Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 maja 2008, 12:58

a mój m. dzwonił, odebrał moje wyniki posiewu z pochwy i mówi że pisze tylko że ujemne i nie ma zadnego antybiogramu- bo nie musiał dopłacac czyli chyba OK te wyniki. przekonam sie na własne oczy za ok 30 min. :ico_haha_02:

[ Dodano: 2008-05-26, 12:59 ]
kurde, zaraz nam tt wyłacza i jakos nie wierze że na 15 minut :ico_zly:

kasiulinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 maja 2008, 13:30

ale jestem cała happy!!Obrazek

właśnie dzwonił do mnie facet z wiadomością że wygrałam 1000zł z krzyżówki z TeleTygodnia Obrazek

[ Dodano: 2008-05-26, 13:30 ]
cieszę się jakby mi ktoś w kieszeń nasrał :ico_oczko: :-D

Awatar użytkownika
Tuska
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

26 maja 2008, 13:37

kasiulinka wow, gratuluje, super sprawa taka wygrana :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 maja 2008, 13:48

kasiulinka, super, wielkie gratki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nikt ci nie nasrał a za to włozył tysiaka do kieszeni :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
a ja juz poogladałam te moje wyniki posiewu- jakies bardzo oszczedne sa- pisze tylko tak: posiew bakteriologiczny: ujemny
posiew mykologiczny : ujemny
To znaczy że co, nie mam tam nic, zadnych bakterii? nawet tych dobrych ?
jak ktos sie na tym zna to niech mi napisze.
bo z tego co widziałam u innych dziewczyn na tt to ich wyniki były jakies bardziej szczegółowe- były podane konkretne nazwy bakterii i czy sa czy ich nie ma :ico_noniewiem:

martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

26 maja 2008, 14:12

Gratulacje kasiulinka!!! ale Ci sie tydzien zaczal!oby tak dalej :ico_brawa_01:

Własnie wrocilam z miasta-bankowe sprawy pozalatwiane. Kupilam truskawki i smietane, wiec slodki obiadek dzisiaj bedzie :-D
Potem jeszcze z psiakiem nad morze chce wyjsc no i do malowania meza zapedzic :-D A to bedzie chyba najciezsze-cos ostatnio len go wzial i mu czas przez palce przecieka :ico_szoking:
A ja z kolei mam sto pomyslow na godzine ale energii starcza na pare minut pracy :ico_placzek:
Jutro mam wizyte u ginki, mam nadzieje ja namowic na usg, wiec sie dowiem ile to moje brzuszkowe szczescie wazy. :ico_haha_01:
Dostalismy wiadomosc od prawnika i cos nasz bank zwleka z przelaniem pieniedzy, wiec nasza przeprowadzka moze sie przesunac w czasie :ico_olaboga:
Nie dosc, ze samo kupno domu jest bardzo frustrujace, to jeszcze czekanie na malenstwo, i teraz to opoznienie :ico_noniewiem: nie podoba mi sie!!!
A poza tym mamy juz zamowiony transport mebli na przyszly wtorek do nowego domu i teraz nie wiem co robic :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
murdemille

26 maja 2008, 14:54

kasiulinka gratulacje! Nie co dzien przytula się taką sumkę :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
:ico_buziaczki_big:

dziewczynki nie ma się co bać porodu, od dawien dawna kobiety rodzą i żyją, a takie urocze osóbki jak my tutaj obecne nie mogą być złymi matkami!
Już niedługo będziemy obcałowywać te maleńkie buźki :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-05-26, 15:05 ]
a i właśnie rysuję dla mamy laurkę :-D
od córki to już chyba ostatnia, następne będzie dostawała już od wnusi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 maja 2008, 15:27

Hej dziewczyny!

Kasiulinka Ty fuksiaro - gratuluję, stawiaj jakieś lody!

Ja po wizycie i cóż moja Mała zmieniła zdanie i nie śpieszy się już na ten świat, dobrze sie jej raptem zrobiło u mamy w brzuszku :-D Wszystko jest ok, za tydzień znowu do gina i wtedy zobaczymy co robić, bo ja już za tydzień mam termin :ico_szoking: W sumie to wszystko będzie zależało od łożyska, jak sie postarzeje mocno to sie kładę nie będę ryzykowała, a jak będzie ok to może troszkę pozwlekam :-)

Czytam że Wy spać nie możecie, ja nie mam takiego problemu, zasypiam jak dziecko i śpię równie dobrze, no nie licząc 2-3 wizyt w wc w nocy. Kurcze ciekawe kiedy mojej małej odmieni się i postanowi do nas dołączyć, chciałabym już ją mieć przy sobie :-)

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 maja 2008, 15:29

kasiulinka, ogromne gratulacje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Normalnie ladnie zaczelas poczatek tygodznia, kto wie moze i ladnie go zakonczysz :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Ja dopiero se wolne zrobilam, bo ja to jakas glupia jestem ciagle cos sobie wymyslam do roboty, teraz z siostra zbudowalysmy siatke na drzwi balkonowe od much, i nawet dobrze to nam wyszlo :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: , potem na szybkiego zrobic obiadek bo maz na 15.30 do pracy mial, teraz odpoczywamy, ale o 17 idziemy jeszcze na spacer.

No ja tez raczej do chudych nalezalam a tu teraz 74kg :ico_szoking: , nic zrzuci sie, choc po porodzie nie mailam jakiegos ogromnego flaka, fakt smiesznie bylo bo pusto, ale brzuch to ladny mialam

lulu_
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

26 maja 2008, 17:36

kasiulinka, gratuluję!!! W odpowiednim czasie przypadła Ci ta wygrana, przed porodem możesz trochę zaszaleć. O ile dobrze pamiętam, to ostatnio pisałaś, że lubisz robić zakupy :-D

Marta26, wynik masz bardzo dobry.
Nie wyhodowano innych bakterii (tych fizjologicznych), dlatego że posiewy robi się na specjalne podłoża, tak, aby wyrosły tylko chorobotwórcze rodzaje bakterii lub grzybów. Nie martw się, na pewno masz tam całą armię sprzyjających pałeczek kwasu mlekowego, tylko na tych podłożach (z dodatkiem różnych antybiotyków) nie mogły urosnąć.

Ja to już nawet nie chcę wchodzić na wagę. Wystarczą mi uwagi typu, ale beczułka się zrobiłaś (mój tata), mój kochany minivan (mój Ł), teraz to już gruba jesteś (teściowa) :ico_oczko:
Ciekawe co będą mówić za miesiąc :-D
Też żyję nadzieją, że szybko się pozbędę dodatkowych kilogramów, a może i troszkę więcej, bo ja chudzinką to nie byłam :-D

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 maja 2008, 17:41

lulu_, :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: mi najbardziej chodziło o to zeby te paciorkowce z gr. B nie wyrosły bo to one niebezpieczne dla dzidzi, nie?
oj, mój m. to sie boi komentowac mój wyglad tylko się smieje jak mówie ze za pare miesiecy to mu oko zbieleje taka bede laseczka, hihi

[ Dodano: 2008-05-26, 17:44 ]
tylko moja mama mnie zastrzeliła bo jak usłyszala że przytyłam 12 kg to mówi ze duzo. świrnieta chyba :ico_oczko: :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”