blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

22 sie 2008, 21:19

betka, - ja kupuję z serii TOMMEE TIPPEE, np taka http://www.allegro.pl/item416598597_ant ... ee_sm.html
kolezanka ma i jest bardzo zadowolona, juz zamowilam caly komplecik.

Kili, - na nasze dwie narazie cipulki tu są :) reszta to ogonki :)

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

23 sie 2008, 00:27

blumek, ogladam wlasnie te buteleczki i musze powiedziec ze sa nie drogie, i fajne rezcy ma ten sprzedajacy
Ide spac. Dobrej nocki. Choc juz pewnie spicie. No i dobrze w koncu noc. :)

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 sie 2008, 09:25

Witajcie
Wczoraj znów w pracy i dlatego się nie odzywałam.

Kili jedną butelkę warto mieć na wszelki wypadek. Tak mi poradziła moja siostra która ma roczną córeczkę. Ja kupiłam butelkę firmy AVENT z wolnym przepływem i z odpowietrzaczem.

A jeśli chodzi o wózek to mam ten sam problem co TY, też będę musiała tachać wózek na trzecie pietro :ico_oczko: Tylko prócz tego muszę mieć na pompowanych kołach które niestety są cięższe i najlżejszy wózek w rozsądnej cenie waży 14 kg. Widziałam taki który ważył zaledwie 11 kg ale kosztował ponad 2500,- więc nie na kieszeń naszych sponsorów, na naszą zresztą też nie.

blumek dobrze że masz jakieś zajęcie bo inaczej to zwariować można tak ciągle leżąc :ico_olaboga: Ja leżałam w sumie ok 3 tyg i myślałam że zwariuję :ico_puknij: No ale jak trzeba to trzeba :ico_oczko:

betka taki ręczniczek napewno się przyda. Moja siostra właśnie takiego używała dla Gabrysi. Ręczniczka z kapturkiem.

blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

23 sie 2008, 10:19

betka, - no własnie u tego sprzdawcy zrobilam grubsze zakupy na prawie 600pln :) Tak że juz mam znakomitą jest np 20 zl drozszy w hurtowni i nie ma gratisowej butelki. Mysle że sporo zaoszczedzilam. Bo wiem ile koleznka wydala w hyrtowni :ico_olaboga: A przy takim zamowieniu nie placisz za przesyłkę bo kurirem jest gratis :ico_brawa_01:

Motylek22, - no mam zajecie, ale za to kosztowne :ico_haha_01: I tez uwazam ze takie reczniczki z kapturkiem są potrzebne, ja kupiłam dwa :) Co do wózków, większość jest raczej cięzka, bo sa pompowane koła. Ja tez na 3cie pietro, ale moge trzymac stelaz w samochodzie a nosic samą gondokę :) Tak wymysliłam.

Milego dnia

Ps, juz mnie kregosłup boli od tego lezenia a twardo leze :)

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 sie 2008, 11:42

blumek faktycznie kosztowne zajęcie ale za to jakie przyjemne :ico_oczko: Jeśli chodzi o wózek to ja będę musiała taszczyć cały bo oboje z mężem nie mamy prawa jazdy i w związku z tym samochodu :ico_oczko: Ale jakoś dam radę.

Ja kosmetyki i przybory, które ostatnio kupiłam w carrefore kupiłam taniej niż na allegro. Spisywałm sobie ceny z allegro na liście zakupów i porównałam w domu z paragonem to wszystko wyszło taniej.

Może sprobuj położyć się na trochę na plecach z nogami opartymi na poduszkach, taka pozycja odciąża kręgosłup.

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

23 sie 2008, 15:33

blumek, a co sobie dokladnie kupilas?? tzn Majce :)
Bo ja juz nie wiem co jeszcze mam kupic...

Motylek22, a ty kupilas juz lozeczko?? bo jak ostatnio w sklepie ogladalam to samo lozeczko zacyzna sie od 170zl. A gdzie materac, posciel...?? A na allegro mozna kupic za 250 komplet, tylko musze jeszcze poszukac materaca odpowiedniego - bo gabkowy raczej nie wchodzi w gre.

Awatar użytkownika
Anetka29
maniakogadacz
maniakogadacz

23 sie 2008, 16:06

hej :ico_ciezarowka:

nie odzywałam się wczoraj, bo źle się czułam, pojechaliśmy do mojej gin, a ona mnie do szpitala skierowała! :ico_olaboga: bo trochę plamiłam i brzuch mine bolał :ico_chory:
na szczęście wszystko ustało i dzisiaj już mnie wypisali :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: musze tylko aspargin łykac i duuużo odpoczywac :ico_haha_01:
podejrzewam że tak się stało bo w czwartek duuuże pranie dla dzidzi robiłam na działce byłam obiad itd i wieczorem o już padnięta byłam no a w piątek mi się to odbiło :ico_placzek:

mój mężuś dziś zdał prawo jazdy :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: tak się denerwował że w szpitalu jestem, że miał nawet nie podchodzic do egzaminu, ale jak zadzwoniłam że wychodze i jest wszystko ok to pojechał - na szczęście

a w tym szpitalu to się napatrzyłam, nasłuchałam :ico_olaboga: i chyba zaczynam bac się porodu :ico_szoking: a Wy jak? boicie się porodu?

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

23 sie 2008, 17:40

Anetka29, dobrze ze juz wszystko ok!!! Ja boje sie porodu. Zawsze boimy sie czegos czego nie znamy. Ale mysle ze nie takie to straszne (tak sobie tlumacze).
Dzis ogladalam powtorke "na dobre i na zle" i tam rodzila siostra zosi - ale sie biedna meczyla. Ale jak jej przyniesli dzidzie i polozyli na raczkach to musialam wziac chusteczke bo zaczelam plakac. Normalnie widok niesamowity!!!
Kazdy porod jest inny, musimy wiedziec ze wszystko moze sie wydarzyc i dlatego tez trzeba sie przez te kilka godzin wziac w garsc i przemeczyc.
Ja sie boje ze zemdleje z bolu. Zaslabne i wtedy bedzie dopiero... :ico_olaboga:
Ale jak narazie jestem dobrej mysli!!!

blumek, obejrzalam sobie wszystkie rzeczy na allegro tego sprzedajacego i musze powiedziec ze wybralam kilka i wszystko kosztuje niecale 100zl. Zaraz wchodze na innych sprzedajacych i szukam.

Ja dzis nienajlepiej sie czuje - ale to przez zoladek. Ale nie przypominam sobie zebym cos zjadla nie tak... Wczoraj bylam na urodzinach i moze tam salatka mi zaszkodzila. Glowa mnie boli (ale do wytrzymania) i jakis taki zoladek ciezki....

Kochaniutkie czy wyszedl wam juz pepek?? Mi tak nie do konca ale przez obcisla bluzeczke juz go widac :ico_haha_02: Aha i ta linia mi urosla nad pepkiem. Juz prawie nad calym brzuszkiem ja mam. Ale coraz jasniejsza jak idzie do gory. :-D

blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

23 sie 2008, 18:02

A wiecie ze ja tez sie zle czuje, brzuszek mnie boli cały dzien ale nie plamie. Boje sie mezowi przyznac bo bedzie panikowac. Maja chyba rosnie i naciaga wszystko, bo leniwie ale sie rusza. Juz tak mialam kiedys wiec nie panikuje. Szpiatl to osta
tecznie.\

Motylek22, - napewni jest taniej w hipermarketach ale ja nie mam do nich dostepu bo mieszkam w małej miejscowosci. A jak dolicze koszty dojazdu do szczecina i po miescie to mi i tak wyjdzie taniej na necie a do domku przyniosa :)

betka, - ja sprwadzalam tez wiarygodnosc sprzedających a ten ma bardzo duzo pozytywnych, bo róznie bywa. Nawet 100 pln szkoda a co dopiero prawie 600. Poza tym jak u jednego kupujesz to zawsze taniej za przesyłkę a ja mam nawet gratis przy takim zamowieniu :ico_brawa_01: A oto lista moich zakupków:

Termoopakowanie Tommee Tippee 2szt. NOWOŚĆ!! (422349451)
Pieluchy Pieluszki FLANELOWE MEGA OBNIŻKA ceny!!! (415211229)
Pieluchy,Pieluszki tetrowe 80x80 MEGA GRUBE 10szt. (415818241)
Mięciutki śliczny kocyk polarowy 90x110 ptasiek (417324980)
Śliczne mięciutkie okrycie kąpielowe z kapturem (421950159)
Uspokajający smoczek Tommee Tippee 0+m 2szt róż (418741613)
Butelka 260ml. Tommee Tippee 2szt. dekor. różowe (418712693)
Termometr elektroniczny do czoła i ucha 4 w 1 HIT (418712893)
Laktator Tommee Tippee +akcesor.+wkłdki gratis (418743557)
Antykolkowa Butelka 150 ml. Tommee Tippee +sm. (416598597)
Bezpieczny komplet do paznokci 4cz. SUPER CENA!!! (421949750)
Szczotka do butelek smoczków Tommee Tippee róż (416060141)
Śliczne prześcieradło frotte z gumką 120x60cm (418726353)
Grubaśna welurowa Misia ZABAWKA Z POZYTYWKĄ !!! (415992447)
Niezastąpiony ASPIRATOR do nosa SUPER CENA!!! (423603162)
szczotka z miękkim wlosiem+ grzebyk Tommee Tippee (416059766)
Śliczny śliniaczek Śliniak Frotte z ceratką (415992847)
Super wkładki laktacyjne 24szt. - MEGA PROMOCJA! (417123232)
PODKŁAD do łóżeczka - CERATKA 90x120 PROMOCJA! (418726035)
Etui, pojemnik na smoczek Tommee Tippee OKAZJA!!!
Polecem ci jeszcze tego sprzedawce:
http://www.allegro.pl/item416502045_tom ... 150ml.html, tez ma same pozytywy.

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 sie 2008, 18:44

Hej
My właśnie odpoczywamy po obiadku :-) Zrobiłam dziś superowe paluchy z piersi kurczaka w panierce serowo-chlebowej :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Były pyszne :ico_haha_02:

betka, jeszcze nie kupiłam łóżeczka, sponsorują nam je moja siostra z mężem więc czekamy aż będą przygotowani finansowo :ico_oczko: Ja wybrałam dość drogie łóżeczko bo ma bujaki i kółeczka. Z materacem na allegro kosztuje ok 450,-

Anetka29, całe szczęście jesteś już w domku :ico_sorki: i błagam Cię oszczędzaj się kobitko :ico_sorki: Jeszcze mamy sporo czasu na pranie i prasowanie :ico_oczko:

Ja się jeszcze porodu nie boję ale napewno będę się bała jak się zacznie zbliżać termin.

Gratulacje dla męża :ico_prezent:

blumek faktycznie w tym momencie sklepy internetowe są dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”