Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 cze 2008, 18:08

Tak wiec byłąm dzisiaj u lekarza i dostałam l4 chociaz przyznam szczerze, ze jakis taki niezbyt
No to teraz możesz nawijac z nami czesciej :ico_sorki: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
JustynaiGabi
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

25 cze 2008, 20:53

ja jutro mam glukozę...mam nadziej że wyjdzie ok.............

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 cze 2008, 21:02

za wzystkie przyszle mamy ktore maja spotkanie z glukaza trzymam kciuki :-D
A propos to ciekawe kiedy ja to mam????????
Bo ja nic o tym nie wiem jak narazie :ico_noniewiem:
No ale ja mam taka polozna ze jak sie sama nie zapytam to nie dostane :ico_haha_02:
Widze sie z nia 1.07 wiec wtedy sie zapytam :ico_oczko:

Awatar użytkownika
JustynaiGabi

25 cze 2008, 21:06

mmarta81 wydaje mi się że powinnaś już mieć bo ok 23 tyg się to robi...

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 cze 2008, 23:16

mmarta81 wydaje mi się że powinnaś już mieć bo ok 23 tyg się to robi...
no kolejne male niedopatrzenie ze strony poloznej :ico_zly:
A powiedzcie mi po co sa wlasciwie te badania???
I co moze sie stac jak go nie mialam jeszcze????

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 cze 2008, 00:30

kurcze ja tez nie mialam tych badan :ico_noniewiem: nikt mi nis nie powiedzial tylko ostatnio moj GP lekarz rodzinny zapytal sie o to i zdziwil sie ze tego nie mialam jeszcze,ale 8.07 ide do szpitala na badania i moze wtedy mi zrobia kumpela mi mowila ze daja jakis sok slaodki do picia jak ulepek i wczesniej nie wolno jesc :ico_noniewiem: co bedzie u mnie trudne teraz :ico_szoking: :-D

[ Dodano: 2008-06-26, 10:35 ]
Dzien dobry co tam slychac? ja juz po sniadanku skromnym bo lodowka pusta wiec trzeba jechac na zakupy do miasta a nie chce mi sie :ico_olaboga: no gdyby byla mowa o jakis ciuszkach dla malego i dla mnie to inna mowa :ico_brawa_01: ale Piotr sobie kolano nadwyrezyl w pracy i niestety kustyka :ico_szoking: , buziaki dla was mamy i pokazujcie sie czesciej bo tu jaks pusto ostatnio :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

26 cze 2008, 11:45

Hej dziewczyny ja tez nic o tej glukozie nie wiem i takiego czegos nie miałam :ico_olaboga: słyszałam ze sie to daje kobietom w ciazy ale u mnie na ten temat cisza, musze zapytac jak pojde nastepnym razem na wizyte.
A dzis myje sobie okna od rana i ciepło mi strasznie :-D Za niedługo zapowiada sie seria urodzin lipcowych w mojej rodzince wiec wiecie same zostane przelustrowana przez gosci :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 cze 2008, 13:31

wiec wiecie same zostane przelustrowana przez gosci
:ico_haha_01: no to sa zalety spotkan rodzinnych :ico_oczko:
Ale co zrobic-no ja to sie ciesze ze mieszkam daleko od domu i mnie to omija :ico_brawa_01:
No...czasem jak jestem w PL to sie zalapie na jakas rodzinna imprezke :ico_noniewiem: ale nie czesto.
Wiecie co od poniedzialku wrocila mi ogromna ochota na spanie i po poludni z godzine przunajmniej sie zawsze kimne :ico_noniewiem: -to chyba oznacza ze 3 trymest sie zacznie i wracaja obiawy z 1 trymestru-jak to w ksiazkach pisza -wiec u mnie tym obiawem jest spabie :ico_spanko:

Awatar użytkownika
zirca
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

26 cze 2008, 13:46

mmarta81, mam nadzieje że nie wszystkie objawy wracają, bo nie mam zamiaru wymiotowac 20 razy dziennie :ico_szoking:
Babki, ktore czeka spotkanie z glukoza-trzymam kciuki.
Ja tego badania raczej nie będę miała, bo w Irlandii wykonuje sie je tylko wtedy, gdy w rodzinie były przypadki cukrzycy, lub objawy fizyczne wskazują na jakieś problemy-np puchnięcie ciała, omdlenia itp.
Nie mniej jednak, tu badanie jest lajtowe, bo dostajesz kilka butelek Lucozady do wypicia (to taki napój wysokocukrowy) i gites. Ma się na to iles tam czasu i w tym czasie siedzisz sobie na fotelu i czytasz gazety :ico_oczko:

Mój Alek zaczął dość regularnie dawać znaki życia :ico_oczko: tzn budzi się rano, kiedy Tata wychodzi do pracy i szaleje przez pół godziny. Aż go wybłagam, że jeszcze mozemy pospać i żeby dał spokój :ico_oczko: druga seria jest po moim śniadaniu, trzecia po obiedzie, ale delikatna i krótka. Najwieksze szaleństwa odbywaja się po północy, kiedy zbieramy sie spać...wtedy Mały odkrywa takie fajne miejsca do kopania, jak np w żebra :ico_olaboga: ale i tak go kocham!!! :-D
Wiecie co, ja mam chyba coś z krążeniem...już drugi dzień budzę się kilka razy w nocy...z bólu!!! jak spie na boku, całkowicie drętwieje mi ręka...nigdy tak nie miałam.... :ico_olaboga: muszę jutro zapytać gina o co chodzi....
buziaczki!!!!

Awatar użytkownika
mikkado1
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

26 cze 2008, 14:25

mnie też czeka w najbliższej przyszłości badanie z glukozą, już się "cieszę" na samą myśl, u nas niestety nie co gorsze wydanie niż w Irlandii bo trzeba na czczo wypić 50g glukozy rozpuszczonej w szklance wody i po pół godziny badają poziom cukru i po kolejnym -znowu,przy czym jak się niestety puści pawia to się powtarza- to taki mały koszmarek :ico_placzek:

zirca może dochowasz się małego tancerza :-D :-D ? moje maleństwo jest tak średnio aktywne w ciągu dnia a najwięcej tak ok północy i pomiędzy 5-6 rano, jak muszę pójść do lazienki to niestety mam problem z zaśnięciem przez łobuziaka,ale przynajmniej wiem że jest zdrowe :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”