Witam!
My juz nie spimy od 6 ...
diem, no ja niestety czas po pracy poświęcam tylko dla dzieci wiec pilnowałam na okrągło ... reszte czyli pranie gotowanie z dnia na dzień , sprzątanie (oprócz codziennego odkurznia które robię w trakcie kąpieli dzieci) i prasowanie robie gdy dzieci pójdą spac ... a idą spać bardzo późne...dlatego też czesto usypiam z dziećmi i robie sobie pobudkę koło 2 w nocy i oddaje sie obowiązkom .....
podziwiam, ze w srodku nocy jeszcze prasujesz i sprzatsz ... mi mama tak radzila bym czesc obowiazkow hihhi dopilnowywala poznym wieczorem by pozniej miec dzionek dla siebie , D i dziecka ... tylko , ze ja dlugo karmilam piersia , wiec wciaz neiwyspana chodzilam , a odkad przestalam zasypiam jak susel ... czasami ide spac z kurami ... i tak spie niewzruszona chyba, ze mam okropny bol, skurcz w lydkach ... uroki ciazy
Diem, wspólczuje tych ząbków, te trzonowce podobno najbardziej boleśnie dzieci przechodza
oj Gabi ... musi to byc strasznie meczace i bolace dla dzieciatka ... najgorsze, ze nie moze jesc zbytnio i chudnie w oczach ... i ma takie podkrazone oczka ... i wciaz wola , ze go boli ...moj babelek kochany
no własnie wtedy trzas by ło dać Kouroshowi nocnik...
niby tak maggie ... latwiej powiedziec niz zrobic ... ja wlasnei w tamtej chili robilam klopsiki i mialam rece w miesie ... trudno bym wtedy sadzala go na nocniku ... kto by go upilnowal by wlasnei tam robil kupke , a nie latal po pokoju i zaznaczal terytorjum
dlatego postaram sie w przyszlosci niektore obiadki przygotowywac poznym wieczorem by dzionek miec mniej zapelniony ...
Jeszcze sie pochwale Emilka powiedziała ostatnio MAMUSIU I zaczyna mówić całe zdania Nawija na olkrągło
No to ja tez sie pochwalę, ANTOŚ juz w zasadzie zaczął mówić na dobre, tylko czesto przekręca wyrazy i bywa że tylko ja Go rozumiem....
Najpierw mówił do mnie "MAMYNIA" , teraz już zaczał mówić " "MAMUNIA".
A no i jeszcze jedno wydarzenie nocnikowe dzisiaj, to juz było tak pod wieczór, latał bez pieluchy i zrobił cichaczem siusiu na nocnik, nawet nie wiedziałam w którym momencie...tylko uslyszała okrzykli" Mamunia, duzoo sisi jes"
BRAWA OGROMNIASTE DLA SMERFOW!!!
Moj kourosh rowneiz slicznie mowie ... w 2 jezykach ... czasami myli sie i na widelec powie np tablica
smieszne sa te jego wpadki ... ale do taty zwraca sei w jego ojczystym jezyku , a do mnie po polsku ... i czasami zaczyna uzywac angielskich zwrotow z czego ja az tak bardzo sie nei ciesze ... nie chce, zeby ni stad ni z owad odtracil nasza mowe i skupil sie tylko na angielszczyznie ... ostatnio powiedzial do mnie
Mamus let's go to sleep''
diem, dowiedziałam sie na jednej z grup ze sa takie zajecia a prowadzi je babeczka która gra na tej grupie dzioeciaczkom na gitarze, w grupie mam 4 osoby razem ze mna.
ciesze sie, ze znalazlas takie zajecia ... ja rowneiz rozejrze sie ... moze ktos w mojej okolicy wpadl na podobny pomysl ... z checia wybralabym sie na takie zajecia ... i pani gra na gitarze ... uwielbiam takie klimaty
udanego dzionka dziewczyny
[ Dodano: 2008-07-23, 08:40 ]
Gabi ... Emilka jest przesliczna
i tak ''dorosle '' juz wyglada ... tak dumnie na tym zdjeciu ...