Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 cze 2008, 15:29

zirca, A jasne ze mam, bedzie Kacperek :ico_brawa_01: , wersja Irlandzka Kasper :ico_haha_01: , Piotr od poczatku sie uparł na to imie gdy je uslyszal :-D slonko2008, gratulacje z powodu nieodlecenia :ico_oczko: na badanku

Awatar użytkownika
slonko2008
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

28 cze 2008, 11:16

dziś jestem pierwsza więc stawiam :ico_kawa: :ico_tort:
Dziś planuje wyrwać Jarka na zakupy i może pooglądamy wózki :):):)
adia 26 piekne imie dla małego chłopca :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
zirca
Jestem najmądrzejszy na forum!

28 cze 2008, 11:37

adia26, bardzo piekne imię!!!!

Ja szybciutko wpadam opisać wizytę u gina i wypadam z domku, bo dzis umówiona jestem z babka, która sprzeda mi wyprawkę dla mojego Synka :ico_brawa_01:
A więc-badanie trwało całą godzinę, bo to bardzo staranny lekarz i okropnie zależało mu zebyśmy mogli obejrzeć Synka dokładnie, tylko ten łobuz nie chciał współpracować :-D
Ze szczegółow technicznych-ważę 60 kilo przy wzroście 175 cm, więc nawet nie osiagnęłam prawidłowej wagi dla swojego wzrostu :ico_oczko: ale porównując do wagi sprzed ciąży, przytyłam 2 kilo.
Dzidziuś jest na pewno młodszy, niz wynika z OM, więc zmieniałam suwaczek. Całe 11 dni więcej....oj będzie sie dłuzyło pod koniec ciąży....więc i moja studniówka się odwleka :ico_placzek:
Nasz Synek waży 600 g i mierzy 25-28 cm, dokładnie nie wiadomo, bo pomiary są od główki do kosci ogonowej i długość nóżek jest orientacyjna. Oddaliło się widmo łożyska przodującego, którym mnie wczesniej straszono-wszystko jest ok! :ico_sorki:
Co do przebiegu usg-najadłam sie wcześniej lodów z polewą czekoladową, żeby Synek trochę poszalał, ale gdzie tam!!! spał sobie w najlepsze, co ciekawe-główka do dołu!!!
Obudził się pod wpływem fal i zachowywał się dokładnie tak jak w 13 tygodniu!!! czyli przeciągnął się, a potem długo wycierał oczy i noc :-D z ta różnicą, że w 13 tyg rozpoczął później szaleństwa, a teraz....dostał czkawki, potem wpakował sobie rączke do ust, ziewnał, zakrył twarz rękami i...poszedł spać... :-D i w tym momencie właściwie skończyła się jego współpraca z nami, mimo że bardzo prosiłam i gwałtownie sie poruszałam, żeby go obudzić...spokojnie podparł sobie główke na zgietej raczce, druga połozył sobie na twarzy i kimał w najlepsze...jedyne co pozwolił sobie sfotografować to....klejnoty....typowy facet.... :ico_haha_01:
w pewnym momencie pojawiła sie nadzieja, bo mały sie poruszył, ale on po prostu przekręcił sie na drugi bok-czyli tyłkiem do nas :ico_oczko:

zdjęcia wkleję później bo teraz muszę sie zbierać. Niewiele niestety na nich widać, bo cytuję "Pani nie jest dobrym materiałem do usg, bo ma Pani mało wód płodowych. Całkowicie odradzam 4d, bo będą Państwo zawiedzeni...."
No cóż....muszę więcej pić....

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 cze 2008, 16:16

zirca, pij na zdrowie :ico_zdrowko: :-D :-D super opisalas caly przebieg usg ja pamietam tylko ja moj maly ssal kciuka i machal raczkami i nozkami ,pamietam ze wtedy jeszcze nie czulam ruchow dzidzi i bylam przeszczesliwa ze sie rusza, ja nastepna wizyte mam 8.07 w szpitalu i wiec moze zrobia mi usg :ico_brawa_01: ,a jesli nie to pojde prywatnie by sprawdzic co moj maly loboz wyczynia :ico_oczko: . wiec czekam na zdjatka z niecierpliwoscia :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 cze 2008, 19:39

Zircia - napisalam na wrzesniu :ico_oczko:
A co do tych wod plosowych to ja wlasnie maialam ponoc duzo :ico_noniewiem: wiec sobie robie nadzieje ze te wody tez troche waza :ico_brawa_01: ...wiadomo nadzieje matka glupich ale co tam jak sie nie mam jak pocieszac to chociaz tak-a wiecie co jes najdziwniejsze ze przytylam 10kg prawie ale przez ostatnie 1,5 miesiaca niecaly kg :ico_szoking: wiec czemu wczesniej tak szybko :ico_noniewiem: pewno przez to ze ani razu nie odwiedzilam kibelka :ico_noniewiem:
No nic niech tylko mala b edzie zdrowa :ico_sorki:
pozbywaniem sie nadwagi zajme sie po urodzenie-a w tym mam duza wprawe wiec powinna szybko zniknac :ico_sorki:

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 cze 2008, 22:07

ja na poczatku schudlam jakies z 5 kilo, wlasnie przez kibelek :587: teraz nadrobilam nic tylko jem ale staram sie zapychac owocami, zawsze mialam kilka kilo za duzo a teraz ... czasem plakac sie chce, bylam dzis u fryzjerka by poprawic sobie humorek, zrobil mi wloski tak jak jeszcze nie mialam,podoba sie mi i Piotrkowi zreszta nie smial by powiedziec inaczej :ico_nerwusek: :-D

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 cze 2008, 23:04

nic tylko jem ale staram sie zapychac owocami
najlepsze ze ja jem sniadanie i kolacje codziennie a odiad to raz w tygodniu gora :ico_noniewiem: slodkiego tez za bardzo nie gora 2 princeski na tydzien-a i tak tyje :ico_noniewiem:
bylam dzis u fryzjerka by poprawic sobie humorek, zrobil mi wloski tak jak jeszcze nie mialam,podoba sie mi i Piotrkowi zreszta nie smial by powiedziec inaczej
Super :ico_brawa_01: nie ma to jak udana wizyta u fryzjera :ico_brawa_01:
Ja chcialam isc w przyszlym tygodniu ale ze tesciowa jest to pewnie nie poleza-bo jeszcze bedzie chciala sie wlec ze mna :ico_zly:

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 cze 2008, 17:56

mmarta81, wytrzymasz :ico_noniewiem: ona nie dlugo jedzie a jak bedziesz mila to tylko zyskasz w oczach meza. napewno dasz rade, Piotr dzis czeka na final mistrzostw europy ma nadzieje ze hiszpanie wygraja :ico_brawa_01: i teraz raczy sie :ico_zdrowko: grappa tez bym chciala posiedziec sobie przy drineczku :564: , ale nic na porodowce po porodzie poprosze o papieroska i drinaska :-D :-D

Awatar użytkownika
zirca

30 cze 2008, 13:59

ale pustki u nas...
nie wiem, czy już sie Wam chwaliłam-kupiłam uzywaną wyprawkę dla synka, ogromna torba, więc już wszystko mam z ubranek, zwłaszcza że sama troche nakupiłam :ico_brawa_01: same firmówki mothercare, next, adidas, early days, marks&spencer, mimi mode...cudeńka!!! wczoraj wyprałam pierwszą partię, bo nie były za świeże. Drugi raz będę prała we wrzesniu albo na początku października. Poza tym kupiłam też uzywany moses basket, więc ciesze sie na maxa!!!
zostały więc "grube zakupy"-wózek, łóżeczko, wanienka, no i kosmetyki, ze dwa ręczniczki...pare rzezcy dla mnie do szpitala...acha-kombinezon na dwór, buciki, skarpetki i rożek-ale to przyjedzie z polski razem z pościelą :ico_brawa_01: brat mi przywiezie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 cze 2008, 16:02

zirca, ale masz fajnie, a jak sie dowiedzialas ze ktos sprzedaje taka wyrawke? no i mi zostalo jezcze wszystko oprocz wanieki :ico_noniewiem: , mam dostac od znajomej ciuszki po jej synku no chyba ze urodzi drugiego chlopczyka, dzis wlasnie wylodowala na porodowce.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”