mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 cze 2008, 15:40

Justynka, ja tam zycze Wam calego, szczesliwego zycia razem.... a wiesz , jak bys kiedys zalowala to zawsze jest wyjscie z sytuacji... Ty juz tyle przeszlas z M. ze wiesz jak z nim pracowac. Kiedys tu przeczytalam na tt, nie pamietam kto to napisal, ale swieta prawde, ze nie ma latwego zycia ze swoim mezem, ale woli jego wychowywac przez cale zycie po troche, niz go zostawic i zaczynam z nastepnym wszytko od poczatku :ico_haha_01:

Majandra, super ze sa efekty. Mojego brata corcia, tez byla rehabilitowana z powodu asymetrii i cwiczyl z nia moj brat w domku i chodzili na zajecia i malutka bardzo szybko nadrobila, doslowiene w szok jak dzieciaczki sie rozwijaja.... teraz jest superasna i wszytko jest ok. Tez zaczynal jak mala ok. 8 miesiecy a jak mala 11 miesiecy to juz stala przy kanapie :-)

Ulamisiula, dobrze ze sie wyzalilas, to zwsze ulga.... Ale stara szmata z tej twojej szefowej... grrr... nienawidze takich tekstow..... Nie przejmuj sie i nie pokazuj jej ze robi to na tobie jakies wrazenie, niech nie ma satysfakcji....
Mamo Zuzi a jednak buzz mi sie one baaardzo podobają A jaki kolorek??
no to teraz was pewnie wszystkie zaskocze kolorem bo jest on CZARNY :-) No nie wiem, mi sie podoba taki, wyglada tak elegancko i z klasa, a te krzykliwe kolorki to nie dla mnie, nie moj styl.... A tu wiele jest czarnych wozkow, powiedzialabym nawet ze wiekszosc, ale wiem ze w Pl wciaz malo, ludzie jakos nie lubia wozkow w tym kolorze. Kwestia gustu oczywiscie :-)
a on pokazuje paluszkiem na swoje zdjęcie i mówi "to ja"
hihi, ale jaja :ico_haha_01: fajnie ze tak mu sie udaje :-)

u mnie chalupa na blysk, teraz chwilka relaksu i zaraz zaczynam szaszlyczki, jakas salatke.... J. pojechal z dziewczynkami do skepu po cukinie i napoje :-)

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

06 cze 2008, 16:59

Hello!!! Dziękuję WAM za gratulacje, bardzo mi jest miło. Bardzo się cieszę, teraz muszę sobie jakieś autko tanie kupić, ale to nie takie łatwe w moim przypadku.
A te parówki obieracie ze skórki? Czy dajecie tak normalnie? I te tęczowe, nie słyszałam o takich.
Ewasiek 1,5 parówki to sporo jak dla takiego dzieciaczka, ale chłop to chłop, od samego początku lubi sobie pojeść:)
A ja lubię stawiać oceny, ja czasami daję jedynki, jak nie da się nic zrobić, a ocen mam zawsze bardzo dużo więc nie ma dla mnie niejasnych sytuacji. Wystawiam ocenę taka jaka wychodzi, nie ma u mnie zdawania na ocenę wyżej. Ewentualnie jeśli jest to między 3+ a 4 to dopytuję.
Ula nie przejmuj się twoją szefową, fajnie że nie dałaś się sprowokować i wciągnąć w jakieś jej gierki. Nic ci nie może zrobić, a gadać to sobie może ile wejdzie, bo tylko to jej zostało. Ja bym jak najdłużej została na wychowawczym, niech płaci...
Justynka ja też Ci życzę wszystkiego najlepszego, gdyby każda kobieta myślała że małżeństwo z danym facetem jest niewskazane toby nie było wogóle małżeństw. Dobrze, że myślisz pozytywnie bo w życiu liczą się chęci, pozytywne nastawienie noi miłość a tego WAM napewno nie brakuje.
No więc Maciuś urodził się z asymetrią,
Napewno będzie dobrze, bo Maciuś ma kochających rodziców, którzy się o niego troszczą i dbają i nie pozwolą aby Maciuś zaniechał ćwiczeń. Zobaczysz że za niedługo Mały dogoni pozostałe dzieci.
Mamo Zuzi, musisz wziąść poprawkę że Nell jest najmłodsza a Lena najstarsza z dziewczynek, i nawet ten miesiąc to duża przepaść między takimi maluszkami. Ja myślę że Nell rozwija się bardzo dobrze w swoim przedziale wiekowym.
a on pokazuje paluszkiem na swoje zdjęcie i mówi "to ja"
Kicia masz wybitnoie zdolnego synka jeśli chodzi o mowę, niesamowite. Najpierw mówi "gryzę" teraz "to ja" niespotykane wręcz. A mówi to wyraźnie czy tak lekko po swojemu?
no to teraz was pewnie wszystkie zaskocze kolorem bo jest on CZARNY
Ja przyjęłam to normalnie. ładne są czarne wózki, ja miałam ten pierwszy wielofunkcyjny czarno beżowy, też bardzo elegancko się prezentował.
Zdjęcia Leny w stroju zrobię, ale dopiero w przyszłym tyg bo zapomniałam aparatu a jestem u rodziców teraz.

[ Dodano: 2008-06-06, 17:06 ]
Obrazek

Obrazek

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

06 cze 2008, 17:45

no to teraz was pewnie wszystkie zaskocze kolorem bo jest on CZARNY
U mnie to norma.Mój wózeczek tez jest czarny z czerwoną wkładką.Fotelok tez był czarno-czerwony.Wogóle to u nas wiekszość ubrań-moich i Miśka jest w tym kolorze.

:ico_brawa_01:
u mnie chalupa na blysk, teraz chwilka relaksu i zaraz zaczynam szaszlyczki
Ja tez dzis szoruje chatę.Jutro przyjeżdza Justyś-chrzestna Benka ze swoją mamą-babcią.Wiec jeszcze ciasto robię.
Mamo Zuzi a z czego robisz szaszłyki?
A ja lubię stawiać oceny, ja czasami daję jedynki, jak nie da się nic zrobić, a ocen mam zawsze bardzo dużo więc nie ma dla mnie niejasnych sytuacji. Wystawiam ocenę taka jaka wychodzi, nie ma u mnie zdawania na ocenę wyżej. Ewentualnie jeśli jest to między 3+ a 4 to dopytuję
Gosiu a czego uczysz?Ja mam zamiar od października iść na studia.WKOŃCU,Wcześniej nie było ani czasu ani kasy.Po średniej od razu poszłam do pracy i nie mogłam dojeżdżać do szkoły bo poprostu nie miałam możliwości.Pracowałam na 3 zmiany czyli 2 dni rano, 2 dni popołudniu, 2 dni noc i 2 dni wolne.Niewazne czy święta czy niedziela a szefowie nie chciel się zgadzać na dni wolne na naukę, lub na zamianę. Teraz jak sie Misiek obroni to będzie mógł sie zając małym w weekendy.MAm nadzieję że uda mi sie je skończyć :ico_brawa_01:

Dzis była u mnie koleżanka z synkiem.Piotruś jest 3 tygodnie starszy od Benka.Jeszcze sam dobrze nie siedzi i nie raczkuje.Ale to nie jest problem.Piotruś ma niedosłuch i pod koniec czerwca jesli wszystko będzie ok będzie miał operacje wszczepienia implantu ślimakowego.Narazie chodzi w aparatach słuchowych takich zwykłych.Benek nie był zazdrosny o niego i bardzo ładnie sie z nim bawił.Za to Piotruś jest bardzo zazdrosny.Sylwia nie mogła pobawić sie z Benkiem bo Piotruś zaraz zaczynał marudzić.
Troszkę dziś porozmawiałysmy i zaczęłam mysleć poważnie nad drugą ciążą.Bardzo bym chciała ale boję sie.To jest druga znajoma u której u drugiego dziecka wykryto niedosłuch.Mamy jeszcze jedną znajomą z innego forum u której synka -urodził sie w czerwcu-wykryto padaczkę.Nie rozwija sie prawidłowo ponieważ choroba pokazała się za wcześnie i nawet nie zdążył na dobre nauczyć się jeść samodzielnie.
Wiem że nie zawsze jest źle, przykład Mamy Zuzi i Agnieszki ale zawsze obawa jest.

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

06 cze 2008, 19:37

pokazuje paluszkiem na swoje zdjęcie i mówi "to ja"
Hehe no widzisz jakie masz mądre dziecko... nic tylko się cieszyć :)
pewnie wszystkie zaskocze kolorem bo jest on CZARNY
ja mam parasolke ciemny granat i normalnie szlag mnie trafia bo juz jest cała upaćkana, dlatego chylę czoła bo normalnie idzie oszaleć, ja ganiam z mokra szmatką i wycieram non stop hehe bo zawsze sobie mówie wyczyść Justynko wyczyść bo jeszcze synek będzie jeździł :-D :-D

majandra, Napewno ta rehabilitacja mu pomoże i szybciutko dogoni inne dzieciaczki : Trzymamy kciuki, a i muszę Ci powiedzieć że masz prześlicznego synusia :)

ALE TO ZABRZMIAŁO HEHE OCZYWIŚCIE WSZYTSKIE DZIECIACZKI SĄ PIĘKNE ;)
u mnie chalupa na blysk[/quoa ja nie mogę się zabrać za porządki ale chyba dzis troszkę ogarnę bo jutro sobota to dopiero leń mnie dopadnie hihi

Moje dziecko zjadło i teraz nie chec spać siedzi w łóżeczku i oglada TV no bo oczywiście lecą reklamy, wiecie co chyba ja te dziasełka męczą i wogóle jest taka mamusina jak tylko wychodzę z pokoju to tak strasznie płacze jakby się bała czegoś. Zrobie jej dziś dłuższą chwilkę i niech się pomęczy w tym łóżeczku będzie lepiej spała.

A ja Wam moje kochane nie opowiedziałam jak to jeździłam po raz pierwszy w życiu samochodem w Wiedniu :-D No więc pewnej neidzieli pojechaliśmy z M i Marcelą na Prater takie wesołe miasteczko i później M podjechał za park na taki ogromny plac no i mnie puścił za stery swojego Golfa IV najpierw o mało co nei wyleciał przez przednia szybę bo mi nei powiedział ze hamulec to tylko troszke się wciska więc ja miałam 40km/h i hamulec do podłogi no i już krzyczał a potem to wogóle się wkurzyłam i puściłam gaz na biegu czy coś no i zdusiło auto i mówie do M człwoieku ja pierwszy raz w życiu siedze za kierownica a juz tyle razy mu o tym mówiłam że nigdy nie jeździłam o On na to że pierwsze słyszy hehe Później w POlsce jego kolega mnie uczył na łące na grilu jak byliśmy i normalnie wszystko curnie mi szło ruszanie, cofanie, zawracanie, zmiana biegów... usiadł ze mną M bo chciałam mu się pochwalić no i o mało nie wjechałam do fosy :-D :-D tak się przy nim stresuję hehe ale w kazdym razie M obiecał mi prawo jazdy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-06-06, 20:01 ]
A co się dzieje z eSKą??

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

06 cze 2008, 20:57

hej

gosiaperelka Gratuluję prawka :ico_brawa_01:
Takie ci po ciąży zostały piersi? czy przed ciążą też takie miałaś.
Wcześniej miałam miseczkę D a teraz jeszcze karmię i dlatego tak mam. Boję się, że jak skończę karmić to zostaną mi tylko wiszące do pasa rodzynki :-)
Śliczne zdjęcia. Kochana ta Twoja córcia i tak ładnie już stoi :ico_brawa_01:

mama_zuzi1980 Krystianek ma teraz etap rzucania się na twarz. Siedzi siedzi i nagle coś zobaczy co chce sobie wziąć i robi rzut rączkami do przodu i prosto na twarz.
A jak leży ba brzuszku to przesuwa się tylko do tyłu. O chodzeniu jeszcze nie ma mowy.
Tak w ogóle to czasem dziwnie się zachowuje. Od jakiegoś czasu umyśliło mu się uderzać głową o ścianę. Mruży oczka i delikatnie tak żeby nie bolało stuka sobie w ścianę :-)

Kicia10, No to zdolniacha z Kacperka :ico_haha_02: Ja też mam czasem wrażenie, że Krystianek już wszystko rozumie co się do Niego mówi. A ostatnio jak się pokłóciłam z mężem przy Nim :ico_wstydzioch: to biedactwo się popłakało a ja razem z Nim bo tak mi głupio było. Potem nakrzyczał na nas, że się kłócimy i od razu się pogodziliśmy :-)

Justyna_Bochnia, No to miałaś fajnego instruktora. Dobrze, że nie wyleciał przez tą szybę :-D Mój Krystianek też uwielbia reklamy.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 cze 2008, 21:04

Witam!
Ufff..., prawie posprzątane! Nowe szafy stoją i chowają nasz majątek :-D
Wczorajszy cały dzień byłyśmy z Zuzią u moich rodziców na wsi. Myślałam,że będę się relaksować, czytać gazetkę i patrzeć jak Zuzia się bawi... Nie wiem, co jej tam nie pasowało- koszmar normalnie, dawno nie miałam tak ciężkiego dnia, nie dało się jej nawet na chwilkę zostać, bo płacz i taki taki smutny, że aż serce pękało. A dziś już w domku, cud-miód, grzeczniusia, wogóle nie marudzi...

mama_zuzi1980, fajny kolor wózia! Mój stary był granatowo-beżowy i też mi się taki klasyczny w barwach wydawał.

Jak tam Dziewczynki- objadacie się truskaweczkami? :-D

ulamisiula, Boże, ale masz walniętą szefową! Że też tacy ludzie chodzą po tej ziemi :ico_zly: Ale Ty jesteś twarda kobitka i dobrze,że się nie dajesz :ico_brawa_01:
Wklej jeszcze raz linka do tych mebelków, bo mie się nie otwiera, a ciekawa jestem bardzo :-)

gosiaperelka, :ico_brawa_01: za zdany egzamin!!!

Justyna_Bochnia, graulacje z okazji planowanego ślubu! Marcelinka śliczna. I opalona! A może ona ma taką ciemną cerę?
Mnie się wydaje,że Zuzię opaliło na buzi. M. też tak zawsze słonko łapie, a ona ma jego cerę. I teraz to wszyscy mówią,że do taty Zuzanka podobna.

[ Dodano: 2008-06-06, 21:07 ]
Aaaaa..... łaziliśmy po mieście dziś i wstąpiłiśmy zważyć Zuzię. W ubranku (nie takim grubym) ważyła 8830, więc można przyjąc,że na golaska 8500 :-) A wydawało mi się,że więcej, bo taki z niej pączuć się zrobił :-D

eSKa
4000 - letni staruszek

06 cze 2008, 21:31

A co się dzieje z eSKą??
Jestem, jesteem, :ico_haha_01:
Wlasnie skonczylam was czytać, jakos ostatnie dni chodze znowu taka zmeczona :ico_noniewiem:
Wczoraj nei mialam czasu zeby wejsc bo bylam po pracy obiadek a potem na zakupy pojechalismy , kupilam Olkowi basenik za całe 4zł , no i spożywka oczywiście.
Podjechalismy na chwile do kuzynki a ona wyskoczyla z wiadomością ze jest w ciązy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Jej córeczka w sierpniu skonczy 2latka i jest naprawde bardzo samodzielna, ja też kiedyś chciałam mieć miedzy dziećmi 2-3 lata różnicy ale teraz widze ze takie 2letnie dziecko potrzebuje jeszcze tyle uwagi i miłosci a jakby nie bylo przy drugim dziecku jest to w jakis sposob ograniczone hmmm.
Nie wiem czy mi juz taki pogląd zostanie i jednak z drugą ciążą poczekam czy może za rok albo dwa będe sie starała o drugiego brzdąca :-D .

Gosia ogromne gratulacje czyli mamy świeżo upieczonego kierowce a raczej kierowczynie :ico_brawa_01: tylko czemu ty nie kazałąś na trzymać kciuków co???
Stojąca Lenka przy lustrze mnie rozbraja, śliczna jak mama :-)

Mamo zuzi Twoje wakacje w Międzyzdrojach rzeczywiscie niezbyt ciekawe , ale z tego co kojarze to chyba dużo gwiazd spędza tam urlop latem co?
Jeśli chodzi o wózio to jestem mało obcykana ale zaraz poszukam go w necie żeby zobaczyć jakim cudem będize teraz jeździć Nelcia :-D

Majandra ja też trzymam kciuki żeby rehabilitacja Maciusia szybko przyniosła efekty. Takie maluchy rzeczywiście szybko się uczą, Olek może od tygodnia zrobił takie postępy że szok, gadanie u niego od początku szło jak po maśle na dzień dzisiejszy gada mama, tata, ata , dada, dede, baba, buu, dzidzi, zizi to tyle co pamietam a motoryka to wiadomo że nie to co Lenka czy Marcelinka ale siedzi stabilnie od ok 6mies, opanował przewracanie z pleców na brzuch i odwrotnie, posuwa sie na brzuszku do tylu, "podskakuje" siedząc , stoi trzymając się oparcia z kanapy, spręzynkuje stojac, potrafi usiąsć z pozycji półlezącej (z leżenia jeszcze mu nie wychodzi :-D ) robi mostek leząc na plecach, czasem leżąc na brzuchu próbuje dzwignąć pupsko ale chyba ma ją za ciężką :-D :-D
I to chyba wszystko. No i tak jak Nelcia podnoszenie okruszków i nitek to coś co Olo lubi najbardziej :ico_oczko:

Tak sie rozpisałam że zapomnialam co jescze mialam odpisac\
zaraz poczytam i bedzie c,d.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 cze 2008, 21:43

Mamo Zuzi, musisz wziąść poprawkę że Nell jest najmłodsza a Lena najstarsza z dziewczynek,
naprawde to o tym zapominam jak z Wami pisze, a faktycznie przeciez Nell jest pazdziernikowa dama :-)
Ja przyjęłam to normalnie. ładne są czarne wózki,
Mój wózeczek tez jest czarny z czerwoną wkładką.
mama_zuzi1980, fajny kolor wózia!
eee, no to fajnie, jestem widac zupelnie normalna :-)
Mamo Zuzi a z czego robisz szaszłyki?
w sumie to mezu nabija ja pomagam w krojeniu a robie z mieska (piersi lub szyneczka), plaster grubszy cukinii, cebulka, pieczarka i calosc mezu zawija w boczus w takie male paczuszki i to nabija na druta. Miesko wczesniej oczywiscie zamarynowane w przyprawach. Zrbilam dzis tez salatke owocowa z arbuza i melona bo taki gorac ze az milo sie ja je.
Wiem że nie zawsze jest źle, przykład Mamy Zuzi i Agnieszki ale zawsze obawa jest.
Ula, nie pamietam gdzie ale czytlam kiedys taki list do gazety gdzie babeczka podobnie myslala i miala podobne obawy co ty. Miala juz 1 dziekco, idealne bez zadnych anomalii, i bala sie cholernie nastepnej ciazy. i ta ölekarka co jej odpowiadala, pisala ze wlasnie osoby ktore maja juz 1 dziecko zdrowe powinni byc spokojni bo to zwieksza ich szanse na to ze ich 2 dziecko tez bedzie zdrowe. W kazdym razie Ula, nie mysl o tym, mysl tylko co ty mozesz zrobic aby bylo zdrowe, na co masz wplyw a reszta, no coz ... w rekach Wyzszego, lub Losu jak kto woli .....

c.d.n.

eSKa
4000 - letni staruszek

06 cze 2008, 21:59

wrrrrr
tyle napisałam i komp mi sie zawiesił :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
teraz będe wysyłała malutkie kawałki

[ Dodano: 2008-06-06, 22:03 ]
Ulamisiula jak poczytałam o twojej szefowej to stwierdzam że jednak nie zawsze to prawda że kobieta kobiete najlepiej zrozumie, moim szefem jest facet i nie moge narzekać bo tak idzie mi na ręke że szok. Uważam tak jak dziewczyny, nie daj po sobie poznać że to babsko cie w jakiś sposób zdołowało, głowa do góry i postaraj się mieć to wszystko głeboko :ico_oczko:
A może po cichu szukaj jakiejs innej pracy, taka dziewczyna jak ty na pewno znajdzie coś lepszego, a na pewno pracy z bardziej wyrozumiałym szefem :-)

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 cze 2008, 22:04

Od jakiegoś czasu umyśliło mu się uderzać głową o ścianę. Mruży oczka i delikatnie tak żeby nie bolało stuka sobie w ścianę
haha, Nell lubi robic "buc" o moje czolo albo ramie, ale tez tak delikatnie i tez przymyka oczka :-)
A ostatnio jak się pokłóciłam z mężem przy Nim to biedactwo się popłakało a ja razem z Nim bo tak mi głupio było.
mielismy dokladnie taka sama kiedys sytuacje, dzieci sa jak barometry.
Nie wiem czy mi juz taki pogląd zostanie i jednak z drugą ciążą poczekam czy może za rok albo dwa będe sie starała o drugiego brzdąca .
ja osobiscie popieram bardzo taki poglad :-) 2-letnie dziecko to naprawde jeszcze maluszek i ja tez jestem zdania ze lepiej poczekac troche dluzej.
ale z tego co kojarze to chyba dużo gwiazd spędza tam urlop latem co?
no duzo, ale ja tam jakos ich nie spotykam. choc nie, ostatnio u fryzjera siedzialam kolo Grazyny z "M jak Milosc" i byla tam tez Janda z corka :-)
stoi trzymając się oparcia z kanapy, spręzynkuje stojac
no to tego Nelli do Olusia jeszcze brakuje, choc w chodziku to potrafi do tylu juz chodzic :-) a raczej odppychac sie :-)

Nasi znajomi juz poszli, a ja padam. Jest tak goraco nawet wieczorem, wentylator na maksa, przeciagi porobione a powietrze stoi....
Nell kapalam w letniej wodzie aby ja ochlodzic, Zuzia to samo, mleko Nell daje tylko lekko cieple bo cieplejszego w takie upaly to nie chce tknac nawet....

[ Dodano: 2008-06-06, 22:06 ]
Eska, specjalnie dla Ciebie nowa fura Nell:

http://www.allegro.pl/item371908744_ext ... _0zl_.html

[ Dodano: 2008-06-06, 22:08 ]
A przymierzamy sie do tego fotelika:
http://www.allegro.pl/item371905514_max ... wys_0.html

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”