Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 cze 2008, 19:36

iwona83, no ja cały czasteż zaglądam i nikt nic :ico_nienie:

Awatar użytkownika
iwona83
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 cze 2008, 19:44

chyba sie jeszcze dziewczyny nie pogodzily z przegrana polski i dlatego nic nie pisza :-D

moja majka spi ale pewnie sie za chwilke obudzi i bedziemy siedziec do 23 lub dluzej ostatnio wogole malo spi w nocy po 6,7 godzin nie wiem co sie z nia dzieje

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 cze 2008, 20:11

przez tą zmianę klimatyczną może, my też czasem śpimy lepiej raz gorzej.

My zaraz kąpciu kąpciu chlapu chlapu Arturka i idzie już na noc spać, już marudzi więc to kwestia minut.

Awatar użytkownika
marcia_pod
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

09 cze 2008, 20:36

hey byłam dzis u pediatry bo ostatnio przy szczepieniu powiedział ze Krzys troszke bladawy i że trezba morfologie zrobić. zrobiłam w piatek i dzis odebrałam wyniki i poszłam do niego.
powiedział ze starsznie żle nie ma, nie ma anemi jeszcze ale troszke zaniżona hemoglobina i ze musze zacząć dawac Krzyskowi mięsko!!!
Tylko jak ja mu to dam?
chodzi o to ze najwiecej zelaza jest w wątróbce i właśnie to kazał dawać Krzyskowi, ale wątrobka ma okropny smak - nie mam pomysłu jak by mu to podac zeby zjadł!!

Renia może Ty masz jakiś fajny przepis z wątróbką - ostatnio sypnęłaś przepisami??

Jutro pogrzeb chrzestnego a ja nie moge jechac bo nie mam co z dzieckiem zrobic bo tesciowa ma wyjazd a nikt inny Krzyska nie zna i nie da rady, a za daleko zeby go włuczyc, a przede wszystkim nie chce zabierac takiego małego człowieczka na pogrzeb!

Mój chrzestny to imiennik Krzysia!

Tak mi go szkoda :ico_placzek: ale może dobrze bo chorował juz od dłuższego czasu i bardzo bardzo cierpiał. A teraz juz spokój ma!

Wcinam arbuza i bede oglądac jakiś film na kompie - musze sie troche oderwac od ziemi!

Krzysio śpi wiec mam spokój.

narazie pa

Awatar użytkownika
iwona83
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 cze 2008, 20:39

Jak pisalam wczesniej moj szkrab wstal i teraz wcina zabawki w krzeselku ciekawe o ktorej pojdzie spac

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 cze 2008, 20:50

No a my właśnie po kąpieli i po jedzeniu, ułożony na boczku usypia.
Renia może Ty masz jakiś fajny przepis z wątróbką
z wątróbką właśnie nie mam żadnych, tylko królik, indyk, jagnięcina, kura ...

lecę ja teraz kąpciu i spaciu :-D :ico_spanko:

Awatar użytkownika
Fintifluszka
Trzy tysiące lat minęło...

09 cze 2008, 21:12

Oj Marcia ja nigdy nie lubiłam wątróbki-wtedy gdy jeszcze jadłam mięso :ico_noniewiem: ale jak Krzysio je inne rzeczy to morze i na to się skusi... ja bym miałam przechlapane w takiej sytuacji, bo Gabriel kompletnie nic prócz cyca nie chce, a co dopiero wątróbkę :ico_olaboga:
A o chrzestnym tak właśnie powinnaś mysleć-że teraz już nic go nie boli, nic mu się złego nie dzieje i jemu samemu jest teraz pewnie dużo lepiej...

Ostatnio jak już mówiłam wcześniej troszkę je łyżeczką kaszki bananowej, co jest z resztą bardzo kłopotliwe, bo On wszystko chce sam, jak leci łyżeczka do jego buzi to za nią łapie i sam chce... wpycha ją sobie do buziaka, łyka to co zostało po jego interwencji-czyli nie wiele, bo większość zostaje na ubraniu i później sobie gryzie łyżeczkę-kupiliśmy taką fajną silikonową...oddaje mi łyżeczkę i lecimy raz jeszcze, to samo z herbatką... zabiera mi butelkę, a On właściwie jej nie pije tylko gryzie sobie smoczek, co mu wyleci to trochę połknie, resztę wypluje, a smoczek to sobie do oka czasami mało nie wsadzi :ico_olaboga:

dzisiaj nie wiele spał i wieczorem już widziałam, że śpiący jest, po kąpaniu usiadłam obok łóżeczka dałam smoczka, przyłożyłam pielusię i jakby mu ktos wtyczkę wyłączył :ico_haha_01: zasnął momentalnie

Iwona o której Maję kąpiecie? ja Gabiego kąpię zawsze 0 19.30 i staram się pilnować, żeby po godzinie 18 już nie robił sobie drzemki, dzięki temu przeważnie-choć zdarzają się odstępstwa od tej normy... do godziny 20.15 jest już ululany, tyle, że rano wstaje między 5-6, ale nie wiem czy to by się zmieniło gdybym Go kąpała później...

A Gabi dzisiaj tarmosił naszą Pumę za uszy-Ona jest dość duża i ciągle się pcha żeby Go po twarzy wylizać... dzisiaj siedziałą grzecznie przed nami jak Gabriel był u mnie na kolanach, nachylił sie do niej i zaczął ją kiziać... normalnie ją głaskał, chwytał za sierść, nawet ją złapał za wargę-była bardzo cierpliwa, choć wiem, że Gabriel mocno chwyta i pewnie nie było to przyjemne... w końcu ją załapał dwiema rękami za uszy więc w nagrodę pozwoliłam jej Go wycałować-cieszył się jak wariat, Puma z resztą też...

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

09 cze 2008, 21:37

Cześć dziewczynki.
Ale napisałyście... jeden dzień mnie nie było...hehehhe
No niestety mecz przegrany, ale w głębi duszy chyba większość z nas czuła, że tak będzie.
My dzisiaj cały dzień spędziłyśmy w naszym nowym mieszkanku. Mój tata już pomalował jeden pokój i chyba na weekend się w końcu przeprowadzimy.

Goonia fajnie, że zaglądnęłaś, słodkie zdjęcie Karolka w podpisie, Ula też tak uwielbia swoje stópki.

Madziarka Twoje maluchy też słodkie, Patryczek mały przystojniak, a z Martynki śliczna dama.

Klaudia Twoje podpisowe fotki też super, Ula też ma taką biedronkę do smoka, tyle że czerwoną :-)

Mariola Twoje córy śliczne, Julka wygląda ekstra z tą kokardą, jeszcze trochę a Amelka będzie ją naśladować

Renia, powtórzę za innymi: "nie przejmuj się babcią", niech się kobiecina poczuje ważna, ja też często słucham rad cioć, zaciskam zęby i robię swoje.

Misia jak tam komputer, odzyskaliście ten plik?

Justynka, Twój Gabik powinien grać w reprezentacji, pewnie byśmy wygrali :-)

Dziewczyny, jak dostać te paczuszki? Ja raptem dostałam jedną dawno temu z bobowity, w środku był śliniaczek i próbka mleczka. Co zrobić żeby mieć inne? :ico_noniewiem:

Tagar, strasznie przejęłam się Twoją znajomą, jeśli maluszek nie schodzi w dół, to na pewno jest ku temu jakiś powód. Prawdopodobnie jest okręcony pępowiną i nie urodzi się sam. Nie rozumiem tylko tych lekarzy.... PO CO DO CHOLERY TAK DłUGO CZEKAJą Z CESARKą??????????? Wściekłość mnie ogarnia jak o tym myślę, a potem maluszki niedotlenione i problemy różne.

Jakąś chwilę temu Ula mi się obudziła i zaczęła tak bardzo płakać, nie mogłam jej uspokoć, nie wiem co jej było, wzięłam ją na ręce i nic to nie pomogło, płakała tak bardzo jakby cierpiała :ico_olaboga: . Dałam jej espumisan i herbatkę koperkową i po pół godzinie zasnęła mi na kolanach. Nie wiem czy zaszkodził jej banan, którego dzisiaj zjadła, czy co... aż się sama popłakałam :ico_placzek: czasem czuję się taka bezradna, gdyby coś jej się stało, to nie wiem co bym zrobiła. Tak bardzo ja kocham.
Idę ja odłożyć do łóżeczka i się wykąpać. Jarka nie ma, pojechał do Ząbkowic załatwić ubezpieczenie, czekam na Niego.

Awatar użytkownika
iwona83
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 cze 2008, 21:38

Justyna ja zawsze kapie miedzy 19 a 20 ale dzisiaj zrobila kupe o 18.30 wiec ja okapalam troche wczesniej tez tak mialam ze po kapieli majka dostala mleko i szla spac i spala tak do 5 czasami sie wczesniej budzila a teraz na wieczor dostaje mleko z kasza manna i jak mi usnie po 19 to budzi sie za jakas godzinke i tak sobie siedzimy do 23 i wogole cala nocke sie budzi jak nie herbatka to mleko musze robic

wczesniej wstawala na mleko ok 5 choc budzila sie w nocy to dawalam jej herbatke i szla dalej spac a teraz np o 2 dam herbatke to o 3 juz mleko i o 5 sie budzi juz na calego ale mam fajnie bo jest moja mama i ona do niej wstaje znaczy ja sie tez budze ale mama mi z nia siedzi a ja moge isc dalej spac

madziarka81
Trzy tysiące lat minęło...

09 cze 2008, 21:41

Justyna ale fajna fotka Gabriela w podpisie :ico_brawa_01: Wyglada na więcej niz 4 miesiace. No i ten usmiech po prostu rozbraja :ico_haha_01:

Marcia słusznie postanowiłas zeby nie ciągnąc Krzysia na pogrzeb, w tamtym roku umarł szwagier Macka i tz nie braliśmy Patryka ze sobą.
Smutne to ze ludzie odchodza tak wczesnie :ico_placzek:

Renia to moze bedziesz wiedziała co mam zrobić?
ostatnio jak próbuje wypalic płyke po pierwszym procencie postepu wyskakuje mi error i to w kazdym programie jaki sciągałam. Nie wiem co sie stało bo jeszcze tydzien temu wypalałam bez problemu. Zniszczyłam tak 7 płyt.
Co do chrzcin, to bardzo się udały. Karol nie płakał w kościele wcale i na imnprezie też był rozkoszny.
:ico_brawa_01: dla Karolka

ja tez dostałam paczke z bobovity a z hippa nie wiedziałam ze mozna odebrac w Rosmanie :ico_noniewiem:

Dzieciaczki juz zasnęły, chyba włącze sobie zaraz chirurgów. Zaczęłam 4 serie.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”