Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

29 maja 2008, 12:39

kilolek, a ile Ty masz wzrostu? Bo naprawdę nie widać po Tobie tej wagi.
164cm
czy pomaga ci ten basen[ czy coś ci już spadło] bo ja mam do pozbycia się 10 kg .
no iestety nic jeszcze nie schudłam, a chodziły już chyba 3 tygodnie. Tyle, ze ja trochę mało efektywnie pływam patrz spokojnie i leniwie, a najbardziej skupiam się na gadaniu podczas pływania :ico_wstydzioch: (może ty nas zmobilizujesz) no i raz w tygodniu to trochę mało. Do tego dietę stosuje mniej więcej 1 dzień (łącznie) w tygodniu - zaczynam około obiadu tego dnia gdy mam iść na basen i tak niej więcej do obiadu dnia następnego :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
Ale mi się wydaje, że to moje tycie to musi być jakaś hormonalna historia skoro tyłam zaraz po porodzie karmiąc piersią i do tego będą c na diecie lekkostrawnej i eliminacyjnej :ico_noniewiem:

lidziasc
Wodzu
Wodzu

29 maja 2008, 13:07

Lidzia dla mnie wyglądasz bardzo fajnie i w życiu bym nie powiedziała, że masz jakąś nadwagę.
ale mnie podbudowalas :ico_sorki: :ico_sorki:

niestety widac widac :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

29 maja 2008, 21:16

kilolek moze to rzeczywiście ząbki u Kubusia? Nic nie udało Ci się podejrzeć dziąsełek? Może już sie cos przebija?
kompletnie nic się w paszczy nie dzieje :ico_noniewiem: za to na całym ciele dostal takich szorstkich czerwonawych plam. Trochę to wygląda jak jakiś liszajec. Jakies 2 tygodnie temu miał coś takiego na dupce. Poszłam wtedy do pediatry a ta stwierdziła, że to odparzenie i dała robioną maść. Niby przeszło ale dopiero przed kilkoma dniami - długo jak na odparzenie! Powiedziałam o tym alergolog a ta: "no i tak będzie miał!" - nie wiem co to miało znaczyć?!? A dzisiaj ma to na nóżkach, bioderkach, barkach - głównie w miejscach które teraz są odsłonięte więc na pewno nie jest to odparzenie! Strasznie wyje w kąpieli a on kąpiel normalnie uwielbia). Do tego rzygnął mi raz takim brudnym pawiem - wyglądało to jak smużki starawej krwi :ico_olaboga: Moja mama twierdzi, że pewnie coś zeżarł ale mi się nie wydaje. Poszedł spać o 20,00 i od tamtej pory już 3 razy budził się z krzykiem. Do przychodni juz więcej nie pójdę, bo to bez sensu. Jutro spróbuję podejść do szpitala albo przynajmniej skontaktować się z jednym lekarzem ze szpitala (którego Kubuś bardzo lubi, a ja ufam swojemu dziecku :ico_oczko: )

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

30 maja 2008, 07:53

A Wy co? Jeszcze śpicie?
Ja na spacer lecę, bo zeświruję w domu :ico_olaboga: Mały marudził przez całą noc, a od 3,00 już właściwie nie spał. Ja padam na pysk, a on dość żywy (jak to możliwe????) tylko nie w humorze :ico_noniewiem:

lidziasc
Wodzu
Wodzu

30 maja 2008, 15:32

doczytalam was w koncu :-D

siedze w pracy do 17 a wcale mi sie nie chce :ico_noniewiem:

wlasnie dzwonila do mnie kadrowa ze mam przedluzona umowe i zebym w pon do pracy napewno przyszla :ico_haha_01:
i ze zapomieli mi ja dac do podpisu :ico_oczko:
ciekawe czy jest wyzsza stawka :ico_oczko:

w sr bylo zebranie grubych ryb w przychodni i kadrowa dala nam ciasta i salatki a my z ta fajna dziewczyna juz szlysmy do domu i zostawilysmy sobie na osobnym talerzyku ciasta.ze dzis bedzie do kawy..
a tu bam ciasta piranie wyrzarly :ico_zly:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 maja 2008, 20:37

a tu bam ciasta piranie wyrzarly
hihi, widocznie były bardzo pyszne... ale krowy z Tobą pracuję!
Ale ważne,że masz pracę i to chyba całkiem fajną ,nie?

lidziasc
Wodzu
Wodzu

30 maja 2008, 20:41

praca jest spoko-nawet lekka i czas leci ale wiecie towarzystwo niezbabardzo :ico_noniewiem:

najgorsze ze ta mloda fajna odchodzi niebawem na l4 bo w ciazy jest i zostane z tymi "pindami"

[ Dodano: 2008-05-30, 21:37 ]
Obrazek

Obrazek

złowili z 8 ryb niestety takich malenkich :ico_noniewiem:
to moj kumpel

Obrazek

Obrazek

na wczorajchym wypadzie nad jeziorko na rybki

edyta29
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

31 maja 2008, 09:04

Witam widzę że temat waga , no ja nie powiem ile ważę bo się wstydzę .No powiem tylko że te 77kg. to ja bym chciała ważyc może teraz trochę zrzucę bo w pracy się nabiegam , zobaczymy :ico_noniewiem:
Lidziasc foty cudne , córcia śliczna a wianek sama robiłaś?
Ja właśnie dziś do pracy jutro też , no ale za to w przyszłym tygodniu tylko 2razy :-D więc sobie odbiję. Mój M chce jechac w Kotlinę Kłodzką na wakacje , oglądałam na necie i widoki super ale nic nie piszą o wodzie albo jakimś jeziorku w którym można sie by było wykąpac .A dla mnie to podstawa bez tego nie jadę .
Wczoraj przebiłam Wiki uszy , ale płaczu było :ico_olaboga: więcej ze strachu niż z bulu, ona to na obcych alergię ma taka mamusiowa dziewczynka Klaudia taka nie była ,zawsze z każdym można było ją zostawic i nikogo się nie bała .Czasami właśnie zazdrościłam mamą że mają dzieci takie mamusiowate, no i teraz mam takiego przylepę.M mówi na nas :mama kangurzyca i kangurzątko :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 maja 2008, 17:31

M mówi na nas :mama kangurzyca i kangurzątko
hihi, fajnie!
Zuzia na razie taka jak Twoja Klaudia. Może jest jeszcze mała i potem jej się zmieni.

lidziasc, Dominisia też ma uszki przebite, dobrze widzę? Ile miała jak jej przekłułaś?

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

31 maja 2008, 20:29

Byłam z Kubusiem prywatnie u lekarza, który pracuje w szpitalu. Jestem bardzo zadowolona z wizyty. Bardzo wiele mi wyjaśnił i to bardzo szczegółow i żadnego pytania nie pozostawił bez odpowiedzi. Okazało się, że Kubuś ma jednak alergię wziewną. Z testami trzeba poczekać, wiadomo. Najgorsze, że alergolog twierdziła, że nie jest to alergia i kazała odstawić zyrtek. Ciechomski powiedział, że większość tego alergicznego kataru leci mu do środka, on to połyka, katar zalega w żołądku, neutralizuje kwasy żołądkowe i przez to żołądek nie trawi. :\ A te plamy "liszajowate" co to niby miały być odparzeniem to grzybica skórna powierzchniowa. Dostaliśmy na to maść na sterydach - także nie ma żartów. Zapomniałam niestety zapytać skąd się wzieła w ferworze trzeciej sprawy. Trzecia spawa to: KUBUś RACZKUJE niestety! :( Odkrył w sobie tę umiejętność akurat podczas przewijania i zwyczajnie mi uciekł :ico_placzek:zanim się zorientowałam zaliczył bliskie spotkanie z panelami i ma teraz przeogromną śliwę na czółku. Szczęście w nieszczęściu, że jest zbyt ruchliwy i juz od jakiegoś czasu przewijam go na łóżku. Pan doktor go od razu obejrzał, stwierdził że będzie żył :) i przepisał maść chłodzącą dla sportowców ;) Obawiam się, że po tym traumatycznym wydarzeniu minie trochę czasu nim znów spróbuje:( Jestem wyrodną matką, przez moją nieuwagę dziecko zrobiło sobie krzywdę :ico_placzek:

Wróć do „Kącik dla rodziców”