Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 mar 2008, 16:29

dziś zadzwoniła dyrektor tego przedszkola, że mogę ją jutro przyprowadzić, bo widzi, że bardzo mi zależy
no to super! Czasem opłaca się być upierdliwym, bo w końcu dostanie się to, co się chce :-D
To jest normalne co czujesz
ale przejdzie, prawda...
No i postanowilam hodowac ziola: bazylie, rozmaryn, miet i cytynke
:ico_brawa_01: ja to bardzo nie lubię sadzić, siać, przesadzać... Ale roślinki bardzo lubię i nawet one mnie też, bo jakoś rosną :-)

[ Dodano: 2008-03-05, 15:30 ]
mama_zuzi1980, moja teściowa jest bardzo w porządku :-D

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 mar 2008, 17:13

ale przejdzie, prawda...
dokladnie...
mama_zuzi1980, moja teściowa jest bardzo w porządku
tylko pozazdroscic i zyczyc tak innym kobietkom :-)

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

05 mar 2008, 18:04

Hej,jestem już z powrotem.Kacperek ma bardo gardełko chore :ico_placzek: :ico_placzek: dostał antybiotyk,zinnat i syropek prawoślazowy,ale wszystko było oki i tak nagle aż tak bardzo :ico_olaboga: i ciekawe od czego,już nie wiem,ale zauważyłam ze często jest chory po tym jak jesteśmy u teściów,oni maja tam straszna wilgoć w domu a ja jak byłam mała to byłam uczulona na pleśń,może i mały tak ma :co_noniewiem: hmm.Ale krzyczał jak go lekarka badała :ico_olaboga: ma chłopak głos niesamowity,mówię wam mi aż potem w uszach szumi :ico_haha_01: :ico_haha_01: w końcu dostawałam sterydy na szybszy rozwój płucek jak byłam w ciąży w szpitalu i to chyba stąd :-D
Dziewczyny, nie zapomnijcie, dzisiaj jest DZIEŃ TEŚCIOWEJ :-D
serio :ico_szoking: pierwsze słyszę :ico_szoking: no ale tak naprawdę to ja jeszcze nie mam teściowej :-D
dziś zadzwoniła dyrektor tego przedszkola, że mogę ją jutro przyprowadzić, bo widzi, że bardzo mi zależy :ico_brawa_01: ale się ucieszyłam :ico_brawa_01:
to super ze sie udało,jaka w porządku babeczka :ico_brawa_01:

no ta spiralka troszkę kosztuję ale jakby tak przeliczyć tabletki na te 5 lat to by nawet taniej wyszło.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 mar 2008, 18:50

Kacperek ma bardo gardełko chore
oj biedny Kacperek! To może faktycznie od tej wilgoci, bo tak nagle i tak bardzo, jak mówisz, złapało go :ico_olaboga: Kurujcie się i niech Synek szybciutko do zdrówka wraca :-)

Normalnie, jaka heca to Wam mówię!
Nie zaglądałam specjalnie do buźki Zuzi w poszukiwaniu ząbków, bo jak Wy piszecie to dzieci gorączkują i nieznośne są, a u nas było ok. A dziś, teraz, po południu wygłupiałam się z Zuzą i wypatrzyłam ząbka, nawet go macać nie trzeba, bo go widać. Taka bielutka kreseczka na dole :-) I się zastanawiam, czy ją to miało boleć już dawno czy dopiero najgorsze przed nami :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

05 mar 2008, 19:28

dominisia super fotki, wozeczek extra a ta wiatroweczka jest mi znajoma bo widzialam tez taka u nas w h&m :-D aaa i podoba mi sie takie lekkie ubranie dzieciaczka :ico_brawa_01: koniecznie wklej fotki jak J. wroci z tygryskiem do domku :-D
no K. ze ciagle go nie ma i jeszcze prywatnosci w domku nie masz :ico_olaboga:

ewasiek wszystkiego naj dla Michasia :ico_prezent: :ico_buziaczki_big:
i wcale sie nie dziwie ze masz zamiar wpadac na kontrole niani do domku, ja gdybym miala taka mozliwosc pewnie tez bym tak zrobila :ico_oczko: fajna nowa fryzurka :ico_brawa_01:

eska Olo prawdziwy przystojniacha no i podoba mi sie tez Twoj styl ubierania małego, tak na "dorosłego" hehe, i ciuszki supcio pierwsza klasa i brawa dla mamuski ze potrafi takie cudenka w szmateksiku wynalezc :ico_brawa_01: ja tez uwielbiam tam buszowac i wcale nie mam wyrzutow sumienia ze tam kupuje :ico_nienie: a nawet sie ciesze ze udalo mi sie cos fajnego za grosze kupic :ico_oczko:
wozek supcio, bardzo mi sie podoba :-) to czekamy na foty Olkaw nowym wozie :ico_oczko:

kocura super filmik :ico_brawa_01: widze ze Zuzia ma podobna technike przewracania sie na brzusio co Szymcio :-D
ja jak musialam dac malemu butle to tez mialam mega wyrzuty sumienia, wiec wcale dziwna nie jestes :ico_nienie:

ania ja tez kiedys mialam taka schize ze Szymon nie sika :ico_szoking:
na szczescie jak zalozylam mu pieluche tetrowa to od razu nasikal
kurde jak przeczytalam tego twojego posta o ligocie to zamarlam, normalnie szok, przeciez do tej pory wszystko bylo ok, wiec co jest :ico_olaboga: trzymam kciuki zeby wszystko z Krystiankiem bylo ok :ico_sorki:

mamo_zuzi hahah po tym zdaniu bylo oooostrooo. Poszlismy spac po 1 w nocy bo nie moglismy przestac haha nawet nie wiem od czego sie zaczelo :ico_wstydzioch:
jakos tak mi usmiech na twarzy wyszedl i sie ucieszylam...haha :-D
a z tymi lyzeczkami to dziwna sprawa bo ja zawsze myslalam ze medela to dobra firma, nawet mam z tej firmy laktaror (kupilam w szpitalu po porodzie) :ico_noniewiem:
no to teraz mozecie juz szalec z mezulkiem juz bezstresowo :-D
ja bym pojechala do lekarza z tym kaszlem...ale wiesz ja to przewrazliwiona juz jestem :ico_noniewiem: no prosze, juz nowe rzeczy w domku zmienione a gdzie te zdjecia przedpokoju???? bo chyba o czyms zapomnialas :ico_nienie:

kicia Szymon tez ostatnio mial taka goraczke bez innych objawow i do tej pory nie wiadomo od czego, nawet lekarka nie wiedziala, podejrzewala 3-dniowke ale okazalo sie ze to nie to :ico_nienie: a pozniej zaczal kaszlec i wielki katar mial, duzo zdrowka dla Kacperka napewno szybko mu przejdzie, teraz taka beznadziejna pogoda :ico_noniewiem:

agnieszka super ze znalzalo sie miejsce dla Julci w przedszkolu :ico_brawa_01:

my zaraz jedziemy na angielski, mama przyszla do Szymona, musze jeszcze przygotowac dla niego mleko a mama pozniej mu da przed spankiem...
w pracy nawet ok, 2 dni bylam pomagac w innym dziale bo mieli nawal pracy a teraz juz wrocilam na swoje stanowisko wiec troche luzu :ico_oczko:
dobrze ze wychodze ta godzinke wczesniej :ico_sorki:
w pon i dzisiaj moj tata byl sam z Szymonem i jak na razie super sobie radzi tylko pozniej jest wykonczony, bo wiecie jak to dziadek jak maly marudzi to on go nie "oleje" tylko go nosi, pokazuje, zabawia itd, wiec wcale sie nie dziwie ze pada po tych 8h :ico_oczko:
aaaa i dzisiaj w pracy mi sie zab ukruszyl :ico_placzek: dobrze ze to 6 :ico_sorki:
juz w piatek sie umowilam do dentystki bo wzielam urlop wiec nam plan duzo rzeczy pozalatwiac, pojde tez z Szymonem do pediatry bo mam jakas schize ze mu siusiak zarasta :ico_szoking: no serio ma coraz mniejsza ta dziurke :ico_olaboga: i nie wiem czy to tak ma byc :ico_noniewiem: ok, musze teraz uciekac

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

05 mar 2008, 19:34

a jak nie minie to wtedy pojdziesz.
święta prawda :ico_wstydzioch: :-)
Cale szczescie nie posiadam :-D
i ja tymczasowo nie posiadam :-D
powiem ci ze STRASZNIE duzo
Nie mam pojecia od czego to zalezy :ico_olaboga:
to nawet zależy od regionu Polski :ico_szoking: i no i oczywiście od tego jak lekarz się ceni :ico_noniewiem:
a daleko masz do przedszkola?
nie mam daleko, ale mam nadzieję,że Darusia ze sobą nie będę musiała targać :ico_noniewiem:
No i postanowilam hodowac ziola: bazylie, rozmaryn, miet i cytynke
ja też miałam taki ogródeczek parapetowy, uwielbiam ziólka :ico_brawa_01:
Kacperek ma bardo gardełko chore :ico_placzek: :ico_placzek:
biedulek :ico_pocieszyciel: :ico_pocieszyciel: :ico_pocieszyciel: oby szybko przeszło, Darek też brał Zinnat, ale pluł :ico_szoking:
no ta spiralka troszkę kosztuję
musisz dowiedzieć się u siebie, może będzie taniej :ico_noniewiem:
wypatrzyłam ząbka
no to gratuluję :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
czy ją to miało boleć już dawno czy dopiero najgorsze przed nami :ico_noniewiem:
najbardziej boli samo wyżynanie, to jak jużjest na wierzchu to powinno być ok :-D

mój Ex dziś dzwonił i pytał czemu się z nim nie kontaktuję :ico_puknij: chyba sam może zadzwonić jak chce wiedzieć czy z córką wszystko dobrze :ico_noniewiem: jeszcze pisma nie dostał :ico_oczko: za dwa tygodnie przyjeżdża :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

05 mar 2008, 21:43

Na szczescie Jasiu marudzil tylko ranno-popoludniowa pora i teraz jest ok. Nie obrazicie sie jak dam jeszcze kilka fotek?? No i sorki ze nie pisze ale K. jest w domku i korzystam z tego ze jestesmy sami :) Humorek mam lepszy, moze ten moj podly nastroj wynikal z tego ze wczoraj przyjechala ciotka, poscili ja na granicy i zostaje na tydzien :-D

A i ostrzegam jedno zdjecie bedzie tylko dla ludzi o mocnych nerwach :-D

No i lecimy
Jasiu przed spacerkiem
Obrazek
Jasiu na spacerku
Obrazek
Na secerku z "ciocia" Weronika
Obrazek

No i teraz to najkoszmarniejsze, Jasiu spi z czarownica (ciekawe czemu moje blond wlosy wyszly jak czarne, no i nie dziwcie sie ze Jasiu ma skarpetki na lapkach ale po prostu strasznie sie drapie ostatnio)
Obrazek

No i ostatnie "Ale mi fajnie"
Obrazek

[ Dodano: 2008-03-05, 20:47 ]
Ja tylko musze pogratulowac Zuzi zabka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

05 mar 2008, 22:01

Haj dziewczyny

Kicia niech twoje maleństwo szybko zdrowieje, trzymamy kciuki.
a też miałam taki ogródeczek parapetowy, uwielbiam ziólka
Ja tez lubie ziółka z doniczki i też już wysiałam troszkę :-D nawet zaczeło wschodzić. :ico_brawa_01:
Jasiu spi z czarownica
super zdjątko :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A u nas dobrze, misio właśnie usnal, a ja zaraz się klade, bo jak sie budzi do jedzonka to jestem nieprzytonma i prawie na śpiąco (moje śpiące, jego zreszta tez, bo jak tylko ma butle w buzi to przysypia.)

W pracy tez dobrze, szybko mija czas jak sie ma po 3 - 4 godziny dziennie :ico_oczko: Ale już mi sie jędza włączyła, i strasznie zaczelam pilowac dzieciaki, jakies 2 tyg. i mi minie :ico_oczko: A ucze w gimnazjum wiec czasami troche jedzowatym trzeba byc.

A mamo_zuzi nie zaczynaj za wczesnie edukacji bo bardzo czesto dzieciaki ktore sie naucza wczesniej wielu rzeczy to nudza sie na zajeciach i jak jest nauczyciel ktory tego nie wylapie to zuzia albo sie zniecheci albo strasznie sie bedzie nudzila. Ale to nie znaczy ze nie mozesz jej naprzyklad uczyc liczb w zakresie 10, i ewentualnie jakich prostych dzialan. a literek tez mozna ja pouczyc, podobno fajna zabawa z tym jest na komputerze. Teraz jest tyle multimedialnych zabaw edukacyjnych dla dzieciaków ze z tego mozesz korzystac.
Kurcze zlapalam wene i tyle naprodukowalam. Ale jesli chodzi o szkole to zawsze moge duzo pisac a jak mam pisac o uczuciach to zawsze dwa slowa.

A jesli chodzi o nianie to sie narazie sprawdza, zobaczymy jak bedzie dalej :-)

A dzieki za komentarze odnosnie wloskow, ja tez wole siebie w bladzie. Jakos ciemny kolor mi nie bardzo pasuje.

Zmykam do łazienki i ide lulu :ico_spanko:
kolorowych snów dziewczyny :-D

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

05 mar 2008, 22:40

EVE kurcze mam nadzieję, że to niemożliwe żeby siusiak się zrastał :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

DOMINISIA ja to codziennie mogę fotki oglądać :ico_brawa_01: Jasiu naprawdę duży facet :ico_brawa_01: a ja czytam Twojego posta, ale zdjęcia mi się jeszcze nie otworzyły....no i czytam o tej czarownicy...później tak patrzę gdzie to zdjęcie :ico_puknij: myślałam, że jakaś kukła w łóżeczku będzie :ico_puknij: ale Ci się śmiesznie włoski ułożyły :-D a poza tym to super macie te tablice "rejestracyjne" :ico_brawa_01:
czesto dzieciaki ktore sie naucza wczesniej wielu rzeczy to nudza sie na zajeciach
no to nie wiem jak to będzie u Julci :ico_noniewiem: ona już zna wszystkie literki i liczy do 20 :ico_noniewiem: a zerówka za rok :ico_noniewiem:

moje szkraby śpią...Julcia przejęta, że jutro wcześnie musi wstać zasnęła wcześnie... :-)

[ Dodano: 2008-03-05, 21:43 ]
a tu dla W. nagrałam nasze dzieciaczki, ale i Wy możecie obejrzeć :-D
http://pl.youtube.com/watch?v=wlYakMo9BVk

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

05 mar 2008, 23:01

Jasiu spi z czarownica
no nieeeeeeeeeeeeeee
ja tez szukalam jakiejs kukły czarownicy :ico_smiechbig:

fajne fotosy i wklejaj czesciej bo ja uwielbiam wprost ogladac inne fotki niz swoje :-D

Ja tylko musze pogratulowac Zuzi zabka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
kurde czy ja cos przeoczylam>????
bo nie doczytalam tego, no jesli tak to gratulacje :ico_brawa_01:

agnieszka01.04,
ale Julcia sie fajnie bawi z Darusiem :ico_brawa_01: jestem w szoku ze 4-latka tak potrafi sie fajnie maluszkiem zająć :ico_szoking:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”