Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

20 sie 2008, 11:20

#ania#, dobrze ze dach juz prawie zrobiony!!! :ico_brawa_01:

Chcialabym juz kupic komode i ukladac w niej wszystkie rzeczy dla Oliwierka. Albo przynajamniej miec jakas wolna szafke w ktorej moglabym poukladac te kupione rzeczy. Probowalam wczoraj cos pokombinowac i znalezc miejsce ale cos ciezko mi idzie :ico_olaboga: za duzo wlansych rzeczy. Ale jak sie wezme to znajde!!! I niuniek bedzie mial tyle wolnego miejsca ze hoho :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
#ania#
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

20 sie 2008, 11:49

betka, Ja już troche poukładałam i w sumie to mam pełną szafke, ale puki co to same kaftaniki, bodziaki i pajacyki, no i 22st.tetrówek:-) jak pomyśle co jeszcze przed nami to zaczynam się bać.. Ale co tam dobrze będzie w końcu nie my pierwsze i nie ostatnie ;-)

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

20 sie 2008, 12:29

ufff... wlasnie zrobilam miejsce w slupku jednym, caly wolny. Ukladam teraz ciuszki. Dziele najpierw na malutkie i wieksze. I zaraz bede ukladac :ico_haha_02: ale to slicznie wyglada!!! :ico_brawa_01: nawet nie wiedzialam ze mam tyle rzeczy. Tylko ze mam tezz na 24 miesiace niektore :-) Niektore sa takie slodziutkie :ico_brawa_01:
zrobie potem zdjecie slupka i wkleje :-)

[ Dodano: 2008-08-20, 12:51 ]
ale jeszcze mam miejsca!!! lepsza bylaby komoda z szufladami. Dlatego ze w slupku polki sa wysokie i nie bardzo sie nadaja. #ania#, ja tez mam tylko podstawowe rzeczy z ciuszkow. A cala reszta przede mna.
Zaraz musze poszukac jakis hurtowni dzieciecych. Bo nie mam pojecia gdzie sa takie u mnie w miescie.

Kili
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

20 sie 2008, 13:17

Hej Listopadówki!!!
Chciałabym dołączyć do Waszych rozmów i wspólnego oczekiwania:)
Jestem teraz w 27 tyg ciąży i mam termin na listopad.

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

20 sie 2008, 13:28

Kili, witaj u nas :ico_ciezarowka: i pisz o wszystkim. :ico_haha_02:

blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

20 sie 2008, 14:26

No i skonczyło się rumakowanie :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
Moja szyjka ma tylko 1 cm :ico_placzek: Skrócona bardzo. Mam zalecene leżenie pod groźbą szpitala :ico_placzek: A nie mam nic zrobione. Remoncik w lesie, ciszków malutko, nie poprane. Nic nie zrobione. Jestem załamana :ico_placzek: Nie umiem lezec ale dla Mai wszystko. Będę leżeć. 6 tygodni :ico_olaboga: :ico_placzek: musze tyle wytrzymac.
A dobra wiadomość to taka, że glukoza w normie i morfologia w miarę. Mała rośnie, dzielny bokser. Ale główką bardzo się pcha na świat. Musimy wytrzymac 6 tygodni.

[ Dodano: 2008-08-20, 14:30 ]
No i jeszcze jedno, Mąż załatwił zdjęcie Miss Polski z dedyakacją dla Mai i autografem :ico_brawa_01:

Kili
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

20 sie 2008, 15:42

Pierwszy raz piszę na tego typu forum. Próbuję wkleić suwaczek - mam nadzieję że mi wyjdzie:)
Ja dla dziecka nie mam jeszcze kompletnie nic, nawet nie mam jeszcze miejsca żeby wszystkie te rzeczy poukładać.
Betka też myślałam żeby kupić komodę, ale jak wstawimy łóżeczko do sypialni to komoda już się raczej nie zmieści. Będę musiała coś wykombinować.

Blumek - będzie dobrze tylko leż jak tak trzeba. Przygotowania nie są najważniejsze, może to zrobić ktoś za Ciebie, najważniejsze że wyniki ok.

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

20 sie 2008, 16:14

blumek, moge sie tylko domyslac co przezywasz. Ale ja wierze ze wszystko bedzie ok!!! Sama teraz cezkam na wizyte i sie boje czy wszystko ok. I czy moja hemoglobina wzrosla czy juz wynosi 8... ale jestesmy z toba!!! trzymaj sie. A jak nie masz lap topa to nawet nie wchodz na forum - chyba ze sobie klawiature i myszke wezmiesz do lozia :-) A Majka sie nie moze docezkac tak jak ty - dlatego ta szyjka taka krotka - dala ci tego swiadomosc a teraz sie cofnie, szyjka wydluzy i bedzie wszyyyyyyyyystko OK.

Kili, widze ze chyba oczekujemy naszych maluszkow na tego samego dnia. Moj termin to 20.11. Jest mi w sumie bez roznicy ktorego, oby zdrowienki byl, no i chcialabym w listopadzie!!! :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
#ania#
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

20 sie 2008, 17:31

betka, my dzisiaj w tesco i widziałam świetne bodziaki, tylko że wszystko letnie i nie ma sensu, poczekamy jeszcze troche i kupimy już jesienne i zimowe.. ale wszystko takie śliczne, maleńkie po prostu cudo!!!

Kili, witaj!! Zagądaj do nas i pisz tak często jak możesz :-)

blumek, ło Boziu 1cm?? Uważaj na siebie kochana, a Majka to niech sie tak na swiat nie spieszy, chyba ciotki z TT muszą z nią poważniej pogadac, zeby sobie grzecznie poczekała u mamusi w brzuszku..

Ciekawe co tam u nas będzie pewnie za 2 tygodnie to będziemy juz obie lezeć, bo ostatnio na wizycie miałam miękką szyjke i jakieś lekkie skórcze, ale puki co jest jakoś..

My jutro jedziemy do teściów, więc będę do Was żadziej zaglądać, ale wracamy w poniedziałek, to wszystko nadrobie ;-)

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

20 sie 2008, 18:21

#ania#, ja kupilam tez bodziaki z krotkim rekawkiem bo wydaje mi sie ze takie tez sie przydadza, dlatego ze w domku prezciez cieplutko bedzie, cieplej niz zawsze. Ale rzeczywiscie te rzeczy z przeceny to glownie z krociutkim rekawkiem.

[ Dodano: 2008-08-20, 18:22 ]
a ile prawidlowo powinna miec szyjka??

[ Dodano: 2008-08-20, 19:04 ]
blumek, zaczelam czytac troszke o tej szyjce. Jaka dlugosc powinna miec itp. I w sumie nie za wiele sie dowiedzialam, ale wiem ze czasem dziewczyny maja cala ciaze 2cm. Ale glownie to na forum bo nie moglam znalezc nic takiego na specjalistycznych stronkach.
Odkad przezcytalam ze skraca ci sie szyjka to zaczelam czuc brzuszek na dole, i tez sie boje zeby nie miec krotkiej. :ico_olaboga:
Ale tak jak pisalam wierze ze bedzie dobrze!!! A kiedy teraz idziesz do lekarza na kontrole??

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”