Awatar użytkownika
asiula_o
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

03 wrz 2008, 13:53

Czkawka:)to juz w ogole chyba miałas frajdę:)super:)

Awatar użytkownika
Anetka29
maniakogadacz
maniakogadacz

03 wrz 2008, 14:41

asiula_o, leżałam w szpitalu z podejrzeniem wcześniejszego porodu i zamiast się smucić to ja się cieszyłam jak głupia :-D

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

03 wrz 2008, 15:39

blumek - koszulki rewelacja :ico_brawa_01: skusilas mnie jak nic :-) jak maz wroci to mu pokaze i napewno bede miec taka :ico_brawa_01: napisz co u lekarza jak wrocisz!!! aha i co do materacykow to slyszalam ze im wiecej bajerow tym tylko drozsze. Najlepiej podobno zeby byl w miare twardy i to najwazniejsze!!! a czy on jest tylko z gryki czy tylko z kokosu czy tym podobne to nie ma roznicy. Nawet jesli sie kupi z jednego materialu to tez dobrze, nie musi byc mieszany (to akurat mowila mi polozna)

#ania# co do patelni to ja polecam zakup TEFALa. Mam tylko takie, ale wczesniej mialam rozne, nawet z powlaka teflonowa i nie bylam zadowolona. Tych uzywam juz 2-3 lata i od srodka nie widac zbey byla uzywana (na zewnatrz - jak to patelnia) Ale nigdy naprawde NIDGY nic mi nie przywarlo do patelni - no i super sie myje!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ico_brawa_01: wlasciwie tylko plucze bo nie ma co myc -tylko tluszcz. Tak wiec warto zainwestowac, choc nawet nie iem ile kosztuja teraz. Ja sama z checia skusialabym sie na garnki - ale narazie dzidzia wazniejsza - a garnki juz pewnie duzo drozsze.... No i rowniez daj znac co u lekarza!!!! :ico_sorki:

asiula_o to ja pewnie nie mialam ktg tylko sluchanie serduszka. :( Takim malutkim usg (jakby). I lekarz tylko przylozyl posluchal i koniec. Ciekawe czy bede miec KTG. Chcialabym!!!! :ico_sorki:

A co do koszul to czy myslalyscie o tej na sam porod?? Czy to moze byc zwykly t-shirt?? taki wiekszy?? Byloby mi chyba najwygodniej. Czy lepiej koszule dluzsza jakas (do kolan) ??

Anetka29, na ktg nie dosc ze serduszko to ci niespodzianka twoja jeszcze pokazala jak czkawka potrafi meczyc!!! :ico_haha_02: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ale super!!!
Ja tez chce KTG miec - ale dopiero na najblizszej wizycie, albo na usg. Do szpitala mi sie nie spieszy!!!! Uchowaj.... :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2008, 16:28

blumek te koszulki to takie mega sexi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a łóżeczko rewelka bardzo mi się podoba :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
#ania#
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

03 wrz 2008, 17:38

Witajcie popołudniowo..

My już po wizycie i nie jest za fajnie.. mam skórcze, chociaż ich nie czuje, skróconą szyjke i rozwarcie na palec, mam leżeć plackiem, łykać fenoterol, żeby znikneły skórcze i przyjść za tydzień do kontroli, Tak sobie myśle, że nasz Jasiek oszalał na punkcie Maji Blumka i już się rwie do koleżanki, w każdym razie możliwe, że rozdwojenie nastąpi szybciej, chociaż chciałabym przetrwać te najbliższe 8 tygodni.. Jestem tak potwornie wystraszona, że ledwo siedze, a jeszcze po tych tabletkach tak mi się ręce trzęsą, że szkoda gadać, to jakieś skótki uboczne, w każdym razie zabieramy się za kompletowanie wyprawki dla Małego, bo chyba zaszczyci nas szybciej swoją obecnością..Aaaaa zapomniałam dodać, maly zdrów jak ryba, a to, że mnie tak boli to nie rwa kulszoowa tylko od skórczów.. No nic ide leżeć dalej..

Awatar użytkownika
martuunia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

03 wrz 2008, 17:47

Betka na poród to załóż najgorszy,duzy t-shirt Michałka jaki tylko znajdziesz :ico_oczko: !!A tak na serio to zalóż coś wygodnego, a dlugość bez różnicy tylko tyle żebyś nie czuła sie skrępowana jak bedziesz chodziła po korytarzu, czyli najlepiej coś zasłaniającego pupę :ico_oczko: .

POZDRAWIAM GORĄCO MOJA KOCHANĄ BETKĘ JAK RÓWNIEŻ WAS WSZYSTKIE DROGIE LISTOPADÓWKI!!!!

blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

03 wrz 2008, 20:32

betka, - fajnie ze wamsie moje koszulki podobają , wiem ze droga ale jak pisalam to raz llub dwa w zyciu a jak poszanujemy to na kolejne dzidzie nam wysytarczy. Co do materaca to napewno powinna byc gryka bo dobry na kregoslup. A patelnnie tez mam tefal i są rewelacyjne. A to co ci robili to jeszcze nie było ktg :) KTG to jak cie podłączą do takich pasów na dłuzszą chwilkę.-

Ika202, - dziękuje :ico_sorki:

#ania#, - krde, to leż kobieto ile wlezie, wstawaj tylko na siusiu i jedzonko. Byle bys wytrzymała do 36 tygodnia włącznie. Biedna bidulka. Masz gorzej niz ja. A kto wie, może będzie parka :-D

Co do porodu to ja biore taki wygodnt wiekszy T- shirt mojego mezusia. U gina ok w miarę. Nie ma rozwaracia tylko szyjka krótka ale na razie nie ma zagrozenia. Za niecałe dwa tygodnie mamy 4d wiec tam bedzie wszystko widac. Byle jeszcze 4 tygodnie przytrzymac. Tylko grzybek mi sie zalęgł i musze go wykurzyc.

Aha, i remoncik prawie zrobiony, jeszce tylko posprzatac, wniesc mebelki i takie tam :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
asiula_o
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

03 wrz 2008, 20:55

Aneczko głowa do góry!!Lez jak najwięcej. A ten lek Fenotrol tez dostałam wczoraj na wizycie...i lekarka ostrzegała ze beda drgawki. Mnie tez sie rece trzęsły i kołatało mi serce. Ale moja ginka dała mi jeszcze jeden lek, który ma własnie działac na to aby te drgawki zmniejszyc nazywa sie Isoptin- no ale jak widac drgawki i tak były...
Musimy dac rade dla naszych Dzidzi!!

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

03 wrz 2008, 21:32

#ania#, ach te nasze maluszki... Pchaja sie do nas. Tak samo jak my tak i one czekaja na przyjscie!!! Ale kochane maluszki poczekajcie jeszcze troszke :ico_sorki: jeszcze 2-3 miesiace!!!!!!!!!!!!!!! :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

martuunia1, musze cos wynalezc w szafie... Jest tego do groma wiec napewno cos wynajde :ico_haha_02: Kochana jestes ze zajrzalas do nas - wpadaj czesciej i odpowiadaj na nasze pytania!!! Wiekszosc z nas to mamuskami pierwszy raz zostana!!! Nie ma to jak rada bardziej doswiadczonej!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :-) Ale ta twoja Nelinka sliczna jest!!! g:)

blumek, ty tez kochana odpoczywaj. za duzo robilas i maja sie upomniala o chwile odpoczynku!!! Nie pracuj za duzo i uwazaj na siebie i corcie!!!!

#ania#, ty tez aniu uwazaj!!! :ico_sorki: ZERO sprzatania :ico_nienie: niech bedzie brudno!!! I niech duzo!!!!!! Musisz odpoczywac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :ico_sorki:

Awatar użytkownika
martuunia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

03 wrz 2008, 22:25

Blumek a szyjka skraca sie podobno tez od grzybka, tak slyszalam jak lezalam na podtrzymaniu(4 razy) wiec glowa do gory,wszytsko bedzie oki :ico_oczko: W ogole jesli mowimy o tym samym grzybku :ico_oczko:

Betka bede wpadac :-D zwlaszcza jak mowisz ze doswiadczona kolezanka jestem i moge radami sypac :-D :ico_brawa_01: heh jak wspominam jak to bylo jak ja bylam w ciazy i siedzialam codziennie na tt :-D JUz niebawem 2 rok jak tu jestem hehe :ico_brawa_01:

Dziewczyny zapraszam was do Nas sierpniowych dzieci 2007 na roczku za nami :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”