ania odpoczywaj jak najwięcej! wstawaj tylko jeść i do WC, bo lepiej żebyś w domku o siebie dbała niż w szpitalu. Ja tam przeleżałam tylko 1 dzień, ale były tam dziewczyny co po kilka tygodni leżały z obiawami takimi jak masz Ty, więc chyba w domku lepiej
ja też jeszcze nie mam wyprawki oprócz ciuszków i na razie się nie zapowiada na zakupki bo R z nogą w gipsie, więc spacerki po sklepach odpadają. Ale pod koniec września idę już na L4, mąż się raczej wykuruje to będziemy szaleć, na razie się nie martwię. Pokoiku też nie ruszyliśmy, co prawda i tak na początku to maleństwo będzie mieszkało w naszym pokoju - bo tak wygodniej, więc nie ma się co śpieszyć

u nas w sumie to tylko pomalować trzeba, bo meble kupiliśmy wcześniej, no może się jeszcze na jakiś nowy dywanik skuszę
betka, jak brzuszek twardy to znaczy że skurcz, ale jak przechodzi w ciągu minuty i nie ma ich więcej niż 3-5 na godzinę to jest ok - tak mi gin powiedziała. Ja też mam czasem twardy jak kamień. Dużo też czytam na temat ciąży i jakoś tak mnie to uspokaja. polecam wejść na stronę pampers-a tam jest kalendaż ciąży i chyba najlepszy z jakim się do tej pory spotkałam.
moja dzidzia ostatnio dziwnie się ułożyła. zawsze kopniaki w pęcherz dostawałam a teraz w okolice pępka

wczoraj to miałam wrażenie że zaraz przez ten pępek nóżka wyjdzie
wczoraj dostałam pierwsze próbki dla niemowląt od Nivea