blumek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

04 wrz 2008, 08:59

martuunia1, - zeby grzybki saracały to nie słyszałam :ico_szoking: ale pewnie cos w tym jest. Za to wiem, że kobitki z tyłozgięciem mają problemy z szyjką i ja do nich tez naleze :-) Ale dziekuje za podpowiedź.

I miłego dnia. Ja dzis super pospałam tylko plecki znowu bolą :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-09-04, 10:05 ]
No i materac tez mam juz kupiony. Jeszcze tylko wanienka i wózek ale to juz full relax :) Kuzynka z berlina obiecala mi kupic kosmetyki i pampersy dla noworodka, bo jednak te rzeczy w niemczech wciaz są duzo lepsze niz u nas :ico_brawa_01: I wyprawka gotowa. Teraz umeblowanie pokoiku :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
osita
Trzy tysiące lat minęło...

04 wrz 2008, 10:23

#ania#, ujjj, to troche ci sie porobilo :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: ale wiesz, znajoma miala skorcze od 6 mca lacznie z rozwarciem 1cm a urodzila spokojnie w 38tc. i to latajac za starsza corka i pracujac. Bedzie dobrze, musi!!!
a szyjka skraca sie podobno tez od grzybka
ja w poprzedniej ciazy ciagle mialam infekcje i grzybka, nie dosc ze szyjka sie nie skracala, to jeszcze byla b. twarda mimo "przeterminowania" i w koncu nie bylo rozwarcia za zadne skarby i musieli robic cc...
teraz z grzybkiem lepiej, biore probiotyki i ... dziala :-)

kurcze, u was pokoiki juz pelna para, u mnie tragedia... nic nie zrobione :ico_olaboga: ale mamy czas, przyjedzie moj tata to wszystko zrobi - on to taka kochana zlota raczka jest :ico_brawa_01: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

04 wrz 2008, 10:24

blumek, fajnie ze juz masz wszystko!!! :ico_brawa_01: bo wlasciwie wozek i wanienka to juz pikus w porownaniu do tego w co trzeba bylo sie zaopatrzyc. Ja narazie czekam na przyplyw gotowki - moze w totka wygram?? :ico_brawa_01: kto wie ?? Wtedy i wam wyprawke zrobie :D Ach by byly nasze dzieciaczki piekne!!! i tak beda , ale moze wygram... :-) hehe

Wczoraj sporo polazilam i co... wieczorem brzuszek twardy jak kamien i nie najlepiej sie czulam :ico_olaboga: ale dzis juz przeszlo wszystko. Ale troche sie przestraszylam ze cos moze byc nie tak - moze to jakis skurcz byl?? nie wiem. Ale dobrze ze juz poszlo sobie!!! :ico_ciezarowka:

[ Dodano: 2008-09-04, 10:27 ]
osita, ja tez jeszcze w proszku!!! dokladnie poza ciuszkami brakuje mi wszystkiego!!! a do tego jeszcze rozki i pajacyki. Ale jestem dobrej mysli ze urodze w terminie bez zadnych komplikacji wiec mam jeszcze czas :-)

Awatar użytkownika
Anetka29
maniakogadacz
maniakogadacz

04 wrz 2008, 12:35

ania odpoczywaj jak najwięcej! wstawaj tylko jeść i do WC, bo lepiej żebyś w domku o siebie dbała niż w szpitalu. Ja tam przeleżałam tylko 1 dzień, ale były tam dziewczyny co po kilka tygodni leżały z obiawami takimi jak masz Ty, więc chyba w domku lepiej :ico_oczko:

ja też jeszcze nie mam wyprawki oprócz ciuszków i na razie się nie zapowiada na zakupki bo R z nogą w gipsie, więc spacerki po sklepach odpadają. Ale pod koniec września idę już na L4, mąż się raczej wykuruje to będziemy szaleć, na razie się nie martwię. Pokoiku też nie ruszyliśmy, co prawda i tak na początku to maleństwo będzie mieszkało w naszym pokoju - bo tak wygodniej, więc nie ma się co śpieszyć :-) u nas w sumie to tylko pomalować trzeba, bo meble kupiliśmy wcześniej, no może się jeszcze na jakiś nowy dywanik skuszę :ico_haha_01:

betka, jak brzuszek twardy to znaczy że skurcz, ale jak przechodzi w ciągu minuty i nie ma ich więcej niż 3-5 na godzinę to jest ok - tak mi gin powiedziała. Ja też mam czasem twardy jak kamień. Dużo też czytam na temat ciąży i jakoś tak mnie to uspokaja. polecam wejść na stronę pampers-a tam jest kalendaż ciąży i chyba najlepszy z jakim się do tej pory spotkałam.

moja dzidzia ostatnio dziwnie się ułożyła. zawsze kopniaki w pęcherz dostawałam a teraz w okolice pępka :-) wczoraj to miałam wrażenie że zaraz przez ten pępek nóżka wyjdzie :-D

wczoraj dostałam pierwsze próbki dla niemowląt od Nivea :-D :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
#ania#
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

04 wrz 2008, 13:01

Witajcie kobietki

Dzięki za wsparcie!! Od razu mi się lepiej zrobio jak Was poczytałam.. więc.. sumiennie leże, P bardzo mnie pilnuje i właściwie wstaje tylko na siku i jeść.. Ogólnie nie jest źle, przestała mnie bolec kość ogonowa i kręgosłup, więc pewnie to byly skórcze krzyżowe.. chyba czekają mnie parte bóle krzyżowe, ale co tam dla Jasia wszystko.. po fenoterolu faktycznie wszystko się telepie i w środku i dlonie mi same chodzą, ale ginka dala mi jeszcze jakiś lek na to kolatanie serca i drgawki jakoś na s ale nazwa wyleciala mi z glowy.. Po za tym to jestem cholernie wystraszona,nie jestem jeszcze przygotowana na to żeby pójść i urodzić, po za tym wyprawka w lesie, wlaściwie po za ubrankami, wanieną i paczką pieluszek nic jeszcze nie mamy, ani dla Jasia, ani dla mnie do porodu.. Mam nadzieje, że za tydzień dowiem się czy moge chodzić, chociaż troche, to zabierzemy się poważnie za zakupy, bo wyszlo na to, że niema na co czekać.. Dobrze, że mam laptopa więc jakąś ączność ze światem, to do stacjonarnego P mnie nie dopuszcza-mam leżeć... ale kochany jest, dzisiaj posprzątal, zrobil obiadek, kochany jest :-)

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

04 wrz 2008, 13:54

Anetka29, moj Junior tez jak czasem kopnie gdzies kolo pepka to az oczy w slup stawiam ze takie malenstwo a tyle sily w sobie ma!!! :ico_brawa_01: ale u takich maluszkow sil potzreba!!! NIECH WSZYSTKIE ROSNA ZDROWO!!!!
Ja tez lubie ten kalendarz na pampersie :-)
Aha Anetka polecilabym wyprobowac kosmetyki nivea na sobie najpierw!!! Oby twoje (i wszystkie zreszta malenstwa) nie mialy zadnych uczulen, ale nivea potrafi uczulic!!!

#ania#, :ico_brawa_01: mezus pierwsza klasa :ico_brawa_01: ale zeby mu tak zostalo od czau do czasu przynjamniej - i jak wszystko bedzie ok!!! Ale bysmy byly szczesliwe gdyby tak latali kolo nas :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
#ania#
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

04 wrz 2008, 14:33

betka, ja nie nażekam na P, na prawde kochany jest.

Ja slyszalam sporo dobrego o NIVEA BABY, ale jeszcze nie myślalam jakich kosmetyków będę używać, na pewno liatum do kąpieli i sudocrem do pupy, ale co dalej nie wiem, myślalam, że mam jeszcze dużo czasu na takie zakupki, ale chyba musze troche przyspieszyć, bo jak Jasiek się tak spieszy na świat, to i my musimy się pospieszyć..

Moje dzieice dzisiaj jakieś malo ruchliwe, czuje tylko jak się przeciąga, chyba sobie smacznie śpi..

Awatar użytkownika
Anetka29
maniakogadacz
maniakogadacz

04 wrz 2008, 14:52

betka, ja jeszcze nie wiem jakich kosmetyków będę używała dla maleństwa, ale poprosiłam o różne próbki i zobaczymy - na razie tylko nivea się odezwało. Mnie to nic nie uczula, więc nie wiem czy jest sens najpierw na mnie próbować, ale co tam nic nie zaszkodzi. Może na moim R będę testowała, bo to on jest wiecznie na coś uczulony :-) (wcześniaki tak mają :-) ) Trochę się boję żeby moje maleństwo po tacie nie miało żadnych chorób, bo on i astme ma i uczulenia na różne rzeczy i skaze białkową :ico_olaboga: no ale nic trzeba poczekać

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

04 wrz 2008, 15:49

Anetka29, :ico_olaboga: trzymam kciuki zeby nie odziedziczylo alergii po tatusiu!!! :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: bo niby alergia... i niby kazdy juz ma... Temat ochlapany. Ale jak kogos naprawde meczy to :ico_placzek: poprostu nie do wytrzymania!!!! Ja mam od urodzenia. Nie meczy co dzien ale tyle ile ja z nia przeszlam to.... Nie zycze nikomu!!! A do tego jeszcze AZS mam.... Ale na szcezscie pojawia sie i znika. A pojawia sie rzdko na szczescie!!!!!!!!!!! bo to paskudztwo to juz skaranie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#ania#, ja napewno olilatum (zlych opinii nie slyszlaam , same dobre) a poza tym na sobie tez wyprobowalam wiec efekty zauwazalne. ( u mnie akurat minimalne bo wtedy nic mi nie pomagalo, ale skora po kapieli wypoczeta przynajmniej). co do sudokremu to tez poleca go wiekszosc!!!

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 wrz 2008, 15:59

no i ja was witam dziewczyny :-D i mam takie pytanie czy macie może konta na nk??

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”