shoo, właś nie wszyscy mi mowią,że młóda wygląda na starszą
Co do ubranek,butów to faktycznie dyskryminacja!Mam chłopaków więc wiem co piszę
Zawsze byłam zła,np. jak kupowałam buty.Dla dziewczynek 2 regały...a dla chłopców kilkanaście par i to takich nieciekawych.
szkrab, super ,że malutka rośnie i ma tyle mleczka u mamusi w cycusiach
margarita83, przykro mi naprawde
Powiem Ci szczeżę,że ja też miałam i pewnie nie raz bede mieć takie momenty że mówiłam DOŚĆ!Przecież tak nie można żyć,niby razem a jednak osobno.
Na dłuższą metę takie życie nie ma sensu.
Teraz tym bardziej jak masz malutką ...ja mam mamę.Ty nie masz nikogo,mąż powinien być przy Tobie...pomagać ,wspierać poprostu być.
Ale co zrobić,taką mają pracę.Ja się z tym pogodziłam...choć nie mówię że takie zycie mi odpowiada
Kochana nie załamuj się...bedzie dobrze.Masz córcię ....nie jesteś już sama!
Co do kup...to masakra!Emilka nie robiła kupy 3 dni...
Wysłałam męża do apteki po czopki glicerynowe.Po zaaplikowaniu nie minęło chyba z 15 min,a mała zrobiła kupę.Ale męczyła się przy tym strasznie
Boże ja nie mogłam na nią patrzeć,robiła się purpurowa na buzi.
No,ale w końcu poszła kupa
Potem wyczytałam w necie,że to normałne kiedy wprowadza sie mleko modyfikowane.
Ze zaparcia to calkiem naturalna reakcja dla niedojrzałego układu pokarmowego u tak małych dzieci.I gdzieś na jakimś forum...pani dr. odpisała jakies mamie ,która miała podobny problem ze swoim maleństwem.
Poleciła Trilac,albo Dicoflor...to probiotyk,ktory zawiera żywe kultury bakterii.
I wspomaga miedzy innymi prace jelit.
No więc wysłałam męża.Kupił Dicoflor w saszetkach (16.50)saszetek jest 10.
Jedna dziennie do mleka.Narazie efektow nie ma,ale poczekamy zobaczymy.Wydaje mi się że jakby cześciej puszczała baczki
No i zmieniłam mleko z NAN1 na Bebiko1.Podobno w NAn jest dużo żelaza...co nie wszystkie dzieci toleruja.
A na kolki polecają Espumisan,krople Gripe Water,Infacol,ale podobno najlepsze sa kropelki Sab Simplex,niestety dostępne tylko w Niemczech
A ze sposobów to ciepla pieluszka przyłozona do brzusia.Masaże i leżenie na brzuszku.