Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sie 2008, 11:06

Mój tylko te gruszki teraz lubi i zje 1/3 słoiczka tak więc mam go na 3 dni bo na razie daję mu raz dziennie. Niewiem czy tak ma byc ale ja tak mu podaję. :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sie 2008, 11:12

chyba tak ma byc, dziecko musi jesc raz dziennie owoce, ja czasem mu daje dwa razy ale po mniej :-) i tak wszytsko jedza z naszych cyców :-)

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sie 2008, 11:17

i tak wszytsko jedza z naszych cyców

a no właśnie :ico_brawa_01: Ale te moje cycki są naciągnięte :ico_szoking: Juz sobie je wyobrażam jak skończe karmić :ico_olaboga: Chyba będą naleśniki??!!! :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sie 2008, 11:25

Chyba będą naleśniki??!!! :ico_oczko:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sie 2008, 12:19

asiab, nie powiedziałam że źle zrobiłaś :ico_nienie: , ale kiedyś też dawali np. krowie mleko małym dzieciom a teraz nie wolno, wszystko się zmienia.. kto wie co odkryją kiedy my będziemy babciami?
wiem wiem :ico_sorki: :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-08-08, 12:20 ]
a no właśnie Ale te moje cycki są naciągnięte
moje tez czasem mam wrazenie ze są puste bez mleka :ico_noniewiem: ale jak przycisne to mleczko leci

[ Dodano: 2008-08-08, 12:22 ]
Emiko trzymam kciuki aby u Marcelka to był tylko mały katarek a nie przeziebienie :ico_sorki:

Awatar użytkownika
AniaZaba
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

08 sie 2008, 13:08

dojda do siebie...

myślicie że nasze cyce będą jeszcze takie fajne jak przed ciążą? bo ja szczerze w to wątpie... mój mąż to nawet niekiedy się ze mną droczy i mi mówi że jestem cycus zwisus :ico_placzek:
szczerze Wam powiem że już niekiedy mam dość tego karmienia, szczególnie w chwilach kiedy Zuzia tak szarpie za tą brodawkę i ma wielką radochę, albo próbuje obrócić się na brzuch z cycem w buzi :ico_olaboga: a potem dopadają mnie wyrzuty sumienia, że przecież to najlepsze co może ode mnie dostać..

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sie 2008, 13:18

Ja sie ciesze z karmienia i uwielbiam to ale jak z męzem sie przytulamy to jakoś sie wstydze tych moich miękkich i zwisających piersi :ico_wstydzioch:

kamila_torun
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

08 sie 2008, 13:48

czesc dziewczyny dawno mnie tu nie bylo. sluchajcie mam watpliwosci co mam robic dalej. jak wasze dzieci ze sloiczkami? moj pluje wszystkim, doslownie wszystkim... marchewka blee jabluszko bleee wszystko bleee, a najgorsze to ze moje piersi chyba traca mleczko, sa ciagle puste i na dodatek miekkie zwisy.. maly wieczorami placze no i chyba z glodu.. matko..chyba mam niejadka, kupilam nawet kaszke z bananami i nic z przygotowanej porcji 130 ml zjada doslownie z 5 lyzeczek..czy to normalne? sloiczka z jedzonkiem zjada moze 1/4 czasami 1/2 na dzien. ja wiem ze male dzieci duzo nie jedza. ale niektore z was pisaly ze sloiczek na dzien wsuwaja wasze maluchy a moj? najbardziej mu smakuje dyna z ziemniaczkiem z hippa. ale tez zjada go max pol sloiczka, a ja trace mleczko. coraz wiecej mam stresow ciagle sie denerwuje problemami rozymi i oooo sa efekty..chyba zanika mi mleko.

[ Dodano: 2008-08-08, 13:52 ]
AniaZaba, ja tez mam wyrzuty.. czesto tez sie denerwuje gdy moj maly wyrywa sie z cycem w buzi albo odpycha sie nozkami ode mnie i rozciaga mi cycka..

Awatar użytkownika
AniaZaba
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

08 sie 2008, 14:27

kamila_torun, może kup mleczko i spróbuj mu dać chociaż trochę, bo jeśli bidulek taki głodny to dobrze by było żeby dostawał jak najwięcej wartości odżywczych. No i nie denerwuj się babo :ico_nienie: , bo Konradek czuje Twoje nerwy (wiem, że łatwo się mówi) A do obiadków czy deserków spróbuj dodać swojego mleczka, jeśli dasz radę, może coś wsunie.. moja właśnie wcina cały słoiczek, kupię jeszcze kleik ryżowy i będę jej zagęszczać bo po jedzeniu jeszcze szuka czy mam więcej :ico_olaboga:
Na razie zastępuję jej dwa posiłki z cyca, docelowo chcę za jakiś miesiąc, dwa zrezygnować z karmienia piersią.. ale strasznie się tego boję i mam jednak taki smutek w duszy echch...

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sie 2008, 14:45

Na razie zastępuję jej dwa posiłki z cyca, docelowo chcę za jakiś miesiąc, dwa zrezygnować z karmienia piersią..
czemu chcesz zrezygnowac?
uzia tak szarpie za tą brodawkę i ma wielką radochę, albo próbuje obrócić się na brzuch z cycem w buzi :ico_olaboga:
u mnie to samo :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”