Witajcie :)
Nie ma mnie tutaj az tak czesto bo pogoda u nas ostatnio od poniedzialku jest piekna wiec spacerujemy i jakos tak mniej czasu mam ;) Wyobrazcie sobie ze wczoraj Nicolcia niechciala za nic spac w ciagu dnia,ale nie byl to dla mnie problem bo za to juz o 20 15 spala jak zabita taka zmeczona byla biedasinka
I dobrze bo mielismy z mezem wieczor tylko dla siebie :) A malutki Marcusek to wczoraj jakos po 21 00 zasnal mi na raczkach
A teraz moje kochane dzieci sobie spia,Nicolinka to juz sie tak wyraze .. prosila sie.. zebym ja uspala ,sama sobie wziela smoczka i tylko mnie chciala przytulac i poszlam i zasnela w ciagu 15 minut malutka zmeczona byla i spac jej sie chcialo,a Marcusek przed chwilka zasnal,tym razem ululalam go we wozku bo na rekach niechcial... prezyl sie jak niewiem i wolalal w wozku zasnac :)
My juz mamy dzisiaj super jeden spacerek za soba,bylismy okolo 1 godzinki na dworku a jak mi sie dzieci pobudza i pojedza to jeszcze pojdziemy sobie raz na spacerek
I tak to nic nowego a z moja mama juz jest lepiej i teraz ma rehabilitacje musi duzo chodzic i powoli nawet z jej mowa jest lepiej ale musi wolno mowic bo tak jak zacznie za szybko mowic to mam duze problemy ja zrozumiec :)
A i widze ze wasze dzieci juz postepy robia z nocnikowniem.. ja wam powiem ze ja czekam az sie naprawde tak cieplutko zrobi takie upaly przyjda to wtedy nie zaloze Nicolci pampersa i bedzie w majteczkach latala i a nocniczek bedzie obok i mam nadzieje ze tez sie uda ;)
Oh ten czas leci za szybko.. moje kochane dziecko te troche starsze juz za miesiac z hakiem bedzie mialo 2 latka .. ja az nie dowierzam.. no ale tak bedzie juz za niedlugo
Pozatym to robie ostatnio czesto zdjecia moim kochaniutkim pociecha bo tesciowie jada za niedlugo(sobota) do Pl na urlop i chca sobie od nas pozyczyc nas aparat cyfrowy.. i ja nie bede przez ten czas robic dzieciom zdjec bo jak?? No ale tedwa czy trzy tygodnie jakos bez zdjec wytrzymamy.. tak mysle ?? A jak nie to kupie sobie klisze i bede robic fotki normalnym aparatem
Diem sliczny ladniusi brzuszek
I dzieki za mile slowa o moich kochanych smerfach masz racje rosna szybko jak dla mnie az za szybko ale tak juz jest i tego nie zmienimy :) A twoj Kouroh jest po prostu uroczy taki wyglada smialy i pewny siebie i te oczka duze i takie zwawe mam na mysli ze to taki lobuz po oczkach widac ;)
Ciesze sie ze u ciebie wszystko ok,i ze dzidzia tez zdrowa
Angaa masz racje trawke trzeba podlac ;) I napewno bedzie lepiej rosla
Ja tez juz czekam jak moja Nicolinka bedzie trawke podlewac :)
A to juz za niedlugo nastapi..
Ja tez bym powoli chciala zeby Nicolcia zaczela mowic tak juz wiecej ale ja wiem ze ona ma swoj rytm i ma jeszcze czas ale i tak mnie codzien zaskakuje nowymi slowkami takze sie nie martwie.. wiem ze jednym dzieciom mowienie wychodzi szybciej a innym dzieciom potrzeba na to troche wiecej czasu .. Ale bedzie oki..
U nas piekna pogoda i chyba tak juz zostanie,narazie nie zapowiadali deszczu.. Milego dzionka papa
[ Dodano: 2008-06-10, 14:44 ]
Angaa fajny pomysl z tym wywiadem.. to ja teraz tez napisze..
Czy wasz maluch potrafi sam jesc..
Odp: Moja Nicolinka je sama wszystkie jogurty ale jak chodzi o zupki to ja daje malej lyzeczka zupe a Nicole nie protestuje bo wie ze to jeszcze za wodnite zeby sama jadla zupke :)
Pozwalacie jesc dzieciom slodycze..
Odp: Ja mojej Nicolince daje slodycze czasami a jak juz to najbardziej i najwiecej je Zelki czy takie misie,czy Fantazja Zelki po prostu je uwielbia ale je te zelki w granicach ;) Lubi tez banany je sobie tak jednego na dzien :) I czasami jakies ciastko tez dostanie jak mowie to tez zalezy duzo od dnia.,.
Je ktos z maluchow kaszki albo mleko modyfikowane..
Odp: Moja Nicole to jeszcze sobie je kaszki i platki owsiane i taki ryz na mleku i to wszystko malej gotuje na normalnym mleku nie krowim tylko takie z kartonu ;) Modyfikowanego mleka to mala nie pije juz od 5 miesiaca zycia.. po prostu juz go jakos nie tolerowala??
Ale za to wszystkie sloiczki to uwielbiala... a teraz juz je normalne jedzenie ;)
Ulubiona zabawa waszych dzieci..
Odp: Nicole lubi swoj wozek dla lalek i swoja laleczke wprost kocha.. nazywa ja ze to jest Bejbi (baby) czyli dziecko,i i mowi do tej lalki i nawet robi ze swoja lala to samo co ja z Marcuskiem juz nawet tej swojej lali pampersa probowala zalozyc
ale tak srednio sie to udalo.. Pozatym to mala uwielbia calowac i przytulac swojego braciszka i lubi ukladac swoje puzlle o misiach i przy tym mowi mama,papa,bejbi
i swoje ksiazeczki tez lubi zawsze mi je przynosi i kaze mi je sobie czytac
A to ze lubi po mnie skakac to tez normalne
Co wasze maluchy pija w ciagu dnia.
Odp: Moja Nicolina pije w ciagu dnia przewaznie Herbatke z lesnych owocow,i sok jablkowy,za woda wogule nie przepada.. a na noc dostaje Nicolcia herbatke ziolowa i musze powiedziec ze lepiej po niej spi..
Dzemki w dzien..
Odp: Ja mowie Nicole jak spi w dzien a jeszcze w dzien spi,czasami to sie jej zdarzy nie spac jak wczoraj ale to bywa zadko i wiec jak Nicole spi to spi tak tez do 2 godzin dziennie czasami ale zadko sie zdarzy ze mala spi po 2,5 godzinki ale zdarza sie czasem :)
Nocnikowanie..
Odp: Jak powiedzialam Nicole jeszcze robi w pieluche(pampersa) ale juz za niedlugo bede mala uczyc robic na Nocniczek i sama jestem ciekawa jak mi sie to uda
Gadanie..
Odp: Nicolinka zaczyna mowic wiecej,i to ciekawe mowi w obu jezykach.. rozumie tez oba jezyki i zaczyna mowic tez w obu jezykach
Mala wychwytuje slowka i zaczyna je mowic glosno a ja ciesze sie bo bedzie mowila odrazu w dwu jezykach i polskim i niemieckim
Mam tez nadzieje ze ja was nie zanudzilam.. Buziaczki dla dzieciaczkow papa