Aga78
Umiem skakać na skakance po całym forum

09 cze 2008, 20:12

właśnie jedno już po kąpieli, kaszce i w łóżeczku przysypia -ufff jeszcze tylko starsze się chlapie i tak mu dobrze, że wyjść nie chce

faktycznie dziecko z dzieckiem ma lepiej, ale Adrian nie bardzo u tej naszej niani wytrzymywał i do niej chodził bardzo krótko jakieś dwa m-ce tylko, ponieważ były tam tylko dziewczynki to mu się nie podobało- tylko tak narazie :-D - a poza tym późno do niej poszedł bo miał dwa i pół roku i był już dość rozpuszczony a u niej musi być porządeczek i posłuszeństwo

[ Dodano: 2008-06-09, 20:15 ]
a ja sobie właśnie kombinuję już, że tak od marca Julia do niej pójdzie- skończy 1,5 roku i tak chciałabym aby ok 2 lat u niej była a później przedszkole ale to pewnie samo i tak się jakoś ułoży

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 cze 2008, 20:22

Czyli co planujesz iść do pracy dopiero w marcu? Ja w sumie jak nie znajde nikogo to będe zmuszona też tak zrobić bo staz się zaczyna tylko w październiku i w marcu, ale ja bym chciała gdzies za roku, półtora drugie dziecko a do tego chce już mieć umowe, żeby mi się macierzyński należal a nie tak jak teraz było. Ale co tam poczekam zobacze.

Tymczasm mój kolega z grupy będzie miał blixniaki :-D ale jesteśmy wszyscy w mega szoku łącznie z nim samym. On to dopiero dostanie szkołe!

Aga78

09 cze 2008, 20:45

dla kolegi :ico_brawa_01: :-D - dwójka w tym samym wieku :ico_olaboga: :-D
właśnie myślałam, że po tej podyplomówce wreszcie ruszę do pracy a Julia będzie wystarczająco duża że nie będę miała wyrzutów sumienia i wyrzutów dziadków :-D

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 cze 2008, 20:51

U mnie głównie chodzi o własne wyrzuty sumienia, a z drugiej strony ambicje zawodowe bo tak to już jest w medycynie,że zanim cos osiagniesz to mija z 13lat a ja nawet połowy nie zrobiłam, masakra. Dziadki u mnie dużo obiecują pomocy ale niewiele wychodzi ale to pisałam już. Zresztą nie będe nazekać, przeszłysmy tyle z Tosią, że takie problemy to nie problemy. Na szczęście finansowych kłopotów nie mamy więc jedno ciśnienie mniej :-D

Aga78

09 cze 2008, 21:18

ja też w chwilach kryzysu zawsze przypominam i mówię sobie głośno co jest dobrze i że są cudowne dzieciaki i to najważniejsze, ale teraz mam taki problem, że tylko o nim myślę :ico_wstydzioch: i nerwica mnie bierze :ico_zly:

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

09 cze 2008, 21:19

witajcie:)
nianie sie licza co? ale ceny u was sa koszmarne jak sie dowiadywałam o nianie sasiadki co zajmuje sie jej cora to bierze 4 zl.( pewnie tak dla mnie juz by bylo z 5) a u was 9 :ico_szoking: tragedia... tak robic dla idei... ja tez sie tak zastanawialam bo jak kacper poszedłby do przedszkola to mialabym co robic w zyciu... a do pzredszkola napewno pójdzie wlasnie ze wzgledu na towarzystwo i zeby na samoluba nie wyrósł ...
co do meczu to niebyło najgorzej biorac pod uwage wynik :ico_oczko: nastepny w czwartek :ico_noniewiem: moj chociaż do domu nic nie przyniusl... jak wracali to jeszcze zajechali na stacje kolega zgarnął małego bezdomnego kotka pomyslcie jak zona sie ucieszyla dosc ze pijany to jeszcze z kotem pod pacha...

Aga78

09 cze 2008, 21:26

Anita :ico_smiechbig: super z tym kotem, ale się rozbawiłam :-D

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

09 cze 2008, 21:27

dziewczyny pocieszające jest to ze czas szybko leci i jeszcez na wszystko bedzie czas . podziwiam wszystkie uczase sie mamy jest sztuka pogodzic wszystko
dziewczyny jak sie musi to sie wszystko da...

[ Dodano: 2008-06-09, 21:30 ]
no z kotem dobre dzisiaj spotkalam Anie zone wspomnianego kolegi to podobno mial chlopak przeprawe dzisiaj juz latal z kuweta... a jak go dzieci teraz kochaja...

[ Dodano: 2008-06-09, 21:31 ]
a ja kupilam wlasnie Kacprowi fotelik do samochodu oczywiscie allegro...

Aga78

09 cze 2008, 21:31

:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: wielkie dzięki za słowa otuchy :ico_oczko: mnie się bardzo teraz przydadzą ..... a tak w ogóle mądrze gadasz :ico_brawa_01: :-D więc :ico_zdrowko: :-D ................ale bym się dzisiaj napiła

[ Dodano: 2008-06-09, 21:32 ]
pochwal się fotelikiem- dzisiaj też oglądałam ale tak z 300-400 trzeba dać i pomyślałam, że ten co ma nie jest jeszcze za mały :-D

[ Dodano: 2008-06-09, 21:36 ]
i w sumie póki co dla mnie wygodnie, że jeżdzi jeszcze tyłem, bo ją z przodu wożę...i mogę pić podać zabawkę paluszka czy smoczek, mogę ją pogłaskać i oczywiście cały czas ją widzę....nie chciałoby mi się zatrzymywać co chwila i tak jedziemy 2 godziny

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

09 cze 2008, 21:44

ja kupilam uzywany podobno w stanie bardzo dobrym malo uzywany i dalam za niego 50zl
http://www.allegro.pl/item377601425_fot ... nopol.html
nie mam za bardzo kasy a chcialabym odlozyc troche wiecej na wakacje bo Kacper bedzie nas kosztowal a nie chcialabym odmawiac nam przyjemnosci :ico_oczko: i jeszcze kupic Kacprowi rowerek ten mi sie podoba:
http://www.allegro.pl/item375835081_eks ... od_ss.html

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”