnie nigdy nie zdarzyło (max. to do 7.30). Co prawda obudzila się o 6 i się kręciła, ale to dlatego,że jej kupol zawadzał :-D Potem poszalała w łóziu i zasnęła. Ostatnio wstaję coraz częśćiej o 7.30, a wcześniej to nawet i koło 6 pobudki były :ico_olaboga:

Kicia10, Zuzance też się dziś bardzo podobały gołąbki! U teściowej jest pies i normalnie Zuzia świrowała jak go widziała, radość nie do opisania, piski i zrobiła pierwsze kroczki w jego stronę. Bo normalnie jak się ją trzyma to tylko stoi.

[ Dodano: 2008-05-25, 15:13 ]
:ico_wstydzioch: Dziękujemy za życzenia!!!!

A wczoraj rano przyszedł ten pchacz Fisher Price i Zuzanka dostała na imieninki. Bardzo jej się podoba. Tylko jeszcze nie może go używać jako pchacza, ale powozić ją można.

[ Dodano: 2008-05-25, 15:40 ]
A to my
Obrazek

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

25 maja 2008, 16:50

dzieki dziewczyny

wew torek pojde jednak z Szymonem do lekarza bo zajrzalam mu w gardlo i ma czerwone, na dodatek z bialym nalotem :ico_placzek:
podejrzewam angine, ale goraczki nie ma i zadnych innych objawow oprocz chrypy :ico_noniewiem: juz myslalam ze moze sobie tym papierem co zjadl gardlo podraznil...no swira mozna dostac :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-05-25, 16:50 ]
jutro tutaj dzien wolny wiec nic nie zalatwie

[ Dodano: 2008-05-25, 16:53 ]
Olek spi już 3 godziny
no prosze prosze
Szymonowi to juz dawno sie nie zdarzylo, u niego max 1,5 do 2h :ico_oczko:
udanej imprezki :-D
tez mi sie wydaje że syrop,może eurespal?
dalam mu wlasnie po obiedzie eurespal ale on to chyba bardziej na kaszel...hmmmm
juz nic nie wiem
Tylko jeszcze nie może go używać jako pchacza, ale powozić ją można.
a gdzie fotki????
pieknie razem wygladacie :-)

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

25 maja 2008, 18:21

Puk Puk...?? Czy ktoś mnie tutaj jeszcze pamieta??

Wiem że długo mnie nie było ale w sumie juz całkiem przeniosłam się do Wiednia i przez najbliższe pół roku tak chyba zostanie :) Przyjechałam na pare dni pozałatwiac lekarzy i rozejrzec się za salą weselną a raczej jakąś restauracją :)

Wasze dzieciaczki sa przepiękne i takie duże!! POprostu nic tylko całować i całować!!

A Marcelinka zdrowa i jak narazie wszytsko jest wporządku mówi już tata , mama, baba, dada, nie no i potrafi zaprzeczać kręcąć główka na boczki. Ząbków jeszcze nie widać ale jestem cierpliwa, wcina już wszytsko niemal że poczawszy od jajecznicy z kakao przez parówki mielone generalnie wszystko i pczywiście 2 butelki Bebiko R2 dziennie.

U mnie i M tez wporządku chyba w końcu znaleźliśmy wspólną linie do rozmów stałam się bardziej stanowcza i egzekwuje na bierząco to co się nalezy więc zaczełam od wkasowanie 200 kontaktów z telefonu komórkowego :) I Trzymam go krótko :ico_nienie: nie ze mna juz takie numery. Zauważyłam że trochę osób nam przybyło na watku to bardzo dobrze bardzo sie cieszę :) :ico_brawa_01: Ja będę z WAmi koło 12 czerwca na jakie ś 2 tygodnia później na wakacje znów zamieszkam w Wiedniu, powiem Wam tylko tyle że wystarczyło ze zaczełam zerkać na prewnego przystonjego Turka w sklepiku obok domu i M zrobił się zajebiście podniecająco zazrdosny :) Jak nie wiele potrzeba do szczęscia. Wlkeje Wam zdjęcia jakies zachwilkę :)

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Jest tam niedaleko mnie kafejka internetowa i zacznę tam chodzić tylko tylko musze się tak uporać we wszytskimi załatwieniami :) Często o Was myślałam i naprawdę brakuje mi tych wieczornych po stów i takiego bierzącego wymieniania codziennych spraw. Napiszę do was jeszcze jutro rano :) POZDRAWIAM WAS I DZIECIACZKI :) :ico_tort:

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

25 maja 2008, 18:52

wkładał do buzi i mówi "gryzę" naprawdę
:ico_szoking: Naprawdę powiedział "gryzę"??? no prosze ale zdolniacha, lena nie mówi jeszcze tylko jakieś tam swoje słowa, którrych ja nie rozumiem.
Dziś Lena obudziła się o 3 nad ranem i chciała się bawić, wzięłam ję do siebie do łóżka, przytuliłam do siebie i usnęłyśmy pięknie;)
eve81, idź do lekarza, musisz się upewnić co to jest, bo ten biały nalot może wskazywać na anginę ropną. Mojego znajomego córka też miała gorączkę i czerwone gardełko z natotem białym i okazało się że to angina. Nie ma na co czekać.
A na chrypkę nie wiem co można dać, tylko wiem że eurespal jest na kaszelek, a czy też na gardło to nie wiem.
a odnośnie książeczki to zauważyłam że dla Olka jest to jedna z najlepszych zabawek zaraz po gumowych kaczuszkach, dzięki Gosia
nie ma za co:) Cała przyjemność po mojej stronie.
Olek spi już 3 godziny
no niezły wynik, Lena już dawno tak długo nie spała, max to 1,5godz. Widać wasze łóżko mu służy. A jak się zachowuje w kościele? jest spojony?
Chodzicie z waszymi dziećmi do kościoła? Bo ja zaczęłam chodzić jest u nas w kaplicy specjalnie msza dla dzieci. Ale do kaplicy trzeba iść po schodach więc wózek zostawiam na dole i muszę trzymać Lene cały czas na rękach, bo o siedzeniu mogę zapomnieć, bardzo szybko się nudzi i marudzi.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 maja 2008, 21:07

eve81, idź do lekarza, dla własnego spokoju. Na pewno będzie dobrze :-)

majandra, no pięknie! Maciuś super facecik! A na wszystkie nasze dzieciaczki chrzest działa usypiająco :ico_spanko:

Justyna_Bochnia, jasne,że Cię pamiętamy! Ale Marcelka wyrosła! No i świetnie,że dobrze Wam się układa. Te nieporozumienia to jednak przez to,że nie byliście ze soba na codzień. A kiedy ślub????

Jutro do pracy. Zmykam do spanka, odsypiać. Niby nie byliśmy bardzo długo na weselu,ale jednak i tak poszłam spać później niż zwykle.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”