shoo szkarabjak ja Wam zazdroszcze u was to kwestja dni-moze nawet godzin a u mnie ciagle tygodni
chyba ta koncowka jest najgorsza...to czekanie ...myslenie...
no ale z tym zameldowaniem to chodzi juz nie o ten pierwszy paszport roczny tylko 5 latniNie musisz miec zameldowania na terenie Polski,ja go nie mam od wielu lat i w dowodzie mam wpisane zameldowania BRAK,a w paszporcie, ostatnie miasto w Polsce w ktorym mieszkalam przed wyjazdem do Anglii.
ja wiem Miszka -to co pisalam pozniej to chodzi wlasnie o ten 5 latni paszport dla Bobo.Kochana zalatwic to mozesz po prostu w Ambasadzie w Londynie.
ale by mi odbijalo jakby mi zostaly tylko 4 dnizaczyna mi odbijac
Martus,naprawde nie musisz miec zameldowania,moj paszport jest jak najbardziej normalny Mieszkam w Anglii 4 lata,nie mam gdzie zameldowac dziecka w Polsce,musza mu wydac dlugoterminowy paszport ze wzgledu na pochodzenie.Bedzie Polakiem na stale mieszkajacym w Anglii.Sama zalatwialam swoj nowy paszport w Ambasadzie bez zameldowania,bo go po prostu nie mam w Polsce.Mowie Ci Martus nie bedziesz musiala specjalnie do Polski jechac,zeby to zalatwic,no chyba ze bedziesz chciala to zrobic przy okazjino ale z tym zameldowaniem to chodzi juz nie o ten pierwszy paszport roczny tylko 5 latni
Nie maja prawa Ci odmowic,trzeba sie klocic,znaczy ze baba nie zna przepisow.Nie daj sie kochana Dowod musisz jakis miec,a zameldowac masz sie gdzie przepraszam?Pod mostem?Trzeba wstretnemu babsku powiedziec,ze w takim razie niech Was u siebie zamelduje,jezeli to jej potrzebne,dalej beda problemy to do Naczelnika.Brak kompetencji w urzedach polskich jest straszny.To juz moj drugi dowod bez meldunku,bo zdazylam jeden zgubicno i Chłop ma dowód ze starym adresem, bo nie chcieli go przyjąć do wymiany na ten BRAK.... dlatego ja odpuściłam i nawet nie próbowałam ze swoim...
Zaufaj mi Martunia,wiem to na 100%.Ale tak jak mowisz, jezeli bedziecie przy okazji w Polsce to pewnie ze mozna to tam zalatwic Mnie jest po prostu latwiej urzedowe sprawy w ambasadzie zalatwiac,bo mieszkam 70 mil od Londynubo to roznie bywa-a zgadzam sie z Toba Miszka ze 5 latni mozesz zalatwic tez tu w UK tylko ja mam do Londynu 3h samochodem a do Poznania 1,5 samolotem z Bristolu
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość