Awatar użytkownika
iwona83
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 cze 2008, 17:13

Najlepiej to smarować aphtinem albo pioktanina (na wodzie, nie na spirytusie!!!!!). Musisz też wyparzyć wszystkie zabawki i smoczki.
dzieki musze sie przejsc do apteki i kupic cos

Misia niezle z ta szczepionka

my wlasnie wrocilysmy z spacerku majka nie moze spac na dworze teraz tylko ja przytulilam i usnela

jak karmicie swoje pociechy dalej dajecie najwiecej mleka bo ja rano mleko pozniej kaszka, obiadek, deserek, jakis owoc i mleko z kasza manna no i w nocy mleko a i wypija chyba z 3lub nawet 4 butelki herbatki lub soczku

Awatar użytkownika
Jola_85
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

05 cze 2008, 17:59

czesc dziewczyny wpadam tylko na moment bo mam pranie do poskladania i sie pakuje bo jutro jedziemy w gory na weekend....
Wszystkiego naj dla solenizantow :ico_tort: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
I skladam torta za 5msc Mirusia :ico_tort:

mariola
Jestem mózgiem tego forum!

05 cze 2008, 19:07

najsmieszniejsze jest to ze nie moglam zaszczepic malego(szczepimy skojarzona), bo nie ma szczepionki w hurtowniach, obdzwonilam kilkadziesiat aptek i nie ma.... jaja sobie robia normalnie.....
ja miałam to samo a nie mozna szczepic z innej firmy czekalam na nia dwa tygonie moje szczepionka to pentaxim moze masz ta sama lekarka mowila ze w jednej seri znalezli cos i musieli wszystkie wycofac ze tak czesto sie zdarza i pozniej sa opoznienia w szczepieniach.

[ Dodano: 2008-06-05, 19:11 ]
najsmieszniejsze jest to ze nie moglam zaszczepic malego(szczepimy skojarzona), bo nie ma szczepionki w hurtowniach, obdzwonilam kilkadziesiat aptek i nie ma.... jaja sobie robia normalnie.....
ja mialam tak samo moja szczepionka to pentaxim podobno jak cos znajda w szczepionce to wycofuja eszystkie i pozniej sa opoznienia.Wszystkiego najlepszego dla MIRUSIa :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:
Ja podaje mleko i raz dziennie kaszke albo zupke ale chce juz zaczac regularnie podawac kaszke zupke i jakis owoc.Oprocz mleka Amelka duzo p[ije caly soczek codziennie i butelke wody.

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 cze 2008, 21:09

Artur samo mleko je w nocy, rano lekką kaszkę, wieczorem gęstą kaszkę i obiadek i deserek, i duuużo picia, co trochę przepija sobie.
Teraz już śpi moja pociecha, dzisiaj tak się poprzytulałam do mojej przytulanki, mmm. I poszłam do kuchni zamieszać obiadek a od bach się na brzuszek, ni cmi nie powiedziawsz, dobrze że był w poprzek łóżka i nie było możliwości spadnięcia. I spryciar ztaki myk teraz robi że jak mu się da ręcę to nie siada na pupę tylko odrazu się na nogi pcha skubaniec, w nonono go kuje już siedzenie.
Teraz lecę jakieś mycie i spać, jutro rano wywołać zdjęcia a popołudniu szkoła, pilnie się uczyć hihi :-D

[ Dodano: 2008-06-05, 21:09 ]
A i sto lat dla Mirusia :ico_brawa_01: :ico_prezent:

Awatar użytkownika
Fintifluszka
Trzy tysiące lat minęło...

05 cze 2008, 21:53

Mary witaj!!! zguba się znalazła :ico_oczko:
Aneczka już taka duża-śliczna dziewczynka

Gabriel też miał pleśniawki, my używaliśmy aphtinu, a oprócz tego co Pinko wymieniła, można jeszcze używać nystatyny...

Ja Gabrielowi już znowu nie daję nic prócz cyca, bo i tak nie chce jeść nic innego, a nawet pierś coś słabo-nie jest głodny chyba, bo nie je, ale nie marudzi, dopiero wieczorem i w nocy ssie porządnie, myślę, że to przez ten upał :ico_noniewiem: Bo spija tylko to wodniste z początku i więcej nie chce....
Herbatką też gardzi, co najwyżej sobie gryzie smoczek i jak przypadkiem coś połknie to się krzywi zaraz... trochę się martwię, bo za miesiąc już będzie trzeba z tygodnia na tydzień coś następnego do jedzenia dawać, a On od każdego jedzenia odwraca głowę :ico_olaboga:

Teraz Go 2 godziny próbowałam uśpić, leżał z zamkniętymi oczami więc ja wstaję, a On nagle otwiera oczy i się uśmiecha... i tak w kółko...

Ach sto lat dla Mirusia!!! :ico_brawa_01:

mariola

05 cze 2008, 21:54

Moja pociecha duza spi a mala nie a ja chce sie juz umyc i nyny bo rano trzeba wstac.Boze ale mam balagan w domu nic mi sie nie chce na dodatek robia dach i straszny kurz bo dachowki zrzucają a ja na poddaszu i wszystko do mieszkania mi leci.Okna szłoby na nich pisac jak po tablicy.W sobote musze isc na 7 do pracy i do 15 nie wiem jak wstane.Amelka jest tak ruchliwa jak nie spi caly czas gada rusza sie na wszystke strony dajke jej piers i wystarczy ze julka cos w oddali mówi to ta już sie ogląda za nią.Dziewczyny dzisiaj miałyśmy niezla akcje w pracy facet zadzwonil i powiedzial ze zrobilysmy manko na terminalu na 8 tys i mozna to anulowac ale musza wszyscy wyjsc ze sklepu ma zostac tylko terminal i ekspedientka no to robimy tak a on mowi ze mamy nie cyganic bo w terminalu jest kamera i ze nikt nie wyszedlja patrze jak glupia i mowie ze my tez mamy kamere i na niej jest nagrane ze wyszli wszyscy on mowi mi ze mam nie klamac i nie smiac sie bo smialam sie z tego,i mowi nie to nie jak pani nie chce to wystawiam taka faktore i zaraz bedzie u was policja i zamykamy osobe ktora to nabila na 48 godzin do wyjasnienia no to ja zaczelam sie smiac i odlozylam tel.powiedzialam mu ze ma zadzwonic do szefa.Po chwili dzwonimy z kolezankami do glownej siedziby i pytamy sie czy tak jest a oni mowia ze nie ze to oszust pewnie chcial nas w cos wrobic tylko my nie chcioalysmy zadnych numerow podac.Smiałysmy sie pozniej ze niezle ktos nas wkopal pewnie kolo sklepu ktos dzwonil i patrzyl czy wychodzimy i smial sie z nas .Dobra uciekam ale sie rozpisalam

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

05 cze 2008, 22:49

ja mialam tak samo moja szczepionka to pentaxim podobno jak cos znajda w szczepionce to wycofuja eszystkie i pozniej sa opoznienia.
Też szczepię Ulę pentaximem, tyeż raz był problem, bo nie było szczepionek, ale użyli wtedy innej firmy, która była identyczna jak pentaxim, miała ten sam skład.

Jola_85, udanego wyjazdu w góry.
majka nie moze spac na dworze teraz tylko ja przytulilam i usnela
Ulka też ostatnio tak lubi zasypiać, czego nie rozumiem, bo jest spocona, aż mokra, a potrafi tak spać 2 godziny.

Ula już śpi, zmęczona bidulka, przeciągnęliśmy ją po markecie, trza było farby kupić i parę innych drobiazgów, może już na weekend się zaczniemy przenosić. Męczące to pakowanie, ale myśl o nowym, większym mieszkanku dodaje sił :-)
Dobra uciekam lulu...
Spokojnej nocki.

Ach.... byłabym zapomniała... wszystkiego najlepszego dla Mirusia :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

mariola

06 cze 2008, 06:57

Witam z samego ranka wstawac spiochy ja juz zakupy zrobilam.Dzieci spia musze zaraz Julcie do przedszkola budzic.Pogoda taka sobie u nas zimno jak narazie.Stawiam na obudzenie mocna :ico_kawa: i pysznego :ico_tort:

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 cze 2008, 07:31

Oj ja też dzisiaj nie śpię od szóstej, Artur mnie skopała a teraz śpi znowu. Teraz czekam aż moje śpiochy się obudzą i do Opatowa jedziemy zdjęcia zanieść do wywołania a później lecę do fryzjera wkońcu bo odrosty mam kilometrowe a i ściąć się chcę :-D

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

06 cze 2008, 07:59

Siemanko laseczki :-)
Mariola, a cóż Ty spać nie mogłaś? My nie śpimy gdzieś od około 7, Ula przespała całą noc i na jedzonko obudziła się dopiero o 5:30, gdybym jeszcze wczoraj poszła wcześniej spać, to byłabym całkowicie wyspana, a my po 24 dopiero lulu.
Muszę dzisiaj pojechać do marketu po dalsze zakupki do nowego mieszkanka, między innymi materac dmuchany, łóżeczko turystyczne dla Uli, lampę do łazienki i wiele innych drobiazgów. Może na weekend uda nam się przenieść :-) Dzisiaj tata mój pomaluje ściany w dużym pokoju. Nie mogę się już doczekać :-)

Idę na :ico_kawa: muszę się obudzić ;-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”