Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lip 2008, 09:31

zirafka, zajefajnie Kubuś się cieszy przez sen, jest przesłodki
:ico_sorki: :ico_brawa_01: :-D tak tak takie kochane słoneczko.
A we wózku to jeździ na połsiedząco bo inaczej nie ma mowy - musi wszystko widziec a najlepiej to jakby tatus go w nosidełku nosił to wtedy jest mu najlepiej

Dona
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 lip 2008, 09:47

Ja planowałam 6-7 m-cy karmic,ale dzis zaczęłam się zastanawiac nad jeszcze jednym miesiącem. Nie ukrywam,ze to własnie dzięki karmieniu trzymam dietę i pooowoooli chudnę. To mnie jakos mobilizuje. Ale nie mogę juz doczekac się spania bez biustonosza...
Tak naprawdę, to karmieniem zaczęlam się cieszyc dopiero na początku czerwca, kiedy mała zaczęła jesc bez tych nakładek silikonowych :ico_sorki: :ico_sorki:

Ja dałam wczoraj jabłko z jogodami. Biance chyba wszystko smakuje. A, nabyłąm tez nowy śliniak do zadan specjalnych, czyli do marchewki itd. jest fajny, przezroczysty i wygląda jak płaszczyk bez rękawów

A co myslicie o niepodawaniu soczków (zamiastt tego woda i ewent. herbatka)?

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lip 2008, 09:58

najlepiej to jakby tatus go w nosidełku nosił to wtedy jest mu najlepiej
u mnie było to samo a teraz tatus juz go nie wyciąga z wózka i nie nosi bo musimy oduczyc tego Franulka bo ja jestem cały dzień sama tatuś w wekendy z nami na spacerze i ja nie dawałam juz rady zakupy wózek i Franek na rekach szok ludzie sie patrzeli jak na wariatkę :ico_placzek: ale czesto mi sąsiedzi z osiedla mówili że nalezy mi sie order że jestem prawdziwa matką polką :-) karmi na zawołanie nawet ostatnio zdazyło sie przed sklepem na parapecie :ico_olaboga: w parku nawet na stojąco :ico_olaboga: ale cóz jestem bardzo dumna z tego ze go karmię piersią i chce napewno do roku.
co myslicie o niepodawaniu soczków (zamiastt tego woda i ewent. herbatka)?
ja nie zawsze podaje soczek czesto robie herbatkę uspokajającą

[ Dodano: 2008-07-21, 10:00 ]
kochane ile razy wasze pociechy śpią w dzień ?
Franek 3 razy po 1h maxymalnie 1,5 h

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lip 2008, 10:04

kochane ile razy wasze pociechy śpią w dzień

u mnie w sumie przez cały dzień to może przespi z 2 godziny :ico_szoking:

A tu się bawie nózkami i raczkami hihi

Obrazek

i lubię bardzo siedziec :ico_oczko:

Obrazek

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lip 2008, 10:13

zirafka, zdjecia są super brawa dla Kubulka :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lip 2008, 10:16

zirafka, zdjecia są super brawa dla Kubulka

:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lip 2008, 10:17

zirafka, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Dona
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 lip 2008, 11:27

asiab napisał/a:
zirafka, zdjecia są super brawa dla Kubulka
zirafka, tak, tak :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

21 lip 2008, 12:22

Dziewczyny jak długo chcecie karmić piersią?
Ja myślę że z rok będe karmić. póki co mala nie może dostać zwykłego mleka modyfikowanego bo ma uczulenia a ten nutramigen dla alergików to swiństwo. Nie dala bym tego Juleczce. szkoda mi jej. Zresztą ona nie umie pić z butelki nawet do herbatki muszę kupic jej niekapka bo z butelka u nas nie przejdzie. Kube karmilam 14 miesięcy i bez problemu o odstawilam a w zasadzie to odstawił sie sam i już nie chcial mojego cyca :ico_olaboga:
A co myslicie o niepodawaniu soczków (zamiastt tego woda i ewent. herbatka)?
Ja jestem przeciw. Soczki są slodnie i zmniejszają apetyt. Mojemu Kubie jak byl troche starszy niz Julka dawałam soczki i potem dużo mniej jadał. Ponoć dla dzieci najzdrowsza jest sama woda.
kochane ile razy wasze pociechy śpią w dzień ?
Moja śpi 3-4 razy z tym ze jedno spanie ma dluzsze ok 2 godz i pozostałe tak 30min do godziny.

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lip 2008, 12:26

a jestem przeciw. Soczki są slodnie i zmniejszają apetyt. Mojemu Kubie jak byl troche starszy niz Julka dawałam soczki i potem dużo mniej jadał. Ponoć dla dzieci najzdrowsza jest sama woda.
soczki najlepiej wprowadzac przy cycu dopiero w 7 miesiacu, tak czytalam. MOj na razie nie chce, wiec mam problem z glowy. Ale lubi za to herbatki.
Ponoć dla dzieci najzdrowsza jest sama woda.
to prawda, ponoc bardzo wazne, by dziecko przyzwyczajac do wody, oczywiscie tę z atestem :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”