Awatar użytkownika
La_fleur
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

Kiedy najbardziej powiększają się piersi?

23 maja 2008, 14:30

hej. Mam takie pytanie, może trochę głupie. W ktorych tygodniach zauważyłyście największe zmiany w wielkości piersi? Ja zawsze miałam małe, żeby nie powiedzieć mikroskopijne i myślałam, że może nastąpi jakasrewolucja (jestem w 9 tygodniu) a tu figa z makiem. A może to jeszcze za wcześnie? Wiem , że ilośc pokarmu po urodzeniu dziecka nie zależy od wielkości piersi ale mimo wszystko trochę mnie to martwi :(
pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :)

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 maja 2008, 14:58

La_fleur Po pierwsze nie ma głupich pytań !!!!!!!!!!!!

No to u mnie w pierwszej ciąży piersi powiększyły się dość znacznie ale nie gigantycznie ok. 20 tc i wtedy pojawiła się siara w piersiach i oczywiście roizstępy nie biuście. Teraz nie zauważyłam większych zmian w biuście ( bo niedawno zresztą przestałm karmić i pokarm mi nie zaniknął bo już następny się pojawił :-D ) ale urosły troszke- bardziej się wypełniły też koło 20 tc.

Pozdrawiam

Ps. Ja też nie mam dużego biustu, małe B i teraz może średnie B :-D i mleka przynajmniej jak karmiłam Wojtusia miałam fuuuuulll !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
AniaZaba
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

27 maja 2008, 21:07

Moje piersi znacząco powiekszyły się po raz pierwszy około 3 miesiąca ciązy, a potem drugi raz na sam koniec. Z miseczki C w efekcie urosły do DD (BIG CYC :ico_oczko: )

Awatar użytkownika
aniabella
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

09 lip 2008, 10:40

Hej :)
Ja jestem obecnie w 12 tc. Na samym początku ciąży moje piersi stały się bardzo bolesne, że o chodzeniu w staniku mogłam zapomnieć, nawet pod samą bluzką mnie bolały i w nocy. Teraz z kolei nie bolą mnie wogóle :-/ i nie wiem czy to dobrze czy żle? trochę mnie to martwi bo nie wiem czy piersi powinny być obrzmiałe, ciężkie przez cały okres ciązy. Większe są, owszem, zamieniłam B na C i mój mąż jest zachwycony :ico_haha_01: ale nie bolą mnie już

justineWW
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

09 lip 2008, 11:56

Mi na samym początku piersi powiększyły się ale to nie znacznie i teraz już takie pozostają, może później po porodzie się jeszcze powiększą ale ja się nie martwię

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lip 2008, 12:05

to chyba od ciąży zalezy, burzy hormonów w danym momencie itd..
Z Jagą będąc w ciąży absolutnie nie czułam, żeby piersi mi się powiększyły, co czasami tez mnie martwiło, potem odpuściłam. Jak już sie Mała urodziła i zaczęłam karmić - oj wtedy dopiero się porobiło :-D Z C na duuuże D skoczyłam i w końcu miałam biust o jakim marzyłam. Ku niepocieszeniu po 7 m-cach gdy skończyłam karmić, biust wrócił do naturalnego C.
A teraz? Teraz piersi miałam nabrzmiałe zanim test zdążyłam zrobić i znaim zorientowałam sie co moze być tego przyczyną... :-) Każda ciąża jest inna :ico_haha_02: I nie ma się czym martwic :-)

Firletka
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

23 lip 2008, 14:31

Hej! Jestem w 13 tc. Też mam mały biust. Jeszcze zanim się zorientowałam, że jestem w ciąży piersi zaczęły mnie bardzo boleć i się powiększyły. Teraz już nie bolą a biust powiększył się na tyle że pasują mi miseczki A. Ponoć jeszcze biust się powiększy pod koniec ciąży. Zobaczymy :-)

magda1614
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 sie 2008, 19:53

w ciąży jest różnie z tymi piersiami.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2008, 18:40 przez magda1614, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 sie 2008, 20:57

La_fleur, też nie miałam dużego biustu małe B bedąc w ciązy powiekszyły się najbardziej pod koniec ciąży i też pojawiły sie okropnen rozstepy :ico_zly: teraz mam rozmiar C ale ciekawe jak długo puki co karmie piersia (uwielbiam to uczucie :-) )

Ilość pokarmu w piersiach nie zależy od ich wielkości !!!!

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sty 2009, 01:47

Dziewczyny a czy w poczatkach ciazy zawsze piersi musza bolec i powiekszac? czy to jest indywidualna sprawa kazdej??

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”