Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

09 cze 2008, 22:11

Jarek wrócił bezpiecznie do domku, idę się wykąpać i spać... spokojnej nocki.

madziarka81
Trzy tysiące lat minęło...

09 cze 2008, 22:15

Jarek wrócił bezpiecznie do domku
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
pinko, dobranoc :-)

mariola
Jestem mózgiem tego forum!

09 cze 2008, 22:18

a tez dostałam paczke z bobovity a z hippa nie wiedziałam ze mozna odebrac w Rosmanie :ico_noniewiem:
a ja dostalam z hippa byla tam łyżeczka i zupka dynia z ziemniakami a z bobowity nic nie dostałam.Wróciłam godzinke temu z pracy mąż był dzisiaj sam z dziecmi zly jest bo on zawsze cos naprawia ....ma rozebrany komputer od znajomego caly pokój zawalony czesciami a tu przy Amelce nie dalo sie nic zrobic zasnela mu dopiero o 20 to musial juz do pracy sie szykowac i Julke kapac.Mowie mu ze ma isc z nia na spacer to zasnie wroci i prze godzinke bedzie jeszcze spac ale on len siedzial w domu to nie to co ja caly dzien na spacerze z dziecmi.Jutro mam też na drugą zmiane.Julka dzisiaj w przedszkolu byla na dworze i pol godziny pod oknem wolala mamo chodz po mnie ja chce do domu,az mi przykro sie zrobilo i weszlam do okna i mowie ze przyjde za 30 minut bo juz obiad maja a ona jeszcze glosniej zaczela plakc ale zaraz mieli zbiorke i poszla.Pytam sie jej dlaczego tak wolala a ona ze tak bo nie chcialo sie jej juz bawic z dziecmi.To jest wlasnie minus mieszkania w przedszkolu.Dobra uciekam nynu

Awatar użytkownika
Tagar
Mistrz pióra
Mistrz pióra

09 cze 2008, 22:35

Pinko - moze jej zabki wychodza i obudzil ja bol? A moze sie wystraszyla czegos... Moja Hania czasem jak zostanie gdzies sama to tez potrafi nagle strasznie sie rozplakac i ciezko ja uspokoic. Ostatnio maz wpakowal ja do samochodu bo mielismy gdzies jechac. Ja bylam jeszcze w domu a on cofnal sie po cos. Jak przyslismy do samochodu to ona plakala i to juz byl koniec. Ruszylismy w droge a ona ryczala jeszcze bardziej. Nic nie pomagalo. Musielismy zawrocic. W domu sie uspokoila i zaczela znowu usmiechac. :ico_olaboga: Pewnie wystraszyla sie jak zostala na ta chwile sama, moze bylo za cieplo albo cos... no w kazdym razie jak juz sie zdenerwowala to byl koniec - trzeba bylo na raczki, troche przytulic, pobawic sie i humorek powoli wracal. A kiedys wiem ze mi strasznie plakala jakby z bolu - i potem zobaczylam dwie biale plamki na dziaselkach :)

Ej - ja tez chce takie paczuszki? Jak sie na nie zalapac?

Justyna - ten Twoj to ale kibic :)))

Ja moja kapie tez ok 20:00, potem mleko z kaszka w butli jakies 150 ml i jak pada, tak budzi sie rano...

No wiec ta moja kolezanka w koncu urodzila, ale tez wkurza mnie podejscie lekarzy. Wykanczaja czlowieka i wiele ryzykuja. Dopiero co mojej bratowej kuzynka urodzila martwe dziecko bo za dlugo czekali, a byla po terminie. Dzidzia sie udusila. No i teraz ta moja kolezanka. Rano dostala oksytocyne i porod tez nie postepowal choc miala skurcze. W koncu o 13 zrobili jej cesarke - po 34 godzinach meczarni!!! :ico_szoking: Ona juz w nocy zaczela blagac zeby jej cesarke zrobili to nie chcieli sie zgodzic i mowili ze musi naturalnie. Przeciez ona byla tak wycienczona ze jej juz bylo wszystko jedno!!! No ale urodzila piekna core, ktora ma pelno czarnych wloskow na glowie! Wyglada super!

madziarka81
Trzy tysiące lat minęło...

10 cze 2008, 07:36

Dzien dobry.

A co to ja pierwsza?

Zapraszam na :ico_kawa:

Troszke jestem niewyspana bo poszłam spac po 24 a dzieciaczki juz obudziły sie po szóstej. Zamierzam posprzątac, zrobic obiad i wyjsc z nimi sama. Pójde na plac zabaw. Ja z nimi sama nigdy nie wychodze bo Patryk nie jest zbyt grzeczny i boje sie ze sobie nie poradze ale musze spróbowac moze uda mi sie w koncu go nauczyc i bedziemy częsciej wychodzic???

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

10 cze 2008, 07:55

Witam i ja i dołączam się do Madziarki z :ico_tort: dla wszystkich na dobry dzień :-)
U nas nocka spokojna, jedna pobudka ok 3 i spanko do 7:30. :ico_tort: Dziś Ula ma dobry humorek, leży sobie obok mnie, bawi się nóżkami i gada. Chyba jej wczoraj ten banan zaszkodził, za dużo go widocznie zjadła (wciągnęła 3/4 banana, tak jej smakował).
No wiec ta moja kolezanka w koncu urodzila,
To dobrze, że maleńka jest zdrowa i wszystko dobrze się skończyło.
Też muszę dzisiaj posprzątać, pomyć naczynka, bo się trochę nazbierało, poodkurzać i popakować resztę rzeczy.

[ Dodano: 2008-06-10, 07:59 ]
wrrrr postanie mogę edytować :ico_zly:

mariola

10 cze 2008, 09:10

witam i ja u nas dzisiaj pobudka 6;30 oierwszy raz tak wczesnie wstala i nie chciala juz spac.Poszlismy o 8 z Julka do przedszkola na cmentarz podlac kwiatki no i Amelka zasnela.Madziu dasz rade z dziecmi ja to jak ide to Julka jeszcze rowerek bierze a czasami mam od siostry dzieci i potem jak w przedszkolu przez droge przechodze z nimi.Musis mu pokazac ze jak bedzie niegrzeczny to juz nie pojdzie z toba tylko z tata w domu.Ide na kawke do sasiadki no i na 14 do pracy pa

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 cze 2008, 09:22

Te paczki to dostajemy dlatego (przynajmniej ja) bo w szpitalu były ankiety i wypełniałyśmy, niektóre dostaliśmy jeszcze w szpitalu a inne teraz przychodzą (zależy kto jakie ankiety wypełnia to dostaje). Ja z hippa dostałam i tam w środku była karteczka że druga w rossmanie czega, z bobovity nie mam.

Madziu nie wiem dokładnie jaki błąd Ci wyskakuje, ale kup sobie płytę CD-RW (wielokrotnego nagrywania, więc jak error wyskoczy to nie będzie do wyrzucenia bo można nagrać raz jeszcze i jeszcze aż się nie porysuje za bardzo). Na dobry początek możesz sterowniki zainstalować od mowa dla nagrywarki. Mój Komputer/(prawym myszy)Właściwości/Menedżer urządzeń/Kontrolery IDE ATA/ATAPI/Pomocniczy kana IDE (dwa razy lewym/sterownik/odinstaluj)/Podstawowy kanadł IDE (odinstaluj). A i jak dwa odinstalujesz to pnownie uruchom komputer i jak się załaduje to sam automatycznie zainstaluje sterowniki od nowa. Niewiem czy ściągałaś Nero, moim zdaniem najlepszy.

No i teraz niewiem co jeszcze miałam pisać :/ Eh... nieważne, jak sobie przypomnę to napiszę :-)

[ Dodano: 2008-06-10, 09:52 ]
Proszę ja Was chyba mój syn już wie do czego nocniczek służy bo jak wcześniej trzebabyło ładnie posiedzieć dłuższy czas tak dziś tylko siał i od razu przystąpił do rzeczy :-D

Awatar użytkownika
iwona83
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 cze 2008, 09:53

My juz tez nie spimy

Majka poszla wczoraj spac o 22 nastepne mleczko zjadla o 4 ale do tego czasu 3 razy wstawalam zeby jej herbatki dac no i wstala przed 7

teraz lezy w lezaczku i patrzymy na bajki na disney chanel

zaraz musze isc na zakupy

Tagar dobrze z dzieciaczkiem wszystko w porzadku ale naprawde dlaczego kazali dziewczynie sie tyle meczyc

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

10 cze 2008, 10:15

Te paczki to dostajemy dlatego (przynajmniej ja) bo w szpitalu były ankiety i wypełniałyśmy
Też wypełniałam... to może jeszcze przyjdzie.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”