Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

25 lip 2008, 14:43

Marcia77, mnie uczono przy Młodym, że dzidzia musi mieć jedną warstwę ubranek więcej niz Ty sobie nakładasz - to była taka zasada, którą położna na szkole rodzenia powtarzała z 10 razy :-D kiedyś to się kafatniki wdziewało, ale teraz body króluje :-) zakładasz body, na to koszulkę i śpioszki, albo body i pajacyka
a na dwór to jeszcze wiadomo, kombinezonik jakis :-)

a wybierasz się na szkołę rodzenia? bo tam bankowo będą uczyli :-) to się właśnie śmieszne wydaje, ale człek jak pomyśli, to dopiero ma pytań w głowie... ja np. głowiłam się, jak się takiemu maleństwu i kiedy obcina pazurki.. ale to też zmęczyłam położna, a i tak moja mama obcinała do pól roku Młodego, bo mi się rączki telepały :-D

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lip 2008, 15:51

kochana ja juz mam ponad z 60 sztkl ciuszkow!!! i pare kombineonow itd tylko takie duperelki nie ma sensu tego wiecej kupywac bo kasa idzie jak woda aaa polowa rzeczy i tak sie nie przyda... moja mama wychowala trojeczke dzieci wiec mi doradza i stanowczo powieziala zeby nie przesadzac bo pieniedzy potem nam moze zabraknac...

mebli niestety nie kupie bo mieszkam jeszcze z tesciowa i z Pawlem mamy tylko jeden pokoj jest on duzy ale meble ktor mamy zmniejsza pokoj wiec mam tylko jedne miejsce na lozeczko.... meble dzieciece dopiero kupie jak juz wybudujemy swoj dom:)

a tak tylko kupic kocyki kolderki poduszeczki posciel mate edukacyjna, wozek nosidelko i najwazniejsze lozeczko z materacem:D co wiecej?? krem na odparzenia itd? kupi sie ale pod koniec ciazy.... nie mozna tak przesadzac z tym wszystkim bo mimo wszystko to jest spory wydatek.... a dzidzia strasznie szybko rosnie i ciuszki do schowania do szafy lub do wyrzcenia jesli ktos nie planuje drugiego:P

a no i dla siebie bede musiala pokupywac odciagasz itd:P

[ Dodano: 2008-07-25, 15:59 ]
powiem ze polowe rzeczy z tej wyprawki mam:P zwlaszcza wszystkie ciuszki:D

Awatar użytkownika
aniabella
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

25 lip 2008, 16:17

dziewczyny, jestem załamana :ico_placzek: pojechałam odebrać wyniki posiewu i okazało się, że mam streptococcus agalactiae :ico_placzek: jakiś cholerny gronkowiec czy cholera wiec co. poczytałam w necie i ręce mi opadły. moje maleństwo moze się już teraz zarazić! czytałam na forach jak kobiety, które to mają pisały, że ciąża przebiegała prawidłowo, dzieci rodziły się z 10 punktami a mimo to kilka godzin po porodzie umierały to na posocznicę, to na zapalenie płuc... bo doszło do zarażenia tym świństwem. no i jestem przerażona. wizytę u lekarza mam dopiero 14 sierpnia. siedzę i ryczę. dzwoniłam do męża i już wraca z pracy bo dostałam takiej histerii ze musi do mnie przyjechac. nie mam pojęcia skąd to się wzięło? ja i mąż bardzo dbamy o higienę. gdyby nie posiew nigdy bym się nie dowiedziała, że mam coś takiego. przepraszam za bledy jesli sa ale lzy mi leca po twrayz i nie widze co piszę. najgorsze jest to, że tego nie da się wyleczyc
nie wiem co mam robić... jestem przerażona

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

25 lip 2008, 16:57

a wybierasz się na szkołę rodzenia?
chciałabym isc i mam nadzieje ze sie uda moj P ma od wrzesnia zmienic prace wiec moze sie wybierze ze mna :-)

[ Dodano: 2008-07-25, 16:59 ]
dziewczyny, jestem załamana :ico_placzek:
jeju nie wiem co Ci powiedzic ja jeszcze nie słyszałm wśród znajomych o takim przypadku..ale moze najlepiej bedzie jak sie udasz do lekarza- nie masz mozliwosci wczesniej??musisz byc dobrej mysli...wszytko bedzie dobrze z dzidzia!!!!

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lip 2008, 18:42

aniabell moja siostra tez to ma,.... i ychodzi na to ze ma to od malenkiego... mama mowila ze w szpitalu przy porodzie sie zarazila.... no i rzeczywiscie byly lekkie problemy z uszkami i gardelkiem itd... ale jak widzisz dzis kobyla ma 27 lat i zyje:P troche ma z tym,m gardlem klopoty ale jest ok

wiec jak wczesnie u ciebbie wykryto takie cos to napewno lekarze sie za to wezma i maluskiego po porodzie odizoluja i zaszczepia bedzie dobrze zobaczysz :)!!! :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

25 lip 2008, 18:50

dziewczyny, jestem załamana
aniabella, tak jak Dziewczyny piszą nie załamuj się,pamiętaj,że Dzidziuś czuje Twój smutek.Nie martw się na zapas tylko poczekaj co Ci na to powie lekarz.Jednak faktycznie może lepiej by było,żebyś poszła do gina wcześniej.
Acha i przeczytałam na jakimś forum,że tą bakterię leczy się antybiotykami nawet w czasie ciązy także głowa do góry :ico_pocieszyciel:
Mocno trzymam kciuki żeby wszystko skończyło się na strachu.
milutka204, ja też jestem fanką ciuchalandów :-D Co prawda nie mam jeszcze tylu ciuszków co Ty ale dwie reklamówki już czekają na Maluszka :ico_brawa_01: Nie będę jednak szaleć z ubrankami bo mam sporo po synku a jeszcze od koleżanki mam obiecane :-D Za to muszę kupić łóżeczko,wózek no i resztę pierdółek.No i leżaczek,to jest super rzecz,polecam!Mój synek nawet w nim zasypiał :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lip 2008, 18:56

:ico_sorki: :ico_sorki: ciuchlandy są fajne :-)

no ja ciuszkow mam sporo mam becik itd no duzo nawet tego zostalo ale to same kosmetyki a one i najdrozsze i najbardzoiej potrzebne kupi sie pod koniec ciazy.... a mąz powiedzial ze na te pierdolki za wczesnie to ja mu mowie ze kupimy lozeczko po nastepnym USG a on ze sie zastanowimy;/ wrrr wredota!

[ Dodano: 2008-07-25, 18:57 ]
a mialam cos sie was zapytac....

normalnie sie kąpiecie w wannie cieplej wody?? bo mnie mama powiedziala ze kobita w ciazy nie moze siedziec w wannie z woda,... tylko prysznic... bez sens :ico_szoking: bo pod prysznicem nie chce mi sie golic:D

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

25 lip 2008, 18:59

normalnie sie kąpiecie w wannie cieplej wody??
ja biorę prysznic..nie mam innego wyjscia bo mamy tylko kabine..ale ja tak wole bo nigdy nie przepadałam za przesiadywaniem w wannie..

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lip 2008, 19:00

no ja mam wanne ....tylko wanne ale z prysznicem:P i wole uzywac prysznica ale czasem fajnie posiedziec w cieplusiej wodzie

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

25 lip 2008, 19:07

normalnie sie kąpiecie w wannie cieplej wody??
No podobno nie należy siedzieć długo w bardzo gorącej wodzie.Ja się normalnie kąpie tylko krótko.Bo kiedyś to mogłam i godzinę tak się wymaczać zwłaszcza,że lubię czytać w wannie :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”