Awatar użytkownika
martuunia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

06 cze 2008, 19:36

cześć Dziewczyny!!!

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Pruedence i Yvone współczuję że tak ciężko Wam pogodzić opiekę nad dziećmi i naukę i wielkie :ico_brawa_01: za taki wielki wysiłek!!!

Jeśli chodzi o jedzenie Nelci to je mało ale często

6 pierś wię nie wiem ile
8-kaszka
11-kanapka lub jajecznica
13-zupa albo drugie albo jedno i drugie
16-deser oqoc albo danonek
18 pierś
20.30 bulla z mleczkiem maks 150
w międzyczasie zjada ciastka chrupki i takie tam przekąski.W nocy wstaje raz albo 2 na pierś.

Nelinka ma juz 8 zębów,tzn 7 i 8 wyrasta włśnie teraz.
raczkuje,chodzi wzdłóż mebli ścian i wszystkiego czego można się chwycic,przechodzi też z jednego obiektu do drugiego trzymając się jedną reką.
Ostatnio robi mi duzo awantur i wpada w jakieś szały więc muszę nad nią popracować bo zaczyna nas szantażować :ico_olaboga:
Jestem zmeczona nią trochę ale musimy jakoś to przetrwać!!!!
Uciekam!!!papapa

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 cze 2008, 19:39

Anita no to pokazuj sie w nowej sukience :-D akurat w weekend zrób sobie fotke.

Ja dziś zakupiłam Tosi nocnik i budziki, ale znalazłam najmniejsze 19 i tak są troszke za duże, ale to sandałki na rzeby więc jak zacznie chodzić to będa jak znalazł.

[ Dodano: 2008-06-06, 19:40 ]
martuunia- oj z tym szantażowaniem to cię rozumiem u mnie jest podobnie.... :-D

Awatar użytkownika
martuunia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

06 cze 2008, 20:58

Anita no właśnie pokaż się w nowej kiecuni :-D

Pruedence powiem Ci że ja jestem załamana już trochę bo ona darła sie dziś przez godzinę bo chciała postawić na swoim a My jej nie daliśmy.To może być zapowiedż dziecka które bedzie kładło się w sklepie na podłodze jak nie kupie lizaka :ico_olaboga: muszę coś z tym zrobić bo kocham ją i chcę żeby była szczęśliwa a jeśli będzie sądziła że wszystko jej się należy to nie bedzie zadowolona bo niestety nie wszytsko jest osiągalne.....ufff...jak mi źle...

Awatar użytkownika
karolina-ch
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

06 cze 2008, 21:41

oj wspolczuje wam, ja juz tez mialam pokaz nerwow i zlosci i tez chcaialm przetrzymac ale ciezko bylo, :ico_olaboga:
wiecie co robie zeby pochwalic sie komus raczkowaniem amelki? poniewaz ona uwielbia kabelki, wystarczy ze wezme mikrofon od kompa z kabelkiem i w drugim koncu pokoju macham do niej ze jej dam kabelek a ona drepta predziutko do mnie, jak juz dodrepta to jej daje sie troche pobawic nim ale nie za dlugo bo mikrofon odrazu idzie do buzi :)

na naszej klasie wkleilam dwie foty, odwiedzila mnie dzis kolezanka i dala amelce sukienusie a ze ona nie wiedzala dokladnie ile mala ma to kupila na 6-9 m-cy :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: i sie mnie pyta jakie ja lupuje rozmiary a ja mowie ze 12 czasem 18 :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: ona ma coreczke ale jej cora ma 2,5 roczku ale jest tak wysoka ze kupuje jej na 4 latka :ico_szoking: , wiec ja teraz mam isc niedlugo do niej i nie wiem za bardzo co kupic jej corci, ale ona ma sliczne blond wloski to moze jej kupie cos do wloskow ladnego, bo zabawek ma ponoc mnostwo

ja dzis siedzialam w domku, rano pojechalam do pracy i z powrotem tez moglam prowadzic, pogoda paskudna, tak padalo, wycieraczki mi chodzily przed oczmai a ztylu mala mnie zagadywala i puyszczala glosne cmoki, ale jakos dojechalam :ico_oczko: takl mi sie spodobalo ze bym caly czas jezdzila
no a ze pogoda brzydka to ja humor taki sobie i ledwo zyje, jutro do pracy wiec dzis dlugo tez nie posiedze, spokojnej nocki

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 cze 2008, 03:01

Hejo!!!
Chyba pogoda w Polsce dopisuje bo nikogo nie ma :ico_haha_01:
Ja siedze dzis caly dzien z Szymciem sama. Rysio caly dzien w pracy i nie wiem kiedy wroci. :-( Byłam z Małym na zakupach. Kupilam mu 2 zabawki z fisher prica i pilke.. No i oczywiscie pilka za 1.50$ duzo jest fajniejsza :-D Gania za nia po calum mieszkaniu i frajde ma niesamowita :ico_brawa_01:
Takie mam pytanko do was odnosnie pieluch. jakie sa tanie i w miare dobre i jaki rozmiar kupujecie swoim Maluchom? Tutaj uzywamy Haggis ale byc moze w Polsce sa drogie, dlatego pytam Was o rade. :ico_oczko:

Karolina, u nas Szymek jakby mogl to caly dzien by spedzil pod biurkiem wsrod kabelkow i kabli. Oprocz tego uwielbia telefony i piloty. :-D Maly inzyniez sie szykuje :ico_oczko:

Martunia, Szymek tez mial taki okres szantazowania, ale kilka razy sprobowal i jak nie dostal tego co chcial to zapomnial o tej "metodzie" :ico_haha_02: Badz wytrwala i cierpliwa

Aha, my tez kupilismy nocniczek. Nie moglam sie powstrzymac i kupilam najdrozszy w sklepie :ico_wstydzioch: wydaje z siebie rozne dzwieki, ma spluczke i takie tam :ico_wstydzioch: Ale nie bede go rozpakowywala, tylko wysle prosto do polski :ico_haha_01:

Kasia3
Umiem skakać na skakance po całym forum

08 cze 2008, 05:06

Cześć dziewczyny!!!!!!!
Widzę, że nie ma żadnej różnicy między naszymi dziećmi, bo ja mam bardzo podobne sytuacje z moim szkrabem.
Szantaż to nic ale oznaki wściekłości i brak cierplowości to chleb powszedni.
Już śpi tylko 2 razy dziennie, ale nadal nie przesypia nocek ale pewnie to się nie długo zmieni.
W polsce obył się chrzest Zosiaka!!!!!!! Było super !!!
wisienka24, jeśli chodzi o pieluchy najgorsze są pampers bo bardzo mało trzymają i nie mają ten elastycznej gumki z tyłu ale są tam haggis premium jeślu się nie myle ale numeracja jest zupełnie inna, zusia miałą 4 i waga jest od 8 - 14 kg koszt za 68 pieluch 49 zł, ceny są straszne bo ja kupuje 228 pieluch za 50$ osobiście ja sama ściągnełam pieluchy na czas pobytu w polsce i jedynie dokupiłam 100 innych ale ty wracasz na strałe wiec możesz sprobować te Haggis , mi bardzo odpowiadają.
A tu Zosia w Bielii ....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
martuunia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

08 cze 2008, 10:38

cześć!!!
Kasia sliczne zdjęcia Zosi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Świetnie że wszytsko się uało!!!!

Wisieńko ja my uzywamy huggies premium i one kosztują w biedronce(taki sklep :-D ) 39.99 za 66 pieluch, kupuje je zwykle w promocji i ostatnio zapłaciłam 33zl za paczkę i skarpetki były gratis :ico_haha_01: .jeśli nie huugisy to bella są fajne i kosztują coś ponad 30zł, jeśli nie bella to kupuję pieluszki dada i to jest produkt biedronki i są najtańsze bo za 56 pieluszek płacimy 29.99 i są bardzo podobne do huugisów tyle że trochę grubsze ale ok.

My byliśmy wczoraj we wrocławiu na wycieczce i Nela była zachwycona :ico_brawa_01:
Potem się strasznie pokłóciłam z Mamą i jest masakra :ico_olaboga: Oechciało mi się wszytskiego.Dziś był ciąg dalszy :ico_olaboga: :ico_placzek:

Kasia3

08 cze 2008, 18:09

martuunia1, tak mi przykro z powodu twojej kłotni.
Ja też tak mialam ale na samym początku, jak tylko zosia się urodziła dosłownie w szpitalu zaczełyśmy na siebie wrzeszczeć. Dal luzu i z czasem będzie jej wstyd i może nawet zmieni swoje postępowanie.
Życze powodzenia.
:ico_oczko:

Awatar użytkownika
martuunia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

08 cze 2008, 19:08

Kasiu miałas rację i już jej glupio jest i przeprosiła mnie bo to była jej wina.Już mi lepiej!!!! :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-06-08, 19:12 ]
aha Karolina widziałam fotki na nk i powiem Ci że są piękne!!!!!!!!
A z tymi sukieneczkami to tez niezle... :-D

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

08 cze 2008, 19:43

Gratulacje nowych umiejętności dla amelci i dla naszych chłopców. Ja też sprzątam wieczorem i też miałam parę razy próbę sił. Ale na tym etapie staram się odwrócic uwagę, jak nie działa, to po prostu pozwalam jej się wywrzeszceć. Amelcia coraz częściej staje sama bez podpórki, chodzi przy meblach, a dzisiaj za rączki do przodu była prowadzona, ale nie pod pachy, bo pod pachami siada.
Co do nauki, to mi przestają za nią płacić we wrześniu i musze szukać czegoś innego. A raczej nie będę kontynuować tego co robiłam, tak wiec, jutro mam rozmowę z profesorem, że nie chcę powiększać pracy, tylko skończyć na etapie takim jak jest. Dopracować, obronić się i cześć. Będzie ciężko, ale po prostu wydaje mi się, że jeśli ktoś coś robi i jest w tym specjalista, to powinien być opłacany godziwie, bo nikt nie będzi poświęcał czasu na robienie za darmo, zwłaszcza że dzieci itd.
Przygotowuję się do tej rozmowy.
W środę dowiem się czy dostała Amelcka żłobek.
Jeśli chodzi o pieluch, to ja w tej chwili kupuję jumbo pak pampersów i to raz na 2 lub 3 tygodnie, bo Amelcia zazwyczaj woła i starcza jej jeden na cały dzień. Przymierzam się do majteczek. Mnie hugisy nie odpowiadały, bo mimo gumki pewne rzeczy wylatywały bokiem. No ale to jest indywidualne.
Amelcia też się przymierza do mówienie i nawet ma swój język i to taki dziwak, ale są też juz i słowa zrozumiałe: teść to cześć, łał łał didi, to znaczy hau hau didi jest i sek, co znaczy piesek. jest też daj poparte gestem. tak więc progres, co cieszy.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”