Awatar użytkownika
Mery31
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

29 lip 2008, 11:47

Witam

Dziękuję jeszcze raz za zyczenia

Chloe- nie wiem po czym Kornel miał to zatwardzonko ale po czopku wszystko wróciło do normy, je za mało owoców nic co nowe mu nie smakuje w ogóle nie ma apetytu

Edytko- :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Niki za siusianie do nocniczka , ja wczoraj Kornelowi majty założyłam wyszłam przed dom a on mi kupe walnął troche roboty było , mówi , ze ma ee a do nocnika nie chce i chodzi w tym papmperuchu. Dobrze, ze z siostrą lepiej ale Ci lekarze są nieźli normalnie szkoda słów

Upały piszą, że dwa tygodnie to jak ja 8 pojedę to pewnie będzie lało nad morzem;

mazia***
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

29 lip 2008, 13:11

Witam ufffffffff ale upał :-) Była dziś już umnie bratowa z siostrą poklachałyśmy :-D byliśmy na spacerku a teraz zabieram się za obiad :-) Mąż zażyczyła sobie rybke, tyle tego jadł nad możem i jeszcze mu mało :-) We czwartek jade do mamy bo tu chyba nie wyrobie a tam ogródek basenik :-) Mała coś mi nieche już od pewnego czasu sama zasypiać nie wiem co jej się stało :ico_olaboga: Musze nad nią stac i ją głaskać zawsze taka spłakana zasypia :ico_noniewiem: A wczoraj spała tylko 20min ciekawe co będzie dzisiaj :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
edulita
Trzy tysiące lat minęło...

29 lip 2008, 13:15

Mery, dobrze ze juz załatwianie Kornelka w normie, co do nocnika to zobaczysz ze przyjdzie pora postaw nocnik i czasami pokaż Kornelkowi że tu się robi siuu siu i jak przyjdzie pora to zrobi i nawet nie będziesz wiedziała kiedy i nie bedzie chciał pieluchy :-) co do kupy to Niki jak zrobi kupe do nocnika to płacze że be ma w nocniku :ico_haha_01: :-D
Fajnie ze jedziesz nad morze myśle że 8 to bedzie jescze ładnie ja zastanawiam się czy 15 jescze będzie fajnie - bo szczerze mówiąc boje się że teraz smaży a jak ja pojade na wczasy to się schrzani pogoda :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-07-29, 13:21 ]
mazia, - co do spania to Niki wogóle przez ten upał nie chce spać w ciągu dnia dopiero sennośc ja ogarnia około 18 a wtedy to ja już jej nie daje bo jakby się wyspała to nie wiem o której by poszła spać na noc :ico_noniewiem: Wieczorem jednak tez musze z nią leżeć w łóżku i Marcin tez jeżeli jest w domu nic by w tym nie było dziwnego pozatym że w trójke mamy leżec na jej sofce :ico_haha_01: ciasno goraco i jescze trzeba ją głaskać no ale 15 minut i odpływa.
U nas tez rybka była wczoraj na obiad :-) i tez na życzenie męża :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Iwcia 33
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

29 lip 2008, 13:30

hej :-D

Asiu a kontaktowałaś się z Elą,bo strasznie długo jej nie ma a miała tylko na tydzień pojechać.Ja nie mam niestety nr tel i jestem bezradna :ico_oczko: ,nawet zadzwonić nie mogę.Podeślijcie mi Eli nr na emaila jak macie -pliss :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Pewnie,że pamiętam dziewczyny,niezawodne gaduły,wtedy to ja nie nadążałam z czytaniem :ico_wstydzioch: a teaz takie pustki.Nic,dobrze,że chociaż tyle nas jest.

Edulitko fajnie mieć rodzeństwo ,ja mam tylko brata i mieszkamy od siebi e 60km,ale też zawsze mogę na niego liczyć :-)

Maziu mi też się marzy pojechać do rodziców ,a;e u nich remont,a poza tym Bartek strasznie tęśkni za tatą i za domem po kilku dniach :ico_placzek: .

Mery początki są trudne :ico_oczko: ,Bartek siusiu robi pięknie,woła ,nawet jak śpi w ciągu dnia to nie zakładam mu pampka,bo mu się nie zdarza zsiusiać,ale kupa :ico_szoking: wszystkie majteczki brudne,nie chce siąść na nocnik i tyle :ico_placzek: .A ostatnią nockę mieliśmy marudną,bo Bartek czuwał nad siusiu i dwa razy się budził ,ale na rano pieluszka była sucha :ico_brawa_01:

idę prasować,bo mam meeega stertę :ico_olaboga:

mazia***
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

29 lip 2008, 13:48

OOOOOOOO co do siusiania to wczoraj mał chodziła w majteczkach, i w pewnej chwili leci do łazienki i siada na nocnik. Ja za nią i mówie poczekaj czeba zdjąć majteczki a ona taka skupiona na tym nocniku mówi ciekaj ciekaj :-D no i zrobiła do nocniczka przez majteczki :-D A dziś przychodzi bratowa z swoim synkiem a on jest z czerwca i bez pampersa :-) I mały do mnie widziś ciocia i pokazuje że jest dziś bez pieluchy, no to ja małej też zdjełam i naraz mnie woła maka mamo ona kupke robi no to ja ją szybko na nocnik i troche w nocniku troche w majteczkach :-D :-D :-D Ja też jeszcze jade na wczasy do bystrej na tydzień, mam nadzieje że będzie ciepło :-D

[ Dodano: 2008-07-29, 13:52 ]
Iwciu ja próbuje już od dwuch tyg. pozbyc się prania do prasowania :-) o poprasuje to znowu sterta więc zapraszam do mnie :-)

Awatar użytkownika
aaneta25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

29 lip 2008, 13:56

hej :-D

w domku jesteśmy :-D nad morze nas w tym roku nie wygnało.W sobotę jedziemy na tydzień na wieś do rodzinki.

jak chcecie się pochłodzić w Białym, to chyba raczej nic z tego.(choć ja serdecznie zapraszam :-D) Parówa u nas.Troszkę deszczyk popadał i już znowu parzy.

Edulitko już teraz napewno bedzie coraz lepiej z siostrą. :-) No ze słońcem nie ma żartów,ale to pewnie też od organizmu zależy.

Iwcia nie skomentuję wyskoków twojej teściowej.Mam w pamięci wyskoki swojej byłej teściowej więc napisze ci tylko współczuję. Co do bycia teściową w przyszłości...napewno nie popełnię błędu swojej "byłej"... nie uczepię sobie syna do nogi i nie będę go nastawiać przeciwko żonie itp.

Brawo :ico_brawa_01: dla dzieciaczków, które już wolą robić "ee" na bardziej doroślejsze sprzęty :ico_brawa_01: Pomału przyjdzie pora na wszystkie dzieciaczki.
U nas nauka robienia siku na nocniczek z wzlotami i upadkami trwa.Joachim łapie,że tam się robi siku,tylko leniuszek z niego. Czasem poprostu nie chce mu się do niego iść.Wczoraj założyłam mu majteczki i nie minęło może 10 minut,usiadł na podłodze i słyszę ciche "siku" nie załapałam na początku, bo on dużo "pepla" po swojemu.Potem się okazało,że majtunie mokre.
Zauważam też,że zaczyna mu przeszkadzać pampers.Niewygodny się robi :-D

Asiu fajnie,że Wiki chodzi do takiego domowego przedszkola.Potrzeba kontaktów z innymi dziećmi,prawda?A i ty odpoczniesz odrobinkę.Taki odpoczynek jest nam potrzebny.

Kasiulce gratulki kolejnego synusia,ale do listopada jeszcze sporo czasu.Może będzie niespodzianka? :-D

Marta a ty gdzie jesteś?

mazia***
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

29 lip 2008, 14:43

OOOOOO anetko witaj :-) Wiecie byłam 2 tyg nad morzem i mojej Matyldzi nie mogłam wcisnąć ani grama ryby, zawsze było wielkie plucie i już po obiedzie . A dziś bardzo precyzyjnie mieszałam rybke z ziemniakami i zjadła :ico_brawa_01: A tak wogóle to dziś spala godzinke :ico_olaboga: Niewiem coś jej się pozmieniało teraz je ale nie śpi, a było odwrotnie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
asiapanda
Trzy tysiące lat minęło...

29 lip 2008, 15:19

No gaduliy :ico_brawa_01: ale fajnie mam co czytać

U nas upał, Wiki chodzi i marudzi, ja mam ZNP i chyba mnie trafi :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

Iwciu Ela mi pisała że niedługo do nas wróci, siedzi u rodziców :-)

Mery nie przejmuj się nocniczkiem, u nas dopiero przygoda się zaczeła. Raz nocnik, raz podłoga, a to pampers. Ważne że już rozumie o co chodzi i to mnie cieszy, przyjdzie czas na wszystko :-)

chloe1
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

29 lip 2008, 16:30

Cześć!
anetko, pamiętałam, że wyjeżdżasz, tylko nie pamiętałam dokąd. Fajnie, że jesteś. A o twojej teściowej, to i ja pamiętam. Moja dziś dzwoniła, bo była pod naszymi drzwiami i pocałowała klamkę, bo ja z malym byliśmy na działce u dziadków. Maciej był przeszczęśliwy, bo kąpał się w baseniku. Muszę zadzwonić do teściowej i ją zaprosić na działkę jutro, albo nawet dziś :-D
Niezłe przeboje z tym siusianiem. Ja się boję o nasz parkiet :ico_noniewiem: :ico_oczko: No cóż inaczej się nie nauczy.

Awatar użytkownika
Mery31
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

30 lip 2008, 07:47

Cześć

Apropos tego siuisiania to ja mam teraz takie mysli, że to może ja zawaliłam bo w tamtym roku robił siku i kupe do nocnika a był mały, potem nie chciał więc go nie zmuszałam , potem ta przeprowadzka była, człowiek zajęty był sprztaniem rozpakowywaniem i jakoś do tej pory też za bardzo go nie chciałam naciskać. Mały pokazuj , że ee do nocnika się robi a sam w pampersa wali i siku też, czyżby taki leniuszek był z niego. Z drugiej strony w końcu zrozumie chyba i sam zacznie nie będę przecież go zmuszać na siłe.

Upał znowu dzisiaj więc siedzenie w domu do popołudnia, szkoda bo na dworze jest więcej ciekawych rzeczy do zabawy.

Asiu masz ZNP a ja juz prawie @ dostałam i to tydzień za wcześnie mam dopiero za tydzień zdjąć plaster i wtedy powinnam dostać; w tamtym miesiącu tez tak miałam dwa tygodnie mnie męczyło muszę się do lekarza wybrać bo chyba te plastry mi nie pasuję, coś mi się pochrzaniło w organizmie

Uciekam bo mały krzyczy ale się napisałam sorki miłego dnia dla wszystkich

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”