Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

14 cze 2008, 22:53

Dzięki za życzonka :ico_sorki: miło mi,Ł wczoraj pamiętał a dziś zapomniał,ale przypomniałam mu wieczorem :ico_zly: ale za to upomniałam sie o prezent :-D hihi :-D

My bylismy u teściów i myślałam że Kacperek jest szalony ale Kuba(Ł siostrzeniec) jest jeszcze bardziej szalony,hehe.Biegiem wchodził na czworaka po schodach :-D ma prawie 11 miesięcy.
Zuzi nie smakuje jajecznica! I koniec!
a ja jeszcze małemu nie dawałam całego jajka bo czytałam że białko dopiero po roczku bo bardzo uczula to chyba jeszcze trochę zaczekam ale za to uwielbia pomidorówkę z kluseczkami lanymi :-D

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 cze 2008, 09:58

Kicia10, ja też nie byłam pewna, czy robic jej z całego jajka i dlatego Was pytałam o przepis :-) Może jej nie smakowało, bo nie dałam soli :ico_noniewiem: Owocki kiedyś też jej nie smakowały, a teraz się zajada.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 cze 2008, 10:42

Hej kobietki,

Eska, gratulekszym za zakupy :ico_brawa_01: aktycznie Olo biedny hehe, ze ma tylko spodnie :-D Nell wczoraj dostala tylko swterek, ale za to niebiesciutki, rozpinany z kapturkiem. Ciesze sie bo ma malo niebieskiego, a ja lubie ten kolor u dzieci.

A ja sie smieje sama z siebie, gdyz zawsze jak jade na zakupy to sobie mysle, ze kupie sobie cos innego niz zwykle, w innej, modnej kolorystyce (teraz tu kroluje zolty i turkusowy, zywe kolory),a i ZAWSZE wracam z kolejnym czekoladowym, bezowym lub kremowym swtwrkiem, albo spodniczka, ew. lekko kolorowa, ale i tak psatelowa bluzeczka. A raz jak ubralam turkusowa rzecz to moj mezu tak na mnie dziwnie patrzyl, i patrzyl i mowi "Boze, ale Ty DZIWNIE wygladasz :ico_szoking: " hehe, chyba jednak nie pasuja mi takie kolory :-) Nawet stroj kapielowy mam brazowy, lub z brazowym :-D

U nas w nocy padalo :ico_brawa_01: piwrwszy raz od ponad miesiaca, wszytko ozylo, zazielenilo, bo bylo popalone, powietrze fajne.

Ja pije kawke i tak msyle gdzie by tu dzis wyruszyc. Aaaa, no o dobry news to taki ze wyjezdzamy 26 czerwca, a wiec kilka dni wczesniej :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-06-15, 10:43 ]
Ja jajka jeszcze nie podawalam, bo po rybie ma mala wysypke, wiec nie chce eksperymentowac. Ale tutaj najpierw karza podawac bialko, a potem zoltko, idioci :ico_puknij:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

15 cze 2008, 11:15

Hej kochane.
U nas nocka ciekawa :-D Kacperek co chwila sie budził i nie chciał spać i musiałam go nosić na rękach a biorąc pod uwagę to że wczoraj u teściów ciągle go prowadzałam bo nie chciał siedzieć to po prostu padam.Ale o 5 rano dałam mu mleko i pospał do 8,dzięki Bogu bo bym była nieprzytomna.

Eska a jakie te spódniczki sobie kupiłaś?
bo po rybie ma mala wysypke
Kacperek miał rozwolnienie i też lekka wysypkę.A wiesz Mamo Zuzi pisałaś o tych torbielkach przydziąsłowych i mi sie przypomniało że to coś na dziąsełkach Kacperka zniknęło jak dostał antybiotyk więc wygląda na to że to mogło być to co pisałaś.

My idziemy dziś do moich rodziców,mamusia zrobiła ciacho z bitą śmietana i truskawkami aż na sama myśl mi ślinka cieknie,hihi :-D

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

15 cze 2008, 11:55

mama_zuzi1980, no to zakupki udane, zawsze cos nowego w szafie :ico_oczko:

Kicia WSZYSTKIEGO NAJ z okazji urodzinek :ico_prezent:
ZAWSZE wracam z kolejnym czekoladowym, bezowym lub kremowym
hihi..u mnie raczej roznosci w szafie w roznych kolorkach i nie mam jakiegos ulubionego koloru ktory dominuje w szafie.

Szymon dzis wstal 6.30 a myslam ze jest bardzo wczesnie i pognalam po zegarek do lazienki i sie troszke zdziwilam :ico_oczko:
poszlam po mleko, wypil posadzilam go obok lozka troszke sie pobawil a jak mu sie znudzilo to spowrotem go wzielam na lozko i zasnal, spalismy do 9.30 :ico_brawa_01:
nooo tak to moge zaczynac dzien..hehe

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

15 cze 2008, 14:01

Hejka... Kicia spóźnione życzenia :ico_urodzinki: :ico_tort: wszystkiego NAJ... moja droga.
Dzisiaj byłyśmy w kościółku, najpierw stałam obok drzwi, bo były otwarte, i sporo ludzi też tak stało jak ja bo kościół full zapchany, ale zaczęło padać więc wjechałam do środka. dobrze że wózek mam mały i zgrabny. Lena zaczepiała wszystkich, śmiała się a jak ludzie śpiewali to ona też piszczała,dałam jej smoczka aby jej zatkać buzie, bosie ludzie oglądali i patrzyli na nią z uśmiechem ale wyciągała i dalej śpiewała.
Teraz mala śpi a ja korzystam z chwili wolnego.
Mamozuzi mamy podobny gust jeśli chodzi o ubrania. Ja lubię brązy, beże, bordo i odcienie pasteowe ale czasami mam ochotę ubrać coś jaskrawego. Więc w mojej szafie też coś się znajdzie. Ja wolę kupić sobie coś droższego i porządnego a rzadziej niż coś co ubiorę jeden raz lub jeden sezon i trzeba to wyrzucić.

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

15 cze 2008, 16:52

Eve,Gosia dzięki.
Ja teraz pisze od mamy,Kacperek spi a ja na chwilę wskoczyłam do was ale wy dzis nie za wiele piszecie a pewnie jutro się rozkręci albo wieczorem :-D

A co do ulubionych kolorków to też bardzo lubię brąz,czerwień i żółty ostatnio chociaż innymi niepogardze,też mam kilka bluzeczek zielonych ale nienawidze koloru granatowego od zawsze :ico_zly:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 cze 2008, 17:54

a ja budzika nie ustawiłam, bo liczyłam na Maciusia .
hihi, ale chyba nie byłaś zła :ico_oczko: Oby częściej Ci tak dawał pospać!

Hmmm.... tak się zastanawiam, jakiego koloru ja nie lubię... i tak myślę,że to zależy od odcienia, wiecie różowy różowemu nierówny. Ale najbardziej lubię czarny, bo jest klasyczny, nie rzuca sie w oczy i ... wyszczupla :ico_oczko: To jeśli chodzi o bardziej eleganckie ciuszki. Bo tak normalnie to ubieram się różniaście.

Średnia ta pogoda dziś. A ja sobie chodze po domku i przekładm, układam i znajduję nowe miejsca dla starych rzeczy.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 cze 2008, 18:33

A ja uwielbiam brazy, beze, kremy, pastelowy rozowy, sliwkowy, oliwkowy zielony. A na lato szaleje czasem z czerwonym :-)
Nienawidze granatowego :-)

Dzis dzien taki leniwy, nic w sumie nie robilismy i jakos nudnawo.... A przydaloby sie tu i owdzie rzeczy posprzatac :-(

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

15 cze 2008, 19:22

witam i ja
u nas tez dzien nudnawy bo spedzony w domu
wczoraj bylismy w centrum Liverpoolu, wpadlismy na lody..mniam mniam
a dzisiaj tylko obiadek i odpoczynek przed tv
Szymon wlasnie wstal z drzemki
zaraz mleczko, zabawa i mam nadzieje spanko
moze zalapie sie na jakas prace z agencji jutro :ico_noniewiem:
a moj bialy fartuch po ostatniej pracy wyglada jak brazowy i jest juz wyprany :ico_szoking:
chyba musze kupic wybielacz bo w takim kolorze to mnie na hale napewno nie wpuszcza :ico_nienie:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”