hej dziewczynki czytam was na bieżąco ale zawsze jakos brakuje mi czasu na odpisywanie..
wkurzyłam sie bo ktoś nam trzasnął w samochód - nie wiem czy ktoś wjechał wózkiem z zakupami pod auchanem czy jakis gamoń walnął specjalnie czymś cieżkim... zauważyłam to dopiero pod blokiem jak przyjechałam z zakupów - ale byłam wściekła
teraz musimy wyłożyć około 400zł za malowanie i wyklepanie
ulamisiula co do ogórków to ja jeszcze nie dawałam Karolinie ale myślę, ze nic by jej pewnie po nich nie było.. tylko nie wiem jak smakowo zareaguje.
jutro jedziemy z Karolinka na basen żeby się pomału przyzwyczajała bo chcemy żeby nauczyła sie pływać - a nie żeby była taka kaleka jak mama co topi sie nawet w brodziku
co do smoczka to moja Karolina chyba też do przedszkola z nim pójdzie
a tak na poważnie to ona tylko smoka dostaje jak idzie spać i jak jest marudna albo sie rozpłacze a tak to staram sie jej ograniczyć czas spedzany na dojeniu smoka bo przeciez u takich duzych dzieci potrzeba ssania jest juz naprawde znikoma, z tego co wiem to mozna zacząc oduczać dziecko od smoka juz od 6 miesiąca zycia i zamiast smoka dawać pieluszke albo kocyk albo jakas zabawke do przytulania np. misia.. ale jakos ja sobie tego nie wyobrażam.. nie ma mowy zeby Karolina zasnęła bez smoczka.
stawiam
bo Karolinka kończy dziś 10 miesięcy
eve 81 neurolog nazywał sie Piasecki przyjmuje w gliwicach na ul. Dubois
ulamisiula ja używałam do blizny po cesarce cepan ale jest dosc nieprzyjemna w zapachu radziłabym przejść sie do apteki i spytac o dobra maść nadajaca się dla dzieci. jeszcze uzywałam jednej masci kiedyś na czoło bo uderzyłam się nożem ale nie pamiętam juz nazwy oczywiscie moge sie dowiedziec jesli chcesz była konsystencji zelu pachniała troche na miętowo a przynajmniej tak mi sie wydaje. podobna opakowaniem do liotonu 1000 ale to nie był lioton bo lioton przeciez nie jest na blizny
jeśli chcesz to spytam o nazwe moja siostre bo jej chłopak uzywał tego jakis czas temu. ale jak pisałam wczesniej lepiej poradzic sie w aptece napewno dobierzecie odpowiednia maść.
Eska wszystkiego najlepszego dla Zuzi :ico_buziaczki_big:
ania0709 no to masz niezłego chłopa w domu ponad 11 kilo i 82 cm
moja Karolina waży około 8 kilo i ma 76 cm no ale to dziewczynka w koncu..
Kocura Bura co do urlopów to ja mam urolp cały czas dopiero od wrzesnia do pracy ale i tak nigdzie nie jedziemy na przyszły rok chyba tez będzie dosc cięzko zeby gdzieś pojechac co najwyzej do babci w góry ale morze albo zagranica odpadają.. przynajmniej na razie..