Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

16 cze 2008, 14:09

Styczniówki jak się dzisiaj macie?! :-D
U nas pogoda fatalna,raz słońce raz deszcz.Ubieram synka na podwórko,a jak juz jest gotowy o zaczyna padać :ico_puknij:
Na szczęście mineły mi te wstrętne mdłości,jeszcze tylko z rana troszkę żołądek czuje,ale nie jest źle:)Chyba muszę sobie jakieś witaminki kupić bo jakaś ciagle jestem słaba.A Wy bierzecie jeakieś witaminy,może byście coś mi poleciły?

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

16 cze 2008, 15:27

cześć cześć :-)

ja tam czereśniowo - parówkowo mam teraz od wczoraj :-) heh.. :-)i w sumie mi dobrze tak z tą mieszanką :-) znaczy najpierw zajadam jedno i poprawiam drugim :-)
chłop zdruzgotany, bo się wczoraj nasmażył kotletów do obiadku, a mnie na sam zapach smażonego z kuchni wyganiało :-)
Chyba muszę sobie jakieś witaminki kupić bo jakaś ciagle jestem słaba.A Wy bierzecie jeakieś witaminy,może byście coś mi poleciły?
ja tutaj ichni preparat dla ciężarnych kupiłam, ale w Polsce to myślę, że albo poproś gina albo w aptece, żeby cosik Ci polecili :-) najlepsza to ta "materna" jest :-)

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

17 cze 2008, 12:45

Dzieki ananke, moze faktycznie gina poproszę,lepiej nie kombinować na własną rękę,a w piątek i tak idę na wizytę.
chłop zdruzgotany, bo się wczoraj nasmażył kotletów do obiadku, a mnie na sam zapach smażonego z kuchni wyganiało
Oj też tak mam,normalnie jak smazonę czuję,to od razu mi nie dobrze :ico_olaboga: Nawet jajecznicy nie mogę sobie przyrządzić,tragedia normalnie.Na obiad to chyba zrobię dziś niezwykle skomplikowane danie-ryż z truskawkami,bo chyba nic innego mi przez gardło nie przejdzie :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
perelka25
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

17 cze 2008, 14:02

czesc dziewczyny jestem tu nowa .......szukam porad i opini ciezarowek cierpiaych na nerwice badz depresje bo juz sama nie wiem co mi jest .
Jestem w 9 tc ciazy z mezem walczylismy o to dziecko .Zamista cieszysz sie ciaza panicznie boje sie o malenstwo i sie stresuje :( juz sama sobie nie radze i nie potrafie nad tym zapanowac stalam sie lekliwa , nerwowa nie moge spac choc jestem smiertelnie zmeczona przy zasypianiu towarzysza mi tiki nerwowe i bezpodstawowe zdenerwowanie :( jestem plochliwa nawet glupi domofon czy glosna muzyka mnie wystrasza ...juz nie mam sily nie wiem co mam robic to chyba nie sa normalne objawy boje sie o malenstwo :( .Bede wdzieczna o jaka kolwiek porade badz opinie pozdrawiam

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

17 cze 2008, 15:26

cześć Styczniówki :-)

ja dziś z bólem w plecach... no strzyknęło mi w pracy, gdy się schylałam i nie mogę się do konca wyprostować be zajęczenia a i tak niemiłosiernie boli... no nic.. z desperacji wzięłam paracetamol, może przejdzie...

perelka25, witam Cię serdecznie i gratuluję :ico_ciezarowka:
w sumie wiesz.. lęk to chyba norma w naszym stanie... ja teraz po niewielkim wypadku autem jakos mam opory do prowadzenia... te objawy, które opisujesz jednak nie wyglądają tak łagodnie, żeby w sumie były "do obejścia", czy przymknięcia oka. Najbardziej polecałabym Ci szczerą rozmowę ze swoim ginem... a tak na własną rękę to możesz zastosoawać techniki relaksacyjne: kąpiiel w olejkach, kojąca muzyka wieczorem przed spankiem i do tego głaskanie brzuszka.... oo i oczywiście możesz zaparzyć sobie meliskę wieczorekiem... a jeśli takie domowe sposoby nie pomogą to musisz iść do lekarza....

a na kiedy termin perelka25 ??

Awatar użytkownika
perelka25
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

17 cze 2008, 17:16

ananke dziekuje za odpowiedz :588 bede probowac wszystkiego ..a termin mam na 23 stycznia.......Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

17 cze 2008, 17:20

bede probowac wszystkiego
supprrr, bo wiesz... mimo tego, że nachodzą nas różne myśli to jednak dzieje się cud, prawda?? musimy znaleźć siłę na radość, niech dzidzia czuje, że jest kochana i oczekiwana z radoscią

Awatar użytkownika
perelka25
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

17 cze 2008, 21:48

niech dzidzia czuje, że jest kochana i oczekiwana z radoscią
no wlasnie ja sie o nia tak boje ze sie stresuje :( ale bede sie starac boje sie ze moglam malenstu zaszkodzic nerwami :(

a tak jak sie czujecie dziewcznyny?anake kiedy termin porodu?

[ Dodano: 2008-06-17, 22:07 ]
moge jeszcze spytac co jecie? mysle ze moja dieta jest zbyt uboga a to co zdrowe nie moge przelknac biore witaminki dla kobiet w ciazy ale wiadomo to nie to samo co zdrowe odzywianie sie .........tak szczeze to moglabym jesc caly dzien ogorki kiszone i ziemniaki z kefirem :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

18 cze 2008, 09:21

perelka25, witaj i gratuluję :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Wiesz z tą dietą,to jest tak,ze w pierwszym trymestrze,to często nas odrzuca od różnych rzeczy,które powinnyśmy jeść.Wiem,bo miałam tak w poprzedniej ciązy i teraz tez tak mam.Na przykład nie mogę sie patrzec na mięso i ryby,a wiem,ze powinnam je jeść.
Ja myslę,że trzeba ten pierwszy trymestr jakoś przetrzymać,jeść to na co się ma ochotę i łykać witaminy.Jeszcze kilka tygodni i wszystko nam się odmieni:)
perelka25, ja mam termin na 22 stycznia,ciekawe,któr z nas rozpakuje się pierwsza:)

styczeń2009
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

18 cze 2008, 13:46

Dziewczyny, a jak u was z nastrojem? Bo ja dziś ryczę cały dzień. Nie umiem znaleźć żadnego logicznego wytłumaczenia takiego rozstrojenia. Płaczę, bo paznokieć się złamał, herbata rozlała, czy wypadł włos :ico_placzek:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”