Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lip 2008, 22:12

ulamisiula, Wszystkiego najlepszego dla Benia!

A mnie to sie nic nie chce dziś. W pracy atmosfera do bani, ale nie będę Was zanudzać. Za to mama zrobiła pyszną grochówkę :-D

Śpijcie dobrze!

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

02 lip 2008, 10:19

ja sie witam :-)
u nas pieknej pogody dzien drugi :ico_brawa_01: sloneczko, ciepelko tralala
zaraz zjadamy jakies sniadanko z Szymciem i moze wyjdziemy sobie na powietrze do ogrodka
wczoraj nadmuchalam wielki materac 2-osobowy wystawilam malemu zabawki i bawil sie na dworze
a dzisiaj mi spadl z lozka :ico_wstydzioch: po prostu mi sie przysnelo i nie zdazylam zareagowac..ehhh polecialam szybko kolo lozka a on lezy taki rozwalony, oczy wiekie i sie na mnie patrzy blagajacym wzrokiem "mama wez mnie!"
a jutro ide go zwazyc, bo wczoraj mialam spotkanie z nowa kolezanka co poznalam na innym forum i powiedziala mi gdzie moge go tylko zwazyc :ico_brawa_01:
Ja wcozraj obskoczyłam 4 szmateksy i nic nie upolowałam :ico_placzek:
a wiecie ze tutaj tez sa szmateksy :ico_brawa_01:
no i lepiej do nich nie wchodzic za czesto bo mozna majatek wydac
same super ciuchy, markowe w idealnym stanie :-D

skonczylam mi sie herbatka z hippa dla Szymcia :ico_placzek:
a tutaj nie ma nic takiego, tylko soczki :ico_olaboga:
moja siostra byla wczoraj w polskim sklepie i mowilam jej zeby kupila
ale ona nie wiedziala jaka i nie kupila :ico_placzek:

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

02 lip 2008, 11:55

Witajcie, STO LAT dla śpiewającego BENIA :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Jak Lenka miala krostki to też jej dawałam Calcium i smarowałam ciałko pudrem w płynie. Nie swędziało ją tak bardzo wtedy.
Kicia10, to koniecznie zrób sobie zdjęcie w tej spódnicy za 200zł :ico_oczko:
Fajne są te funciaki, można naprawdę fajne rzeczy kupić, kiedyś jak bylam w Anglii to też pokupywalam tam prezenciki dla rodziny. Niby ten sklep to coś jak nasze "Wszystko za 4 złote" ale rodzaj towaru jest o niebo lepszy, noi te podkłady, super, też napewno bym sobie kupiła. No i te szmateksy, eve? jak z cenami tych ciuchów w szmateksie? drogie są?
Jednak Pampers to Pampers
No ja pampersy używałam przez pierwsze miesiące, gdy dostaławam je od znajomych a później jak musiałam kupować to już przeszłam na inne bo nie stać mnie bylo. Ile na dobę wam schodzi pampersów?

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

02 lip 2008, 12:05

eve? jak z cenami tych ciuchów w szmateksie? drogie są?
to zalezyco, np bluzki to tak max przeliczajac 20zl, a jakas fajna sukienka, ale juz naprawde musi byc zajeb*** i warta swojej ceny to 50zl :-D
Ile na dobę wam schodzi pampersów?
ja ok. 4szt, czasem wiecej bo np. Szymon lubi w swiezego pampersa kupe nawalic :ico_zly:

pogoda nam sie zepsula, chury jakies nad nami wisza
maly spi, zasnioslam go do sypialni a sama w kuchni urzeduje, gotuje mu zupke, dzisiaj bedzie z rybka :-)
a rano wypil tylko jedna butle mleka jak wstal a na II sniadanie dostal kromke z salami, wcinal az mu sie uszy trzesly :-D

[ Dodano: 2008-07-02, 13:18 ]
eSKa, napisz mi ten program co obrabiasz nim swoje fotki, np. to w podpisie :ico_sorki:

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

02 lip 2008, 14:41

Cześć dziewczyny

W niedzielę wróciłam z wakacji i do teraz jest mi smutno. Tak fajnie było, że mogłabym tam siedzieć cały czas. I jak Krystiankowi się bardzo podobało. Aż miło było patrzeć :-)
Wypoczęłam i odespałam się za wszystkie czasy chyba.
Mały zaczyna raczkować i coraz więcej mówi i jest coraz kochańszy.
Od poniedziałku w ciągu dnia kładę Go spać do swojego łóżeczka żeby się przyzwyczaił. Na początku trochę się burzył ale teraz bez problemu kładę Go i 5 minutek i śpi :-D
Zaraz poczytam co tam u Was. I jutro po odpisuję bo dziś za godzinkę jadę na grilla do babci.

NICOLA_1985

02 lip 2008, 15:10

mi papmresów na dobe schodzi 5 najwięcej 6 (jesli przydarzy sie kupka w pieluszcze)a teraz te happy trzeba czesciej zmieniać wiec wydaje mi sie że lepiej zainwestowac w droższe pieluchy które są wytrzymałe i dziecko moze do nich nasikać kilka razy zamiast kupować tanie i zmieniać co godzine albo półtorej bo dziecko nasika raz czy dwa i już pielucha mokra ciężka pupa się odparza bo te happy nie zatrzymuja wilgoci w środku pieluchy tak jak pampers. w pampersach karolina miała sucha pupe..
jestem niezadowolona z tych happy bo wydaje mi się że wyjda mnie drożej bo nie starcza na tak długo jak pampers.

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

02 lip 2008, 16:49

Hej dziewczynki.
Ania fajnie że jesteś znów z nami,pisz często,widziała twoje fotki wczoraj na naszej klasie.Krystianek już taki duży :-D Super że wakacje sie wam udały.

Co do pampersów to ja tez kupiłam kiedyś na spróbowanie pieluszki dada z biedronki i jeszcze haggisy i tez wróciłam spowrotem do pampersów i nigdy niezmienie :-D i zgadzam sie z Nikolą że to drożej wychodzi bo trzeba częściej zmieniać,normalnie co 2 godziny :ico_olaboga: chyba poczułyśmy że pampersy są takie super i inne już nam nie pasują,jeśli ktoś ich długo nie używał to niema porównania i inne mu pasują,Ł siostra używa dada i jest bardzo zadowolona a ja się wkurzałam tylko jak je kupiłam.No jeszcze hagissy niebyły takie złe,gdyby nie było pampersów to te bym używała.A dziś mama mi kupiła mega paczkę pampersów z takimi kolorowymi osłonkami na szyby do samochodu w netto za 44 zł :-D

Ula mój Kacper śpi w rampersiku takim co Dominisia wkleiła linka,super jest,czasem też w samych bodach a jak jest zimno to daje mu pajacyka na długi rękaw.Ale teraz chyba kupię mu zwykłą piżamkę :ico_noniewiem:

Gosia kiedyś wam wkleję zdjęcie w spódniczce za 200 zł :-D .Bardzo jestem zadowolona z niej,dziś już ja założyłam tylko na początku ciągle sprawdzałam czy mi tyłka nie widać :-D

Nikola no to fajnie macie z ta kupa :-D Kacper szkoli mnie z chodzeniem,tzn.on ciągle chce a ja muszę go nauczyć że niema tego co on chce :-D Tylko jak narazie ciężko mi idzie bo on to zaraz się drze i to jak :ico_olaboga: i wygina do tyłu.

Coś miałam jeszcze napisać i zapomniałam :ico_noniewiem:

eSKa
4000 - letni staruszek

02 lip 2008, 17:02

Eve ten program to Photoscape , można sciągnąć z internetu :ico_haha_02:

Ja dziś mam humor do bani, miałam do 11 lipca zrobic półroczne sprawozdanie , a dzis sie dowiedzialam ze to jednak na 7 czyli poniedzialek :ico_zly: :ico_zly:
Tam jest w cholere tabelek i duuzo liczenia, cieszyłam sie ze jutro wolne ale co to za wolne jak trzeba będzie siedziec w papierach :ico_zly: :ico_zly: mam nadz ze Olek mi na to pozwoli :ico_noniewiem:
sorki ze tak nasmęciłam :ico_sorki: ,

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 lip 2008, 21:06

ania0709, ja też widziałam Twoje fotki na NK, widać,że Wam tam było dooobrze.... :-) Super,że wypoczęliście.
A ja się kiszę w tej pracy, mojej szefowej coraz bardziej odwala. Coraz poważniej się zastanawiam nad jakimś rozwiązaniem....
Zuza zużywa tak z 6 pieluch przy mnie, bo nawet nie wiem,ile mamie schodzi.

eSKa
4000 - letni staruszek

03 lip 2008, 10:38

ooooo niemożliwe o tej porze i pierwsza :ico_szoking: :ico_szoking:

[ Dodano: 2008-07-03, 10:45 ]
Ja tylko na chwile bo Olek zasnął a ja gnam robić statystyke i potem jeszcze ciasto musze upiec bo dzis zaprosilismy tesciową na grilla.
Mam dwa pytanka:
1 czy u was tez jest tyle komarów?? bo ja dzis w sypialni naliczyłam 7 :ico_szoking: Olek spi niespokojnie i wstaje cały pogryziony :ico_placzek: mamy ten "smrodek" do kontaktu ale nie wiem czy moge tego używać przy małym :ico_noniewiem:
2 czy wy tez macie problem z przebieraniem pampersów, tzn moze inaczej czy wasze dzieci grzecznie leżą na przewijaku?? u nas masakra :ico_olaboga: Olo od jakiegos czasu za nic nie chce leżec tylko od razu siada , a wiecie jak na siedząco zmienia sie pieluchy :ico_zly: :ico_zly: poza tym wydaje mi sie ze w naszym przypadku 4 robią się już ciut przymaławe (a ja mam w zapasie jeszcze 2 paczki :ico_puknij: )

[ Dodano: 2008-07-03, 11:10 ]
Głupia znowu buszowałam po allegro i własnie zachorowałam na taki strój http://www.allegro.pl/item390555309_cud ... _36_s.html troche ryzyko kupować nie przymierzając ale w sklepie takich nie widziałam :ico_placzek: Musze skonsultować to z mężem :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”