kamila_torun
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

11 sie 2008, 20:16

AniaZaba, juz calkiem wyzdrowial, ladnie sypia w ciagu dnia, bawi sie radosnie..ale tylko cycus i cycus i cycus... wszystkim innym pluje placze..ech..na dodatek nie mam jak upuscic mu troche mleczka ze swoich nalesniczkow bo jest tak malo mleczka ze szkoda go...
zaczelam pic te niedobra herbatke z hippa na pobudzenie laktacji..moze to mi pomoze..jak nie to byle do konca sierpnia dociagnac bo pod koniec mamy szczepienie wiec zapytam lekarza co i jak...
probowalam mu podac mleczko z butelki ale placze nie chce pic na dodatek nie potrafi ssac smoczka, chyba wszystkie juz wyprobowalam..
kaszki lyzeczka tez nie bardzo..tylko krzyk...
jak mi sie mleczko w piersiach nie pojawi to nie wiem..chyba klops.. :ico_placzek:

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sie 2008, 20:26

Kamila Marcys dopiero dzisiaj zjadl z 3-4 lyzeczki deserki, a tak to wszystkim plul i w ogole nie chcial otwierac buzki
robilam z 2 razy przerwy po tygodniu od jedzenia deserkow i tez nie poskutkowalo...
poprostu codziennie dawaj mu, wreszcie moze zalapie, ja wlasnie tak robilam,
zobaczymy jak u nas jutro pojdzie jedzenie...

[ Dodano: 2008-08-11, 20:30 ]
a roznych smakow probowalas??
Marcys chyba juz wszystkie probowal, ten dzisiejszy deserek (krem z jablek i jagód Gerbera) tez juz mu wczesniej podawalam i nic
moze jadl dlatego, ze dalam malemu lyzeczke z deserkiem do jego raczek, oczywiscie pod kontrola, i najpierw zaczal lizac, potem juz ladnie otwieral buzke, :-)

naprawde wiem co czujesz, spróbuj moze tak jak my

[ Dodano: 2008-08-11, 20:32 ]
ahh i polecam herbatke pobudzajaca laktacje ale ekspresowa z herbapolu, wedlug mnie duzo lepsza i nie tylko w smaku ale i mleko dobrze po niej naplywa :-)

a czy Twoj maluszek pije herbatki z butelki??

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sie 2008, 21:03

ze dalam malemu lyzeczke z deserkiem do jego raczek, oczywiscie pod kontrola, i najpierw zaczal lizac, potem juz ladnie otwieral buzke, :-)
dobry pomysl :-) :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 sie 2008, 22:00

poprostu codziennie dawaj mu, wreszcie moze zalapie, ja wlasnie tak robilam,
zobaczymy jak u nas jutro pojdzie jedzenie...

my to samo mieliśmy z Kubusiem , ale teraz juz załapał ale najlepszy sposób sobie obmyśliłam taki , że wkładam deserek do smoczka dodaje troche mleczka zeby było lejac i normalnie tak ciągnie jak mleczko. Chyba jeszcze źle mu sie je łyżeczką. :ico_noniewiem:
I u mnie tez juz chyba wszystkie smaki były wypróbowane nawet jablko z dynia i nic. Najlepeij smakowały mu jabłko z malinka i jagodą ( ale po tym nie roił mi kupy przez 4 dni bo to jagody ) więc zrezygnowałam i podaje mu teraz gruszki williamsa z Hippa i to bardzo mu smakuje, że zjada na raz pół słoiczka. :ico_brawa_01: I tylko te gruszki mu podeszły. Jutro spróbuje jabłko z gruszka. Zobaczymy...

monika83
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

11 sie 2008, 23:23

kami;a a moze najpierw daj jej poli8zac owoce zeby zalapala smaki ja tak robilam,a butelke moge ci polecic z tommee tippee mala z innych pic nie umiala a ta rewelka

[ Dodano: 2008-08-11, 23:26 ]
z takim smoczkiemhttp://www.dlabobaska.pl/product_info.php/products_id/1180
http://www.tommeetippee.pl/listproducts ... /subcat/3/
ja mam ta wieksza i naprawde polecam

[ Dodano: 2008-08-11, 23:29 ]
anuszka moja tez robi juz doosle smierdzace bobki ale nie za kazdymrazem i jej kupy po deserkach soczkach i tp sa takie ciemne,a nie zulte jak kiedys

[ Dodano: 2008-08-11, 23:30 ]
emilia moja mala wypija prawie 200ml jednorazowo

[ Dodano: 2008-08-11, 23:32 ]
spojz na mleku na pudelku ile mleczka powinnas dac dla marcysia dla dziecka w jego wieku napewno jst napisane

[ Dodano: 2008-08-11, 23:35 ]
kamila i moge ci moj smoczek polecic jesli nie probowalas http://www.tommeetippee.pl/listproducts ... /subcat/9/ ja mam ten pierwszy

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sie 2008, 08:09

MOim zdaniem, jesli dziecko nie ssie smoczka, bo nie umie lub nie chce, nie ma sensu go teraz uczyc. Bo potem tylko problem z odebraniem tego smoka.

MOja rada na nauczenie z butelki z kolei, to probowac, probowac i probowac. To smao z deserkami. MOj nie chcial butelki, wyl, jak tylko ja widzial, straznie bylo, ale cwiczylismy i sie udalo pewnego dnia, gdy bardzo chyba mu sie chcialo pic. A zaznaczam, ze znal smak herbatki juz wczesniej, bo dawalalm mu z lyzeczki i polubil ja pic. To samo dotyczy deserkow, bardzo dobry pomysl z tym polizaniem i pomamlaniem owoca. Tyl;ko trzeba uwazac.. dzieci sa sprytne i dziaselkami moga odczepic kawalek jablka np i sie zakrztusic. Ale jak dziecko zalapie smak i polubi to potem z gorki. U mnie dziala tez zachecanie mimika, smianie sie do dziecka i mowienie typu " Dobre" z usmiechnieta buzia :-) trzymam kciuki :-) :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sie 2008, 08:43

U mnie dziala tez zachecanie mimika, smianie sie do dziecka i mowienie typu " Dobre" z usmiechnieta buzia trzymam kciuki

ja tez muszę sie przed nim wygłupiać zeby zjadł deserek.

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sie 2008, 08:47

witajcie

jak spaly Wasze maluchy??
bo my mielismy nie za ciekawa nocke, Marcys sie czesto budzil i plakal :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 sie 2008, 08:48

moj sie obudzil dwa razy do cyca, najpierw okolo 3ej potem odlozyłam go do łozeczka, a potem po 6ej zaczal plakac, aja patrze, a on w poprzek w lozeczku beczy :ico_olaboga: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
AniaZaba
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

12 sie 2008, 09:54

U mnie dzisiaj też męka pańska :ico_olaboga: w nocy jeszcze spoko. Zuzia w poprzek albo głową pod przewijakiem to od jakiegoś czasu u nas norma, ale od kilku dni co ją położę do łóżeczka (zasypia na rękach) to od razu się przekręca na brzuch i patrzy znad szczebelków.. dziś zrobiła pobudkę o 5,50 zasnęła o 9,10 i obudziła się o 9,35 :ico_olaboga: a co się namęczyłam żeby ją uspać :ico_olaboga: zasypia na rękach a w łóżeczku na brzuszek i stęka :ico_zly: teraz znów gryzie mnie po nadgarstkach :-D
na jakim poziomie macie ustawione łóżeczka? bo chyba dzisiaj obniżę zobaczymy czy coś to da jak nie będzie górą zaglądać.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”