Pierwszego urodziłam o wadze 5380... Dobrze widzicie... Potem córcię, można powiedzieć kruszynkę - 4500..
no to nieżle
poniedziałek mały ważył 630
nie strasz kobieto, ja myślałam,ze to jest akurat, też byłam w poniedziałek i Filipek ważył bardzo podobnie
u nas do szpitala trzeba wziąść wszystko i dla siebie i dla dzidzi
mama:
dowód tożsamości, karta ciąży+aktualne badania, orginał grupy krwi, ostatnie USG
3 koszule, kapcie, klapki, szlafrok, 2 paczki belii-tych dużych, nmajtki jednorazowe, żel do higieny intymnej( tantum rosa też się u mnie przydało), moje kosmetyki:żel do twarzy, krem, puder(a co?

), tusz do rzęs, szczotka do włosów, opaska do włosów, gumka, pomadka ochronna do ust, duża woda, mała woda na porodówkę, telefon, ładowarka, aparat fotograficzny, mi sie przydały jeszcze czopki i masc na hemoroidy

, a i jeszcze kółko do siadania i dodatkowa poduszka, 2 reczniki...jak sobie przypomne to dopisze
dla niuni:
rozek, recznik, zel do mycia, oliwka,kremik, min. 3 komlety ubranek(ja uzywam body dł.rekaw+spiochy, albo body krótki rek.+pajac), kocyk, tetrówki, pamperaki, smoczek teraz od razu biore

, czapeczki smerfetki, co jeszcze
na wyjscie u mnie ubranie nadal ciazowe, a dla małego sweterek,kombinezon, czapka, fotelik i do domu

tego nie moge sie doczekac
jak dla mnie to potrzeba
wóżek-my mamy upatrzony podwójny dla rodzeństwa
łóżeczko, materac,2x pościel(ja nie używałam- tylko kocyki), 2 prześcieradła
2 rozki
2 kocyki
2 ręczniki z kapturkiem- nie wszyscy je lubią, ja tak
ubranka to juz każda mama trochę inaczej kupuje,
pampersy- ja jednak tylko ze 2 paczki, nigdy nie wiadomo jak duza dzidzia się urodzi i czy nie będzie akurat na te uczulona
20 tetrówek
smoczek
2butelki-ja jednak będę przygotowana po doswiadczeniach z Oskarem, 1 do mleczka, 2 do cherbatki
karuzela- my musimy nową bo tamta się zepsuła
huśtawka-przy młodym nie miałam teraz chce
chusta do noszenia-jak wyzej
kosmetyki: oliwka, żel do mycia, kremik zwykły i na dwór,
sól fizjologiczna, woda morska do nosa, nurofen w czopkach, plantex, cherbatka koperkowa, spiryt do pępula...jak coś mi wpadnie do głowy to dopiszę