- Piers z kurczaczka pokroic na kaweczki i zamarynowac w roznych przyprawach. Ja wlewam troszke oliwy, daje papryke mielona, chili, troszke pieprzu i jakie tam inne mam pod reka + zmielony czosnek (2-3 zabki). Mieszam i miesko sobie tak lezy z godzinke.
-W tym czasie kroje papryke w paseczki (rozne kolory),
-kapuste w kwadraciki (pekinska lub zwykla wg upodoban),
-i cebulke na talarki.
-No i obowiazkowo szykuje sobie grzybki Mun na opakowaniu przepis jak je przygotowac)
-podsmarzam miesko, pozniej dodaje reszte warzyw...
-jak warzywka juz troszke zmiekna, dodaje sos slodko kwasny albo chinski (kto jak woli).
-na ugotowwany ryz nakladam chinszczyzne i koniec.
W sych sosach sa jeszcze: marchewka, ananas i bambus. Ale jak ktos lubi to zawsze moze dokroic sobie dodatkowo. Mi wystarcza.
Obiad YAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


blumek, zdazycie, zdazycie. Czasem tak niestety jest ze urlopu nie ma. Nic sie nie poradzi. Wybierzcie razem kolor farby, i cala reszte, a popoludniami powolutku (nawet nie codziennie) cos sie wykombinuje!!! Glowa do gory!!!
