Awatar użytkownika
AniaZaba
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

07 sie 2008, 10:46

w sprawie glutenu.. dajecie dzieciom skórkę z chleba a boicie się zrobić ekspozycję na gluten? hmm kaszki manny daje się łyżeczkę na 100 ml np zupki czy deserku przez 2 miesiące.. potem mogą wcinać chleb :ico_oczko:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sie 2008, 10:57

Witam. No mój Kubus dzis w końcu wymęczył ta kupe i to aż 3 :ico_szoking: i tylko możecie sobie wyobrazić jaki był zapach!!!!!

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sie 2008, 10:57

w sprawie glutenu.. dajecie dzieciom skórkę z chleba a boicie się zrobić ekspozycję na gluten?
takie ciamkanie chleba wystarczy jako podawanie glutenu? :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-08-07, 10:59 ]
i tylko możecie sobie wyobrazić jaki był zapach!!!!!
cud miód orzeszki :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sie 2008, 11:05

cud miód orzeszki

taaaaa.. :ico_oczko:
Ale na szczęscie, że poszło :ico_brawa_01: bo w nocy był taki jakiś niespokojny budził sie co chwilke i mnie przy okazji i wierzgał nóżkami.

Awatar użytkownika
Tagar
Mistrz pióra
Mistrz pióra

07 sie 2008, 12:17

Emilia - pilnuj dziecciaka bo kurcze te katarki to lipna sprawa. Dzieciaki nie umieja wysmarkac i wykaszlec wiec zbiera im sie to i dochodzi do zapalenia oskrzeli albo pluc. Moja kaszlala 3 dni - 2x razy bylam u lekarza i mowi ze nic nie slychac, na 3 dzien miala takie zapalenie oskrzeli ze dostalam skierowanie do szpitala. Meczyla sie strasznie, wymiotowala, nie jadla, nie mogla oddychac, plakala... okropienstwo :ico_placzek: Teraz jest na antybiotyku i jej si epoprawia... za to nas zarazila...

Asiab - powiedz jak ugotowalas dokladnie ten obiadek? Bo jak jak ugotowalam malej to mi plula i plakala. Tylko gerberki i bobovity trawi, a strasznie chcialabym jej gotowac...

Dziewczyny - ja daje Hani banana - po prostu go gniote i daje lyzezczka - bardzo lubi. Polecam zamiast kupowac i wydawac kase na te sloiczki!

monika83
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

07 sie 2008, 12:31

czesc dziewczyny witam po dluzszej przerwie dzis wlasnie wrociysmy z mala z polski.troszke was poczytalam i widze jakie maluch robia postepy brawa dla wszystkich.
moja zuzka nie znosi lezenia na brzuszku i nie moge za nicjej do tego zmusic,placze lezy z buzia wbita w lozko i tyle,nie wytrzymuje dluzej niz 3-4 minuty bez placzu i nie wiem co robic,penie dlatego tez nie umie sie obracaca jak siedzi (kiedy ja rezymam) to leci do przodu :ico_placzek:
co do deserkow to wcina wszystkie owocowe a zupkami pluje dalej niz widzi :ico_haha_01:
i tez wszystko by jadla jek widzi ze ja jem

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sie 2008, 12:44

monika83, nie przejmuj sie, u mnie bylo to samo jeszcze tydzien temu, staralam sie go klasc jak najczesciej nawet na 2 minutki, a czesto u mnie na piersiach i sie z nim wyglupialam. Od tygodnia jak sie nauczyl przekrecac z plecow na brzuch to polubil lezenie na brzuszku. :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: tez juz sie martwilam, bo lekarz mowil, ze dziecko musi duzo lezec na brzuchu dla zdrowia bioderek i nie tylko. Cierpliwosci :-) trzymam kciuki!

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sie 2008, 14:53

ja daje Hani banana - po prostu go gniote i daje lyzezczka - bardzo lubi
.
no tak tylko, ze Hania ma 6 m-cy a mój Kubus bedzie dopiero miał 5 więc chyba z tym bananem to jeszcze sie wstrzymam.
Jak na razie to najbardziej podchodzą mu te gruszki z Hippa dzis zjadł pół słoiczka i poprawił 3 chrupkami i śpi. :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sie 2008, 15:23

ja juz mojemu dawalam mamlac banana i oprocz tego deserek, jabkloz bananami i brzoswiniami czy cos takiego, po 4 miesiacu

Teraz juz moge próbowac te po 5 miesiacu :-D

[ Dodano: 2008-08-07, 17:38 ]
Dziewcyzny, juz niedlugo bedziemy musily kupowac krzeselko do jedzenia, macie jakies na oku? fajne i niedrogie? na co tzreba zwrocic uwage? poradzcie, bo tyle tego w necie, ze glowa boli

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sie 2008, 18:34

Asiab - powiedz jak ugotowalas dokladnie ten obiadek? Bo jak jak ugotowalam malej to mi plula i plakala. Tylko gerberki i bobovity trawi, a strasznie chcialabym jej gotowac...
obrałam skrzydełko ze skóry spażyłam i ugotowałam na nim pokrojoną w kosteczke marchewke pietruszke i ziemniaczka do smaku dodałam troszkę wegety i jak juz sie ugotowało to odcedziłamwode i zmiksowałam wiec była taka sama papka jak w słoiczku a o wiele smaczniejsza :-)
monika83, a własnie sie miałam o ciebie pytac czemu nie piszesz :-) witamy spowrotem

bylismy dzis z Frankiem nad morzem ale nasz wypad sie nie udał Franek jeszcze za mały :ico_zly: :ico_wstydzioch: marudził i nie jadł bo nauczył sie jesc cyca na leząco a nie było jak i inaczej nie chciał a głodny był :ico_olaboga:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”