lulu_
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

03 cze 2008, 12:25

Marta26, listę już uaktualniłaś :ico_brawa_01: Szybka z Ciebie kobieta :-)
siunia, i jak? Książeczka kupiona?

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 cze 2008, 12:25

lulu_, witaj
A kiedy jest ten dzien ojca :ico_wstydzioch:

a gdzie Nowa i spinka??? one pierwsze powinny sie meldowac, no chyba ze im sie rodzic juz zachcialo :-)

lulu_
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

03 cze 2008, 12:27

siunia, 23.06

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 cze 2008, 12:28

wygralam wygralam wygralam :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Kurde strasznie sie ciesze, bo bede miala co dla Milana czytac, bo kupilam taka ksiazeczke dla chrzesniaka meza na swieta jak bylismy w polsce, no i mialam kupic dla milana ale zapomnialo mi sie ( dalam du...) no ale udalo mi sie 1 taka na allegro znalesc i i juz ja mam :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Obrazek

Awatar użytkownika
Tuska
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

03 cze 2008, 12:29

no to chyba podobnie te terminy licza, bo ja mialam 1.09 i termin na 8.06.. chociaz wg mnie to i tak bym przenosila, bo ja mam dluugie cykle i owulacje mialam dopiero 25 d.c. wiec wg mnie ciaza troche mlodsza jest w rzeczywistosci.
a wiesz jakie będziesz miała znieczulenie?
wiem ze w kregoslup, pewnie zewnatrzoponoee, ale moze podpajeczynowkowe? nie dopytalam sie kurde :ico_noniewiem: wiem ze jedno to wkladaja cewnik i tam leci lek na bierzaca, a drugie to wstrzykuja cos jednorazowo chyba i wtedy 24h trzeba lezec poziomo nie wolno glowy nawet podnosic z lozka.. cholera wie ktore lepsze, zewnatrzoponowe to na pewno przy naturlnych porodach daja, bo wiadmo trzeba wspolpracowac :ico_oczko:
Tuska, ja miałam taką planowaną cesarkę. Przyszłam na umówioną godzinkę zrobili mi tylko KTG,, zbadali, lewatywa,cewnik i na stół, po 10 minutach Filip byl już z nami. Ja miałam zzo więc wszystko doskonale pamiętam - nie było tak źle...
to super, szybko i mowisz ze nie tak zle.. mam nadzieje ze tak bedzie u mnie. mi dodatkowo lewatywa i golenie odpada bo to juz w domu mam zalatwic. KTG pewnie zrobia, moze USG tez, zobaczymy.. chcialabym zeby mnie zbadali od srodka, bo ciekawa jestem czy cos mi sie tam samo juz ruszylo :ico_oczko:
janoszka, ja bym ci radziła pomocz ta reke w misce z bardzo zimna woda, namydlij i sie pozbadz obraczki. bo jak Ci łapy napuchna jeszcze bardziej- a przy tym upale to raczej nieuniknione, to możesz mieć problem z krazeniem w palcu
tez bym sciagnela, ale ja to schize mialam juz od poczatku ciazy ze sie zaklinuje i nie nosze juz dluuugo - a najlepsze ze moj maz razem ze mna przestal nosic hehe :ico_haha_01: a tak realnie to gdzies od miesiaca dopiero puchna mi palce

[ Dodano: 2008-06-03, 12:32 ]
Marta26 ty jestes najbardziej chyba na bierzaco, to moze zalozysz watek na noworodkach? dobrze by bylo zeby to byla taka osoba co nam nie zniknie i bedzie uaktualniac :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 cze 2008, 12:33

a ja troszke polezałam i poczytałam gramatyke- lepsze to niz bajki na zasypianie, mówie wam ,juz mi sie oko przymknęło, hihi :ico_haha_01:
teraz ide jakis szybki obiadek sobie zrobie bo coś głodna jestem...
Tuska, watpie żeby Cie badali jak juz Cie maja w grafik wpisaną tak czy siak :ico_oczko:
Obserwuj dokładnie co i jak w szpitalu i jak tylko wrócisz do sił to wiesz że czekam na szczegółowy raport :-D

[ Dodano: 2008-06-03, 12:35 ]
Tuska, spoko, moge załozyc tylko ja mysle ze nie ma sensu jeszcze, niech przynajmniej dwie mamy wróca juz z dzieciaczkami do domku i bedą tam klikac i wstawiac zdjęcia i bedziemy sie zachwycac. Bo jak np. dzis zaloże to co tam bedziemy pisac, co? Chyba że chcecie juz to ja moge :-D

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 cze 2008, 12:39

lulu_, oj to chyba ja do dnia ojca nie dotrzymam :ico_oczko:
No aukcja oplacona :ico_brawa_01:

Tuska, normalnie z niecierpliwoscia czekamy jutro na nowinki o twojej dzidzi :-)

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 cze 2008, 13:01

ja gotuje sobie własnie makaronik, do tego podsmaze cebulke na masełku, mniam :-D to takie danie z czasów studenckich- szybkie a smaczne :ico_haha_02:

kasiulinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 cze 2008, 13:45

ale jaja! :ico_szoking: a mi się zawsze wydawało że Dzień Ojca jest 27 czerwca :ico_haha_02: nie wiem co mi się pokręciło :ico_puknij:

[ Dodano: 2008-06-03, 13:46 ]
siunia a nie może ci się wydawać że urodzę dzisiaj albo jutro?bo ja już chcę!

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 cze 2008, 13:46

:ico_szoking: Małgorztaka urodziła :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Ja dzisiaj u gina byłam i jak do piątku nic nie będzie się działo, to rano mam się kłaść na patologię, on ma wtedy dyżur i chyba coś się ruszy(na dyżurze :-D ). Poza tym zalecił mi 3x dziennie ciepły prysznic, nie wiem jak to zniosę i chodzić, chodzić, chodzić. Ja od 5 tygodni nie przytyłam ani grama, więc chyba zakończę na wyniku 15 kg.

Marcie komputer padł i dlatego jej nie będzie, bidulka w tak ważnych chwilach :ico_olaboga:

Wiecie co moja mała to jest wredotka, od rana miałam brzuch jak kamień, ledwo chodziłam, a jak się położyłam pod KTG to pełen luz - zero skurczy :ico_nienie:

Ale super pierwsze czerwcątko na świecie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”