Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 cze 2008, 09:52

Jejciu jak czytam ile wasze dzieci jedza to normalnie głowa boli :ico_olaboga: Yvone Amelka je dużo więcej niez Tośka a i tak o każde jedzienie jest walka :ico_placzek: chyba taka jej uroda, ale waży ok więc nie zadreczam się, serduszkowe dzieci ponoc tak mają, moja znajoma z wada do tej pory a ma prawie 50 je jak ptaszek. Wczoraj jej ugotowałam ziemniaczki, marchewke z kalafiorem i królika i próbowałam dać osobno sle zjadła pare łyżeczke i wrzask więc zmiksowałam razem i po wielkiej awanturze zjadła 100ml papki, a po drzemce dostała jeszcze 50ml słoiczka- ale dostaje te po 9 miesiącu czyli niedokładnie zmiksowane i to zjada a normalnego jedznia nie. Ale żebyście widziały jaka z niej aktorka :ico_zly: normalnie niedługo to do telewizyjnej niani się bedzie nadawało, probowałam ją przetrzymać to wieczorem dała taki popis a mimo to tylko kaszke chciała nic innego. Więc metody na przetrzymanie u nas nie działają, ręce opadają. Licze na to,że jak troche podrośnie to będzie można jej coś wytłumaczyć bo na razie marnie to widze.

Dzisiaj rano wyiła tylko 100ml kaszki i zadowolona nie chce więcej, nie wiem czy to prze te upały, bo potem w nocy wypija prawie 300ml kleiku jak jest już chłodniej. Ale lato zapowiada się ciekawie :ico_olaboga:

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Amelek za takie piekne umiejętności. Napiszcie jeszcze raz linka do tej zabawki co taka fajna to kupie Tosi. Póki co kupiłam jej ta książeczke co aga polecała i jest super:) tylko jak słysze poraz 50 krowa i muu to mi się płakać chce, ale Tosią ją lubi :) Ma tez ten garnuszek na klocuszek fisher proza co jej kupiłam na dzien dziecka , wkłada i wyjmuje klocki i się cieszy bo jak się wysypuje to piosenka gra- moze malo ambitna zabawa ale ile radości :-D

Co do raczkowania to u nas ni widu ni slychu ale co tam oczekiwac jak ona dopiero od dwóch tyg siedzi, wasze dzieci będą już dawno chodziły a Tosiaczek dopiero zacznie raczkować :-D ale cóż taka jej uroda.

Ja wczoraj wpadłam w panike bo normalnie mam tyle mega dużo do nauczenia na egzaminy a przy niej nie idzie nic zrobić, taka jest teraz absorbująca. Yvone jak ty sobie radzisz? Może masz jakieś sztuczki? A wieczorem jestem taka wymeczona,że jak ona zaśnie to padam po 2 h nauki :ico_placzek: Ogólonie masakra....

Awatar użytkownika
kasia1983
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 cze 2008, 10:02

widzę ze z tym jedzeniem to każdy ma inaczej ale w porownaniu do was Łukaszek nie je mało
8 - kaszka mleczno ryzowa
10 - kanapeczka lub owoc z platkami owsianymi
14 - zupka - i tu jest największy problem bo moje jedzenie mu kiepsko smakuje
17 - danio owoc lub kanapeczka
20:30 kaszka mleczno ryżowa

u nas pory jedzenia zależą od spania - maly ma 3 drzemki w ciagu dnia i zawsze je jak wstanie
tak naprawde to ten schemat jest baaaardzo luźny i te pory codziennie są inne i to co je też codziennie jest inne

wczoraj wkońcu kupilismy malemu buciki i basenik basen jak nadmuchaliśmy to mały wszedł i wyjsć nie chcial :-D naprawde fajna rzecz w niedzielę jedziemy nad wodę i będziemy go testować tylko wodę to chyba muszę wziąść w jakis baniakach ze soba bo ta z jeziora to chyba za brudna dla takiego maluszka

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

05 cze 2008, 10:21

Miło słyszec Pruedece, że ona nie je mało, ale to była wersja optymistyczna, która niestety trafia sie raz na parę dni, ale ostatnio tak co dwa, trzy, tak więc może będzie na dobrej drodze wszystko.
Nie mam sposobu na naukę. Po prostu jak ona śpi, to się uczę i piszę lub kiedy jest zajęta zabawkami, to w biegu, ale za to na obiad ciągle makaron z serem lub pierogi z garmażerki. W domu też piętro prasowania itp. Tak więc coś za coś. Zazdroszczę dziewczyną, które moga po prostu zajmowac sie dzieckiem i domem, bo mnie to czasme przerasta. Ale się wzięłam, bo musze iść do pracy,a tu połączyć naukę z pracą i dzieckiem,t o będzie wyczyn. Tak więc chcę zrobić jak najwięcej, Link przeslę jak tylko znajdę chwilę,

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 cze 2008, 10:28

No mnie też to przerasta wszystko dziś to jestem na skraju łez, zadzwoniłam do mojej mamy która mi wiecznie robi wyrzuty że się nie ucze z prosba czy nie moze sie nią pare godzin popołudniu zająć ale oczywiście mama ma kupe swojej pracy i nie ma czasu :ico_placzek: Mąż całymi dniami w pracy bo to okres budowlany więc drzwi dużo idzie a jak wraca to zmeczony. U mnie jest ten stres,że jak coś mi zostanie na wrzesień to nie dostane miejsca stażowego bo papiery trzeba składac do 30 sierpnia :ico_placzek: razem ze średnią ocen ze studiów. Uciekam do nauki bo młoda chwilowo przy zabwakach. Miłego dnia!

Awatar użytkownika
karolina-ch
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

05 cze 2008, 14:00

wspolczuje dziewczynki, wiem jak to jest amelka juz raczkuje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i sama nie mam na nic czasu, obiad gotuje w biegu, pasowaloby mi sie pouczyc na to prawko ale nie mam kiedy, jak mala spi to ja tez czasem sobie przymkne oko lub cos poronbie w domu, nadaje caly czas i sie przemieszcza gdzie sobie chce, wlosy cale mokre w domu cieplo wiec cala ugrzana, ja bylam dzis w pracy w dwie strony mezus dal autko i poszlo ekstra, jak wracalam to tak goraco bylo, szyba otwarta, wiatr we wlosach, super :ico_haha_01: taka jestem z siebie dumna ze jeszcze czegos sie potrafie nauczyc :ico_brawa_01:

ja zaraz wezme sobie prysznic i lecimy na spacerek bo pogoda przepiekna, pozdrowionka i milego dnia :-D

[ Dodano: 2008-06-05, 19:49 ]
my po spacerku, gotuje malej zupke na piersi z kurczaka, wpadlam zeby sie pochwalic, mamy 3 zabka na dole :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dopiero co kreseczka bo przebil sie a obok juz nastepny stoi w kolejce, wiec bedziemy miec dwojeczki na dole :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a u gory cisza na razie :ico_noniewiem: ale co tam pojda w swoim czasie :-D

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 cze 2008, 20:34

A ja nie wiem co u nas z tymi zębami, wyszły Tosi dwie jedynki na dole jak miała 6 miesięcy i od tamtej pory cisza. Ale od wczoraj jest taka mega marudna, ciagle na rączki i spać sama tez nie chce, mam nadzieje, ze to od zębów własnie.

karolina :ico_brawa_01: za prawko.

Ja jestem umęczona dzisiejszym dniem, jak nie Tosia to nauka,a teraz siedzi u mnie na kolanach bo nie chce jeszcze zasnac ale sama bawic sie też nie chce.

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 cze 2008, 03:26

Czesc Kochane Sierpnioweczki!!!
Wszystko przeczytałam, ale nie wiem czy pamietam...
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Za nowe umiejetnosci :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Aga, ciesze sie, ze u Was juz lepiej. :ico_oczko:
Agasco, Wito super wyglada na fotkach i duzy jest :ico_brawa_01:
Karolina, gratki za prawko. Na pewno Ci sie przyda, zobaczysz :ico_oczko: Mnie tez niedlugo to czeka :ico_olaboga:
Dziewczyny, na prawde wspolczuje nauki przy dzieciaczkach bo wiem ze jest mega ciezko. Ja juz mam to za soba i jestem super szczesliwa. Teraz zostal mi tylko moj kurs dekoratora wnetrz, ale tu juz nie ma pospiechu, bo zapisalam sie juz na nauke przez internet zebym mogla robic z Polski. A taka nauka jest duzo prostsza niz nirmalnie :ico_haha_01:
U nas tez sie dzieje. Szymek ciagle sie uczy czegos nowego. Chce powtarzac slowa. Czasami tak smiesznie mu wychodzi :-D Teraz raczkowanie juz nie jest fajne, jestesmy na etapie prowadzania za raczki. :ico_olaboga: Dobrze, ze jest "wysoki" to nie musze sie za bardzo schylac bo nie wiem jak moj kregoslup by wytrzymal :ico_haha_02: Chodzi przy scianach, wspina sie na szafki. Musze miec oczy wokol glowy :ico_noniewiem: Ale slodki jest :-D Generalnie juz nie mam na nic sily. Przestalam juz sprzatac za kazdym rtazem jak cos wyjmie z szuflady albo porozrzuca po calym mieszkaniu. Sprzatam wieczorem, jak Maly zasnie. Jak w ciagu dnia ktos do nas zajrzy to jest pobojowisko ale nie mam juz sily zeby ciagle sprztac po Szymciu. Trudno.
Na glowie mam jeszcze pakowanie do Polski. Sporo juz wyslalam paczkami, ale duzo jeszcze zostalo. Szal normalnie. A jeszcze chcielismy pozwiedzac sobie NY przed wylotem. Zoo i Statue Wolnosci. Mieszkam tu tyle lat i jeszcze nie bylam na Statule :ico_wstydzioch: Wstyd :ico_noniewiem:

http://allegro.pl/item371916042_ogrodek ... tikes.html

To chyba o ta zabawke chodzilo.

:ico_buziaczki_big: dla Dzieciaczkow :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
kasia1983
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 cze 2008, 07:57

mój Łukazsek ma juz 4 ząbki :ico_brawa_01:
ja też sobie nie wyobrażam nauki przy dziecku ale to kwestia zaparcia
a my przez te upaly chyba przeziębiliśmy maluszka bo śpi w piżamce na krótki rękaw z gołymi nóżkami bez przykrycia i okno otwarte (mężowi ciągle gorąco) i dziś rano nosek zapchany teraz gil leci i pokasłuje :ico_olaboga: a ja chciałam żeby w niedzielę w baseniku się pokąpał :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 cze 2008, 09:43

wisienko- tak to chyba o to zabawke chodziło, no to zwiedzajcie, ja bym tak cardzo chciała kiedyś zobaczyć NY, zachorowałam na nego po friendsach ale póki co jeszcze nigdy nie byłam w USA i na razie się nie zanosi leciec gdziś z małą. :ico_brawa_01: dla Szymka za chodzenie :-D

No ja dziś obudziłam się z mega bólem głowy ale wziełam proszki i cześciowo przeszło, to chyba od cisnienia i pogody ale może też ze stresu. Nie mam siły dziś się uczyć, zaraz wychodze bo umówiłam się z przyjaciółką na kawe, muszę sobie chwilke odpocząć i porozmawiać z kims innym a nie tylko z Tosią. Dowiem się jak było w zakopcu, poplotkuje, i wypije pycha kawe. Miłego dnia!

[ Dodano: 2008-06-06, 09:54 ]
PS już zamówiłam Tosi tą zabawke:) A jeszcze się zastanawiam czy jej nie kupić piaskownicy do babci do ogródka :-D

[ Dodano: 2008-06-06, 13:46 ]
Ale na kawie było fajnie :-D Od razu odżyłam. Teraz jedziemy do ogródka do rodziców bo obiecalam z babcia posiedzieć dzisiaj.

No i zaczełam poszukiwania opiekunki z ogłoszenia bo tych z polecenia coś nie widac a nie chce zostać z przysłowowa ręką w nocniku, umówiłam się na pon z jedna dziewczyną, zobaczymy:) Trzymajcie kciuki!

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

06 cze 2008, 17:06

witajcie:)
Ula fakt byc w Stanach i nie widziec Statuy Wolnosci to wstyd:)
ja z balaganem mam to samo i dopiero jak Kacper idzie spac to sprzatam i gotuje:) jak bym chciala na bierzaco zbierac za nim rzeczy to bym nic innego nie robila.
Karolina widzialam zdjecie na NK Amelka bardzo ladnie stoi moj syn to juz chodzi wzdłuż mebli i puszcza sie jedna reka do fotela i tak przechodzi.
Kasia moj Kacper tez spi porozbierany obcielam nogawki w pajacykach na krotki rekawek a jeden ma na ramiaczkach i przy uchylonym oknie ja mam piekielnie sloneczne mieszkanie moze to rzecz przeciagu...
co do zebow to Kacprowi bardzo szybko wyszlo to 8 zabkow ale tez chyba od 6 miesiaca nic nowego nie przybywa i dobrze bo i tak potrafi solidnie ugrysc jak np. cos wezmie do buzi a ja chce mu zabrac...
Ja tez umowilam sie na wyjscie do miacha w sobote moze nawet jakies dicho:))) moj Rys idzie na mecz w niedziele to czemu ja mam byc poszkodowana... ale sie ciesze na te mistrzostwa :ico_oczko:
bylam ostatnio na zakupach i pochwale sie kupilam sobie sukienke rozowa lniana super i nawet musze ja troche przerobic bo jest za szeroka :ico_brawa_01: kurcze jak fajnie wkoncu kupic sobie cos kobiecego bo poprzednie lato cale w jednej workowatej kiecce...

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”