Awatar użytkownika
aniabella
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

19 sie 2008, 10:07

witam się i ja :-) ide na sniadanie bo burczy mi w brzuchu nieziemsko. dziś w nocy chyba ze cztery razy wstawałam do łazienki.
marcia,super, że z dzidzią wszystko ok :ico_brawa_01: tylko szkoda, że nie dowiedziałaś się płci. ja coś czuję, że u nas też nie będzie wiadomo zbyt szybko, ze dzidzia nie nie zechce pokazać co tam ma. dziś zaczęłam 18tc, może już w krótce poczuję maleństwo bo narazie nic, cisza i spokój...
mam pytanko odnośnie paznokci, które sobie robicie: chodzi o tipsy czy swoje własne? bo ja mam właśnie dylemat. za miesiąc mamy kolejne wesele i chciałam sobie zrobić paznokcie ale przeczytałam gdzieś, że tipsy u kobiet w ciąży mogą się gorzej trzymać przez te zmiany hormonalne. no i zapuszczam swoje i chyba zrobię zwykłego frencza i też będzie gites. tipsy miałam raz w życiu do ślubu i po ich zdjęciu nie mogłam dojść do ładu ze swoimi paznokciami :-/

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

19 sie 2008, 10:22

hej :-)

ja juz jestem, a mój prawie ośmioletni powód do dumy już w szkole :-D

Secret, to o której mam wdepnąć na te placki po zbójnicku?? :ico_szoking: :-D :-D :-D ślina mi pociekła, aż chyba chatę podmoczę :-D

aniabella, ja tam zawsze miałam dość ładne i mocne swoje pazurki i raz się skusiłam na tipsy, i tak, jak Ty - długo nie mogłam dojść z nimi do ładu, także ja radziłabym zrobić ładny malunek na swoich naturalnych i tyle... wszystkie laski, które znam ze sztucznymi pazurkami po porodzie i tak ścinają prawie na minimum, bo niestety przy dziecku dłuższe paznokcie to nie najlepszy pomysł...

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sie 2008, 10:25

To tylko przesady ją mam tipsy :) bo o moich to szkoda gadać właśnie siedzę u dentysty

Aniabella u mnie sie 20 tydz zaczął i nic

Awatar użytkownika
aniabella
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

19 sie 2008, 10:30

ja czasami mam tendencję do obgryzania więc teraz jak zapuściłam to się zdziwiłam, ze są takie długie :ico_oczko: też się muszę zapisać do dentysty bo jeszcze jeden ząbek jest do obserwacji. miałam się zgłosić po 18-tym ale jakos mi się nie spieszy... :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

19 sie 2008, 10:52

chodzi o tipsy czy swoje własne?
ja robie sobie paznokcie żelowe..kiedys robilam akrylowe one m sie lepiej trzymały ale w ciazy okazalo sie ze lepiej mi sie trzymaja zelowe- nie wyobrazam sobie ze nie mam zrobionych paznokci bo swoje mam bardzo brzydkie, ale wiem ze prze porodem bede musial z nich zrezygnowac..ale poki co robie co miesiac :-D

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

19 sie 2008, 10:52

Marcia, Kochana, najważniejsze, że z dzidzią ok... i tak, jak dziewczyny piszą - Chłopa strata.... będzie żałował... bo to jedna z tych chwil w życiu, których nie da się powtórzyć....
a foteczki jakieś masz dzidzi??

ja mam usg jutro i już kaskę uszykowaną na zdjęcia, bo u mnie się dotacje składa dla kliniki za fotczki, na szczęście nie dużo, ale tak dwa razy w ciągu ciąży można rzucić :-) no i jutro będą mi mierzyć wzdłuż i wszerz potomka :-) ja mam nadzieję, że wypatrzę, co tam ma między nóżkami ;-) ale niekoniecznie chce wiedzieć :-)

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

19 sie 2008, 10:55

a jesli chodzi o ruchy to nadal nic nie czuje ale jak zobaczylam dzidzie na usg to sie uspokoiłam - w sumie nie dizewie sie ze nie czuje bo malenstow sobie smacznie spi zwiniete w kłębuszek :-D tylko na chwile sie ruszył drapiąc sie po głowie :-D

Awatar użytkownika
aniabella
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

19 sie 2008, 11:00

a ja Wam powiem co u mojej dzidzi dopiero za miesiąc... mąż mi odradza usg prywatnie bo mówi, że nie ma sensu, że wszystko ok i że możemy już poczekać do września. no uparty jak nie wiem no
ananke, a co obstawiasz? boy or girl? masz jakieś przeczucia? :-)

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

19 sie 2008, 11:17

w sumie nie dizewie sie ze nie czuje bo malenstow sobie smacznie spi zwiniete w kłębuszek :-D tylko na chwile sie ruszył drapiąc sie po głowie :-D
:-D noo, widzę Marcia77, że Twoja pociecha wie, jak wykorzystywać czas :-) ja też mam ochotę na drzemkę, ale niestety za dużo do zrobienia :-)
ananke, a co obstawiasz? boy or girl? masz jakieś przeczucia? :-)
hmm, dowiedzieć się nie dowiem, ale to juz Wam pisałam - tutaj po prostu nie mówią o płci dziecka na państwowym usg... przeczucia.. hmm, sama nie wiem :-D chciałabym dziewczynkę :-D ale z Młodym też chciałam :-D i ma chłopak rzęsy do połowy czoła :-D zobaczymy.. w sumie to jeszcze 4 miechy i kilkanaście dni... :-)

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

19 sie 2008, 11:31

a ja chyba sie zdrzemnę bo po porannej pobudce i nerwach chce mi sie spac..odezwe sie pozniej..dzis mam zamiar piec ciasto ale zobaczymy czy sie uda..

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”