Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 wrz 2008, 10:59

donatka kobietko zaniżyłaś sobie - zaczęłaś 23 tydzień. :-D

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 wrz 2008, 11:04

to coś mi się pomyliło, dzięki :-D

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

01 wrz 2008, 11:06

noo, Kochane, jeszcze troszkę i wszystkie będziemy po połowinkach, czyli wątek juz z górki będzie miał ::-)

ja, jak patrzę na moje suwaczki, to mi gęsia skóra idzie :-)

Aniabella, dobrze, że z oczkami oki, mi to się bankowo pogorszył wzrok, ale poczekam z wizytą na po porodzie :-)

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 wrz 2008, 11:10

ja mam wizytę u okulisty 19 września, chodzę co 3 miesiące, bo mam troszke podwyższone ciśnienie w oku, okulary mam połówki (czy jak się tam mówi) na dal, ale noszę je tylo wtedy kiedy jadę gdzies dalej samochodem

do dentysty do kontroli bym musiała się wybrać, bo jeszcze w czasie ciąży nie byłam

Awatar użytkownika
aniabella
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

01 wrz 2008, 11:16

ja mam astygmatyzm. Okulary noszę do czytania i jak przy kompie siedzę. Na prawe oko mam -0,5 a na lewe -0,75 choć teraz skoczyło mi na -1 ale dr powiedziała, że nie ma sensu korygować tego w ciąży bo to może przez hormony tylko już po wszystkim się zgłosić. a do dentysty też muszę iść, już raz byłam i jeszcze jedna wizyta mnie czeka ale jakoś nie spieszy mi się z tym...

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

01 wrz 2008, 11:19

Cześć Dziewczynki:)
Ja już na szczęście mam prąd więc mogę z Wami plotkować ile wlezie :ico_brawa_01:
Sandrusiaale Cię wzieło na sprzątanko :ico_sorki: ,ja to na bieżąco sprzątam,bo Mały to taki bajzel potrafi narobić jak dziesięcioro dzieci,także odkurzanie codziennie,co drugi dzień mycie podłóg,co trzeci dzień pranie i tak w kółko :ico_noniewiem:
To chyba prawdaa,co piszecie,o tym,że w ciąży ma sie kłopoty z widzeniem,bo na przykład ja kiedyś przed kompem mogłam pół dnia siedzieć a teraz dwie godzinki to jest max.

Awatar użytkownika
aniabella
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

01 wrz 2008, 11:46

secret, dobrze, że już jestes. u mnie dziś net wolniej działa bo łączę się przez iPlusa bo ktoś kto udostępniał net przestał go wczoraj udostępniać :-/

ja jak nie założę okularów do kompa to od razu mnie głowa boli, a poszłam do okulisty bo miałam wrażenie że ostatnio źle widzę.

Jakie macie plany kulinarne na dziś? u mnie zupa serkowa na rosole chyba będzie a na drugie nie wiem.. może spagetti z soboty bo jeszcze zostało. Jejku niedawano jadłam a już o obiedzie myślę :ico_oczko:

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 wrz 2008, 11:48

Ja jestem krótkowidzem, mam dość mocne szkła: na prawe oko -3,75, a na lewe -2,5. Poza tym jak miałam kompleksowe badania w klinice w Katowicach, to stwierdzili, że mam coś nie tak z rogówką, jakieś zmiany. Teraz generalnie to boję się iść do okulisty żeby mi nie wymyślili jakiś wskazań do cesarki, a ja nie chcę. :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-09-01, 11:49 ]
a ja na obiadek mam kanie i kozią brodę. :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

01 wrz 2008, 13:44

Z tymi wadami to różnie bywa. Ja miałam -0,25 dp ale strasznie bolały mnie oczy jak siedziałam dłużej przed kompem, albo czytałam coś małym druczkiem. Zrobiłam okulary i było OK. Potewm widziałam gorzej, aż poszłam na badania pod koniec ciąży i okazało się, że mam już -1,5 dp. Teraz muszę się wybrać, ale nie mam kiedy. A w ogole też się bałam, że będę miała wskazania do cesarki z powodu oka, bo kiedyś okulista powiedział mi, że mam źle rozwijającą się siatkówkę. Okazało się, że poprostu mam jakoś dziwnie pozwijane naczynka, ale nie ma problemu. Jak się potem okazało urodziłam następnego dnia przez cc, ale z innego powodu - brak postępu, zielone wody zaczeły leciec, itd. dopiero niedawno przeczytałam, że groziło mi pęknięcie macicy, bo konsekwencje ze strony Lenki znałam.
A tak poza tym to mój kochany pieseczek jest z nami na 2 tyg. bo mama na Ukraine pojechała. On grzeczny, Lenka marudna jak nigdy.

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 wrz 2008, 14:11

ja mam z oczami wszystko ok:D wlasnie posprzatalam i nic mi sie nie chce odebralam dyp;om zjadlam hot doga i zaraz kanapki robie męzusiowi bo do pracy jedzie znow w podroz!!! ehhhh tylko niech mi maslo sie rozpusci bo twarde jak cegła:)

a chyba zaczynam czuc coraz bardziej dzidziusia ale nie jestem pewna czy to to! takie jakby motyl mnie dotkna... trudne do opisania taki lekkie pukniecie to takie szybkie ehhh...ale i tak rzadko mala to robi;)

ladna pogoda i upalna a u was?? ale i tak czuc jesien. no ja to do jutra sie wynudze bez meza...mama sie do mnie nie odzywa ;| chyba zapisze sie na ten kurs j, angielskiego. nie wiem zobacze narazie czekam na moja przesylke i sie nie moge doczekac

o 17 przyjdzie do mnie kolezanka z mezem i dzieckiem

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”