eSKa
4000 - letni staruszek

29 cze 2008, 22:11

No ale mam czytania :ico_szoking: :ico_szoking: całe 4 posty :ico_smiechbig:

My dzis spedzilismy super dzionek, od rana byla kolezanka z mezem, zrobilismy sobie grilowany obiadek i caly dzien przesiedzielismy na ogrodku mmmmmmmm uwielbiam takie leniuchowanie :ico_oczko: Odwieźlismy ich o 20.00, teraz Olo spi, męzu jak zwykle wybył do "moich" na mecz, a ja mam czas na ... tt :ico_brawa_01:
Maciuś zaczyna stawać. Nie chce raczkować.
Olek też na razie do raczkowania się nie garnie ale za to do stawania pierwszy i coraz lepiej mu to stanie wychodzi. A jeśli chodzi o gadanie to nie mam pojęcia po kim tak klepie tym swoim dziobkiem, bo ani ja , ani mąż do gadatliwych nie należymy :ico_haha_01:
Dziewczynki, ile Wasze dzieciaczki wypijają mleka? I czy dojecie im jeszcze samo mleko czy tylko z kaszką?
Kocura Olo pije mleko 3 razy w ciągu dnia (średnio po 180, czasem mniej czasem wiecej, na noc 210)
Pije samo mleko bo z kaszką nie chce. Kaszka owszem może być ale na gęsto i podawana łyżeczką.
Czyli wychodzi na to że wypija tyle ile Zuzia tylko że Zuzia zagęsczone a on nie .

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 cze 2008, 22:36

Czyli wychodzi na to że wypija tyle ile Zuzia tylko że Zuzia zagęsczone a on nie .
no właśnie :-)
Tylko tak się zastanawiam, co mądre głowy wymyśliły i ile ich zdaniem 9-miesięczne dziecko powinno pić. Bo z jednej strony to jeszcze malutkie bąble i w zasadzie mleko jest dla nich bardzo ważne, ale z drugiej strony rosną i pewno potrzeba im całego mnóstwa innych jedzonek. No i chyba teraz jest najlepszy czas na oswajanie z nowościami. Ale mój instynkt mówi,że tyle ile Zuzol jest jest ok :-D

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

29 cze 2008, 22:44

No ale mam czytania :ico_szoking: :ico_szoking: całe 4 posty :ico_smiechbig:
no dokładnie,ja tez myślałam że poczytam a tu tak malutko :ico_olaboga:
Wydaję mi się, że najpierw Kacerek nie siedzi sam to nie będzie jeszcze chodził, bo skoro nie ma jeszcze na tye mocnego kręgosłupa do siedzenia to tym bardziej do chodzenia
Gosia Kacper sam siedzi już od dawna tylko sam nie usiądzie,jak go złapie za rączki to sie podniesie albo jak ma za co złapać to tez sie podniesie.A chodzi już za rączkę tylko nie za dużo,raczej go prowadzam za dwie ale potrafi cały czas biegać i biegać :ico_olaboga:
A jeśli chodzi o gadanie to nie mam pojęcia po kim tak klepie tym swoim dziobkiem, bo ani ja , ani mąż do gadatliwych nie należymy :ico_haha_01:
hehe u nas tak samo,niewiem po kim Kacper rozgadany bo my tez gadatliwi nie jesteśmy :-D
Jak gada sobie sam ze sobą to mówi ATA DATA albo A DEA DEA już dużo słówek mówi np gdzie,daj,tam,ma(co znaczy że niema)a ti ti,kaka,dada,dede,ja,no i baba,tata,mamo,dzidzi.
Maciuś zaczyna stawać. Nie chce raczkować
wiesz Kacper tez najpierw zaczoł stawać a teraz zaczyna raczkować tylko nie wiem czy mu sie uda :-D może jeszcze Macius zacznie raczkować :-D

A Kacperek pije mało mleka,najwięcej po 140ml i trzy albo dwa razy dziennie i teraz pije mleko z kleikiem bo coś kaszka mu sie przejadła to narazie nie daje ale tak to robiłam kaszkę taką średnia,nie za gęsta.

My bylismy dziś u teściów,Kacper taki śmieszny myślał że Kuba go goni bo Kuba raczkował sobie po podłodze a Kacperek jak go zobaczył to pisk i uciekał,ale śmiesznie to wyglądało.

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

30 cze 2008, 09:52

Witajcie po weekendzie, stawiam :ico_tort: :ico_kawa: LENA KOŃCZY DZIŚ 10 MIESIĘCY!!!!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Jak ten czas leci:)
ile Wasze dzieciaczki wypijają mleka?
Lenka pije 3 razy na dzień po 180ml zawsze jej zagęszczam jedną miarką kleiku kukurydzianego. Czasami jest tak że nie wypije do końca, to wybieram jeszcze łyżeczką i jej daje.
Maciuś zaczyna stawać. Nie chce raczkować.
Nie martw się majandra, Lenka też najpierw stala a później raczkowała,myśę że i Maciuś tak bedzie.
bo ani ja , ani mąż do gadatliwych nie należymy
bo my tez gadatliwi nie jesteśmy
no dałyście się poznać na tt jako właśnie bardzo towarzystkie, lubiace pisać, osoby. I dobrze, tak trzymać:) Fajnie że tu jesteście:)

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

30 cze 2008, 13:42

i ja sie witam
wczoraj bylam do 17.00 w pracy, nawet spoko bylo, te 8h szybko minelo
pewnie jestescie ciekawe co robilam, w zwyklej fabryce przy zywnosci pracowalam
nie bylo tak zle, w sumie to najlepsze warunki jak do tej pory...
dzisiaj M jest w pracy a my z Szymciem razem w domku, juz bylismy na zakupkach w miescie, zaraz zabieram sie za obiad no i jeszcze deser dla Szymonka musze zrobic...moze dzis kisielek..hmmm
musze uciekac po maly mi buszuje w kablach od komputera :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-06-30, 15:40 ]
o rany jakie tu pustki :ico_szoking:
Szymon spi ja przygotowalam kotlety i kluski slaskie :-D
tzn. wszystko jest gotowe ale kotlety musze usmazyc a kluski ugotowac ale to przed samym przyjazdem M zeby mial swieze :ico_haha_01:
ale fajna pogoda sie tutaj zrobila, sloneczko pieknie swieci normalnie az chce sie gdzies wyjsc :-)

[ Dodano: 2008-06-30, 16:49 ]
gosiaperelka, WSZYSTKIEGO NAJ DLA CUDNEJ LENY :ico_tort:

eSKa
4000 - letni staruszek

30 cze 2008, 16:56

STO LAT DLA LENKI ŚLICZNOTKI :ico_buziaczki_big:

Na razie tylko tyle bo musze zjesc a potem jade z ciocią do lekarza. Jak bede miala sily to wpadne wieczorkiem.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 cze 2008, 21:01

Wszystkiego dobrego dla Lenki :ico_prezent:

Nasze dzieciaczki niedługo skończą rok :ico_szoking: A rok temu o tej porze to grubaski chodziły po świecie :ico_ciezarowka: :-D

Teściowa pojechała. Zdecydowanie wolę jak jest moja mama. A za tydzień teściowa będzie z nami na 2 tygodnie, bo do mamy zwala się rodzinka.

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

30 cze 2008, 21:48

Solenizantka poszła spać, a mama odpoczywa. Dzisiaj Lenka zjadła 15 malinek, lubi je bardzo. Pierwszą malinkę jak je to się krzywi ale później idzie jej to gładko. Ja dziś się spotkałam z koleżanką, z którą się często bawiłam i chodziłam do podstawówki, za tydzień będzie miała cesarkę. A to jej drugie dziecko, Kacperka urodziła w lutym 2007 a teraz w lipcu urodzi dziewczynkę. Lenka będzie miala koleżankę :ico_brawa_01:
Wspominałyśmy nasze porody, ona miała cesarkę a ja naturalnie rodziłam i się sprzeczałyśmy jak lepiej.
Dzisiaj Lenka się do mnie tuliła, tak cudnie aż sie wzruszylam. Moja kochana córeczka.

[ Dodano: 2008-06-30, 21:54 ]
Lenka lubi oglądać i słuchać tych piosenek, może i wasze dzieciaczki polubia:)
http://pl.youtube.com/watch?v=TMmzixwtTes
http://pl.youtube.com/watch?v=Sih4O2P-_ ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=7fQHbtbpH ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=Xh4UIrg-7 ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=AY2HPvoqS ... re=related

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

30 cze 2008, 22:23

Gosia wszystkiego najlepszego dla Lenki :ico_brawa_01: jejku jakie te nasze dzieci już duże są :ico_olaboga:

Mój Kacper dziś niedobry był,maruda mała,poszliśmy do cioci to nikt go nie mógł prowadzać tylko ja.Niech mu już ten ząbek wyjdzie :ico_sorki: A ja sie dziś opaliła,poszłam rano na solarium bo miałam akurat gratis i potem na spacerku tak mnie złapało słoneczko,oj ale nogi mam dalej blade,coś mi sie opalić nie chcą.Byliśmy tez na zakupach,mały dostał piaskownicę,tylko trzeba piasku przynieść :-D No i super nowinka jak dla mnie dziś,mój braciszek zdał maturę :ico_brawa_01: a denerwowałam się czekając na te wyniki chyba gorzej niż jak czekałam na swoje :-D :-D

Zmykam spać bo mnie głowa troszkę boli,do jutra dziewczynki.

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

30 cze 2008, 23:08

Sto lat dla Lenki :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent:

Mam pytanko:W czym śpią wasze dzieciaczki?

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”