Hej kochane dziewczyny,
Dlugo mnie nie bylo, rowno tydzien. Ale nie myslcie sobie podczytywalam was w wolnych chwilach i wiem co i jak, tyle ze nie mialam czasu na odpisywanie.
Sorki ze nie odwolam sie do straszych postow ale juz zapomnialam co i jak u kogo , mam metlik w glowie wiec tylko do tych ostatnich cos nawiaze..
Eska, stroj booooski, sama zachorowalam na niego. I chyba sie skusze
tylko tak sie zastanawiam jaki rozmiar, 38 chyba styknie...
Komarow w Szwecji tak samo jak w UK nie ma w ogole, czasem jakis baczek polata ale tutaj na dolnym slasku to zawsze pelno, jeszcze nie widze jakiejs masakry ale czuje ze juz niedlugo sie wykluja mendy
Tych elektrycznych nie wolno przy dzieciach, ale ja mialam dla Zuzi Moustidose, to jest taki krem, do stosowania dla niemowlat od 1 miesiaca zycia i jest przeciwko komarom, kleszczom, gzom i meszkom. Widzialam tez Ziajki aSio za cale 8 zlotych tylko nie wiem czy dostane w sklepie na takim zadu**u
Inne rozwiazanie to zakup moskitiery na lozeczko, przy lozeczkach turystycznych jest moze da rade kupic osobno. ja mam na wozek i na dzialeczce super zdaje egzamin jak mala spi...
No i to czarne male dziadostwo na zoltym tez przerabialam, to sa wlasnie meszki i one gryza i to bardzo puchnie wtedy, wiec lepiej uwazac.
No wlasnie , mam mojego Buzza , jest boooooski, cud miod i w ogole jestem zachwycona
Malej w niej chyba bardzo wygodnie, prowadzi sie cudnie, jest zwrotny, no same plusy na razie w nim widze
Pieluch idzie nam z 6 na dobe, bo Nell robi z 4 razy kupe, nie duza ale jednak wiadomo trzeba zmieniac. My teraz tez uzywamy pampersow, ale te szwedzkie nie maja balsamu
bo od tych z balsamem nell miala strasznie odparzona pupe. Ale i tak najbardziej lubie Libero i z reguly te mam. Z przebieraniem u nas tez masakra, ale ja mam te pampersy Up&Go, takie majtki wiec stawiam mala i jej naciagam jak majteczki na stojaco
bo ze zwyklym pampersem walcze dluzej, chyba ze dam jej cos extra w lapki
No wlasnie czy sa Up&Go piluchomajtki w Pl do kupienia????
Nell daje popalic, wszedzie tylko mamusia i mamusia, nie boi sie jakos specjalnie nikogo, dopoki ten ktos jej nie bierze na rece, ale jak mama ja sprobowala wziasc to byl ryyyyk, i tak juz tydzien sie bawimy i ta da;lej wyje. Biore ja ze soba do lazienki, do wc bo ona nie zostanie beze mnie w pokoju tak sie drze az sie zanosi. Tragedia normalnie. Umowilam sie z kolezanka na sobote na piwo wieczorem, oj zeby spala i sie nie obudzila bo bede 4 km chyba na piechote zapieprzac
Poza tym mamy druga dolna jedyneczke
Mala byla placzliwa i miala 2 zadkie takie biegunkowe kupy tym razem.